Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rostou?

Asi je ještě brzo, ale vydatné srážky posledních dní by mohly nastartovat houbařskou sezonu... nebo už chodíte?
Já se přiznám, že na houby chodim s klukem, kterého to baví, mě moc ne, ale jako příležitost pro procházku po lese je to dobré.
Pravý houbař je schopen najít něco jedlého celoročně ale mně se z těch mimosezónních prasečích uch zvedá kufr, takže chodíme jen v létě. Poznám jen ten základ - babky, smrkové hřiby, bedly, křemenáče...
Holubinky vůbec nic, růžovek se bojím.

Předmět Autor Datum
I kdyby rostly, tak nám tady po kůrovci neustálý žádný lesy, měsíční krajina. Růžovky sbírám, ale je…
Prasak 24.06.2021 10:00
Prasak
Jo no, bydlíme u lesa a fláky ho zmizely... ale naštěstí kousek dál je to dobré, listnáče, pohoda. A… nový
Moas 24.06.2021 12:04
Moas
Uvidíme, já na houby chodím až spíš po prázdninách, ale když budou, půjdu dřív. Nějaký lesy tu snad… nový
Prasak 24.06.2021 13:31
Prasak
Miluji prochazky v lese, i s encyklopedii hub ovsem jedle od nejedlych 100% nerozeznam, nebo alespon… nový
HPET 24.06.2021 12:28
HPET
Loni jsem dělal udělal guláš z bedlí. Paráda. Akorát naše děcka houby nežerou, no alespoň zbyde na m… nový
Prasak 24.06.2021 13:34
Prasak
Já houby moc nemusím ale bramboračka ze sušených hub mi chutná a řízky z bedlí mám taky rád. Klobouk… nový
Moas 24.06.2021 14:40
Moas
Ruzovky, jedny z nejlepsich rizecku.... A holubinky jsou celkem snadno rezlisitelne (bezne najdes sn… nový
Dwane Dibbley 24.06.2021 15:27
Dwane Dibbley
Houby si nechávám na podzim, teď je teplo a houbožravý hmyz má hody pokud rostou. Zahlédl jsem při š… nový
čumil old 24.06.2021 20:46
čumil old
Byli jsme to omrknout o víkendu... pár babek, jeden kozák, pak jakési holubinky nebo co to bylo, nec… poslední
Moas 13.07.2021 08:58
Moas

I kdyby rostly, tak nám tady po kůrovci neustálý žádný lesy, měsíční krajina.
Růžovky sbírám, ale jen když jsem si jist. A taky ryzce, zjistil jsem, tě je spousta lidí nezná.

Uvidíme, já na houby chodím až spíš po prázdninách, ale když budou, půjdu dřív. Nějaký lesy tu snad ještě najdu, ale budu muset hledat a být rychlejší než ostatní houbaři, holt hřiště menší, v hráčů stejně.

Miluji prochazky v lese, i s encyklopedii hub ovsem jedle od nejedlych 100% nerozeznam, nebo alespon netroufnu si tak riskovat.
Tenkrat jsem zbiral houby s dedou ktery je uz bohuzel 10 let po smrti, kdybych umel, zbiral bych, neni nad domaci houbovy gulas s knedlou ktera tu omacku poradne napije a k tomu cerne tocene krusovice !!

Loni jsem dělal udělal guláš z bedlí. Paráda.
Akorát naše děcka houby nežerou, no alespoň zbyde na mě. Jo ale řízky z bedlí jim chutnaly, kupodivu. No alespoň něco.

Já houby moc nemusím ale bramboračka ze sušených hub mi chutná a řízky z bedlí mám taky rád.
Klobouky se dají kupodivu dobře zmrazit a udělat řízky z mražených.
Je potřeba nečekat, vytáhnout z mrazáku, HNED osolit, trojobal a do oleje. Nesmí se to rozpustit jinak konec. A chutnají dobře.

Houby si nechávám na podzim, teď je teplo a houbožravý hmyz má hody pokud rostou. Zahlédl jsem při špacíru dva dubáky a holubinku zelenou, nechal je být. Znám svých cca 10 druhů a bohatě stačí.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru