Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Připravte se na nejhorší. Stát spustil portál, kde se dozvíte svůj důchod

Online portál České správy sociálního zabezpečení umožňuje lidem zjistit, kolik mají odpracováno a kdy budou mít nárok na starobní důchod. Aplikace také spočítá předpokládanou výši měsíční penze. Výsledek vás nepotěší.

Článek
Služba Informativní důchodová aplikace na online portálu České správy sociálního zabezpečení vám nastaví kruté zrcadlo toho, jak se o vás postará v důchodu stát.

Článek na seznamu: Připravte se na nejhorší. Stát spustil portál, kde se dozvíte svůj důchod

To omezení možnosti přihlášení (elektronickoá identita nebo datová schránka) se mi nelíbí; když se dostanu do elektronického bankovnictví přes login/password, očekával bych i něco podobně jednoduchýho tady (klidně i s předchozí fyzickou návštěvou ČSSZ).

Pokud někdo z vás má možnost se tam přihlásit, podělili byste se o dojmy? Jak to funguje, co se dozvím, jak moc se zděsím?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Neboj se, nedozvíš se nic, protože se nikam nepřihlásíš :-) Servery ČSSZ jsou naprosto nedostupné,…
L-Core 12.07.2021 11:26
L-Core
Bez šance se přihlásit, je to mrtvé. Udělali službu ale chodili jim tam lidi. Dřív nebo později by t… nový
Moas 12.07.2021 11:43
Moas
Jelikož sem pracoval jen 2 roky, tak nárok na důchod není, jen by mě zajímalo kolik má do měsičního… nový
Kurecibugety 12.07.2021 11:45
Kurecibugety
Neblázněte. Serveru CSSZ jsou na pár lidí přihlášených současně. Když se jim tam přihlásí dalších pá… nový
Jan Fiala 12.07.2021 12:40
Jan Fiala
Tak jsem se tam podíval a obsahuje to nesmysly. Vím, že mi dvě doby chybí, podklady mám doma, oni v… nový
L-Core 12.07.2021 15:13
L-Core
Důchod je sprosté slovo. Klidně mě babišujte do hlavy. nový
mif 12.07.2021 17:14
mif
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zabava/chtip-druhy-pilir-duchodove-reformy-rok-2060.A130222_174328… nový
Yarda 12.07.2021 22:59
Yarda
Jj. Nějak tak. poslední
mif 12.07.2021 23:03
mif

Neboj se, nedozvíš se nic, protože se nikam nepřihlásíš :-)

Servery ČSSZ jsou naprosto nedostupné, někoho moudrého napadlo to spustit "na stejném místě" jako jsou online záležitosti týkající se třeba zaměstnanců. Ani náhodou se mi nepodaří odeslat třeba měsíční přehled pojistného z mezd", cokoliv načíst… vyprší čas spojení, server nenalezen, chyba https, bla bla bla. Prý dělají na nápravě.

To byl hodně moudrý nápad, to vydání článku na Seznamu :-x

---
Pokud se tam přihlásíš, proč by ses měl děsit? Do důchodu daleko, než se tam dostaneš, mnohokráte vše změní. Já jdu do předčasného 1.2.2022, krácení mi nevadí, výše mi také nevadí, čekal jsem spíše míň, jsem spokojen. S tím, že důchod bude relativně malý, počítám desítky let a jsem na to připraven. Obecně, čím menší výplaty, příjem, tím méně bude člověk nemile překvapen. Švagr, když šel do předčasného důchodu, vyměřili mu +/- stejnou částku, jakou bral v čistém (dělal za minimální mzdu, předtím snad 15 let podnikal s minimálními odvody). Pokud dnes někdo bere třeba 50, jde do důchodu, bude to pořádný sešup.

Bez šance se přihlásit, je to mrtvé. Udělali službu ale chodili jim tam lidi. Dřív nebo později by tahle situace nastala, publikování na Seznamu aspoň urychlilo zjednání nápravy.
Pokud někdo bere 50, tak si má především splácet vlastní bydlení a odkládat si na horší časy. Jestli to prožere nebo projezdí kolem světa tak ať se nediví. Ale chci věřit tomu, že když už někdo třeba těch padesát má, tak není blbej a třeba to vlastní bydlení z toho splácí... jen šílenec by zůstával s tímhle příjmem někde v nájmu.

Tak jsem se tam podíval a obsahuje to nesmysly. Vím, že mi dvě doby chybí, podklady mám doma, oni v ČSSZ je nemají. Ale ta jejich evidence hlásí, že mi nechybí nic. Vím, že někdy od roku 1996 se OSVČ nezapočítává nemoc jako náhradní doba. To veledílo na internetu je tam započítává.

Za mě k ničemu.

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zabava/chtip-druhy-pilir-duchodove-reformy-rok-2060.A130222_174328_p_zabava_wag

Vážený kliente.
Dnešním dnem jste dovršil zákonem stanovenou věkovou hranici k odchodu do důchodu a můžete si u našeho fondu zažádat o výplatu své penze. Bohužel vám musíme sdělit nepříjemnou skutečnost.
Vzhledem k nešťastným investičním rozhodnutím manažerů, kteří již v našem fondu nepracují, je v současné době na vašem důchodovém účtu 0,00 Kč (slovy nula nula nic).
Dále dlužíte našemu fondu poplatky za správu vašeho účtu ve výši 125 785 Kč.
Tuto dlužnou částku uhraďte do sedmi pracovních dnů na náš účet, v opačném případě bude váš dluh odprodán exekutorské firmě.
Náš fond vám tímto děkuje za projevenou důvěru a za to, že jste si naším prostřednictvím celý život spořili na svoje spokojené stáří.
S pozdravem
Jednatelé penzijního fondu Jistota a spokojenost a.s. (v likvidaci)
Jaryn Drabek ml. v.r. a Miro Calusek m.l. v.r.
Seychely 25.8.2060

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru