Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Připravte se na nejhorší. Stát spustil portál, kde se dozvíte svůj důchod

Online portál České správy sociálního zabezpečení umožňuje lidem zjistit, kolik mají odpracováno a kdy budou mít nárok na starobní důchod. Aplikace také spočítá předpokládanou výši měsíční penze. Výsledek vás nepotěší.

Článek
Služba Informativní důchodová aplikace na online portálu České správy sociálního zabezpečení vám nastaví kruté zrcadlo toho, jak se o vás postará v důchodu stát.

Článek na seznamu: Připravte se na nejhorší. Stát spustil portál, kde se dozvíte svůj důchod

To omezení možnosti přihlášení (elektronickoá identita nebo datová schránka) se mi nelíbí; když se dostanu do elektronického bankovnictví přes login/password, očekával bych i něco podobně jednoduchýho tady (klidně i s předchozí fyzickou návštěvou ČSSZ).

Pokud někdo z vás má možnost se tam přihlásit, podělili byste se o dojmy? Jak to funguje, co se dozvím, jak moc se zděsím?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zabava/chtip-druhy-pilir-duchodove-reformy-rok-2060.A130222_174328…
Yarda 12.07.2021 22:59
Yarda
Jj. Nějak tak. poslední
mif 12.07.2021 23:03
mif

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zabava/chtip-druhy-pilir-duchodove-reformy-rok-2060.A130222_174328_p_zabava_wag

Vážený kliente.
Dnešním dnem jste dovršil zákonem stanovenou věkovou hranici k odchodu do důchodu a můžete si u našeho fondu zažádat o výplatu své penze. Bohužel vám musíme sdělit nepříjemnou skutečnost.
Vzhledem k nešťastným investičním rozhodnutím manažerů, kteří již v našem fondu nepracují, je v současné době na vašem důchodovém účtu 0,00 Kč (slovy nula nula nic).
Dále dlužíte našemu fondu poplatky za správu vašeho účtu ve výši 125 785 Kč.
Tuto dlužnou částku uhraďte do sedmi pracovních dnů na náš účet, v opačném případě bude váš dluh odprodán exekutorské firmě.
Náš fond vám tímto děkuje za projevenou důvěru a za to, že jste si naším prostřednictvím celý život spořili na svoje spokojené stáří.
S pozdravem
Jednatelé penzijního fondu Jistota a spokojenost a.s. (v likvidaci)
Jaryn Drabek ml. v.r. a Miro Calusek m.l. v.r.
Seychely 25.8.2060

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru