Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Načtete cizí QR kód a můžete do hospody. Aplikaci ke covidu lze jednoduše zneužít V nástroji pro pr…
Pavel 16.07.2021 20:28
Pavel
Stát třeba i umí, respektive se snaží. Jenže… musí počítat se svým lidem a jeho kladným vztahem k od…
L-Core 16.07.2021 22:25
L-Core
Dovolim si nesouhlasit. Pri navrhu s tim musis pocitat. To je zaklad analýzy.
Jan Fiala 17.07.2021 05:34
Jan Fiala
Máš pravdu, v Česku ano :-|
L-Core 17.07.2021 09:26
L-Core
Ano, a přesně kvůli lidem jako redmarx. :) Ono obecně většina těch restrikci je kvůli mainstreamu, k…
Sharkjd 17.07.2021 12:21
Sharkjd
Az na to, ze imunni lide bezne existuji. Jiste ne vsichni, kteri se doted nenakazili jsou imunni, je…
RedMaX 17.07.2021 12:29
RedMaX
Ja jsem jeste nikdy nemela chripku. Nemela jsem ani covid (respektive - nevim o tom, ze bych ho mela…
merlouska 17.07.2021 21:39
merlouska
Tak o tom, ze nektera "ockovani" jsou spise genovou terapii uz tu psal JaFi. Hlavne je to ale neozko…
RedMaX 17.07.2021 22:49
RedMaX
To ockovani je furt levnejsi nez lockdowny, zahlcene spitaly, zavrene obchody a skoly apod. A ockov…
merlouska 17.07.2021 23:17
merlouska
A ockovany clovek to take bude sirit mene nez neockovany. Ve skutecnosti to nevis, ze to rika nejak… nový
RedMaX 18.07.2021 08:10
RedMaX
Podle vyzkumu v Izraeli ma očkovaný asi 6.72x vyšší pravděpodobnost, že covid znovu dostane než člov… poslední
Jan Fiala 18.07.2021 09:06
Jan Fiala
JaFiho teoriu o genovej terapii som vyvratil, pretoze nedochadza k ziadnej zmene DNA, co nakoniec uz…
fleg 17.07.2021 23:19
fleg
Flegu, genova terapie zalozena na mRNA je genova terapie (viz odkaz na clanek, ktery jsem daval). Já… nový
Jan Fiala 18.07.2021 07:03
Jan Fiala

Načtete cizí QR kód a můžete do hospody. Aplikaci ke covidu lze jednoduše zneužít

V nástroji pro prokazování bezinfekčnosti je totiž možné uchovávat potvrzení pro více lidí najednou, třeba členy domácnosti s pouze papírovým certifikátem. Problém ale je, že pro přidání další osoby do aplikace neprobíhá žádné dvoufázové ověření – stačí tedy s Tečkou místo čTečky naskenovat jakýkoliv platný cizí QR kód a je k dispozici pro další použití bez vědomí opravdového vlastníka.

Budu se trapně opakovat, už jsem se tu do zblbnutí ptal pořád dokola: To ku*va tenhle stát neumí nic udělat pořádně?

Az na to, ze imunni lide bezne existuji. Jiste ne vsichni, kteri se doted nenakazili jsou imunni, jenze je to presne to, co jsme nejen ja rikali uz na zacatku, ten vir si tou spolecnosti proste projde bez ohledu na nazor par chytrolinu, kteri zvatlaji nejake sve teorie. Nekdo se nenakazi, nekdo ano, ti co se nakazi, se zaockuji sami dobrovolne, protoze se nebudou chtit nakazit podruhe. Ti, co jsou imunni, nemaji duvod se ockovat a vyhazovat tak penize ze zdravotniho pojisteni panubohu z okna, je spousta dulezitejsich veci ve zdravotnictvi, na ktere jsou potreba penize, hodne penez. (Znamy zrovna pred par dny zemrel na rakovinu.)

Ja jsem jeste nikdy nemela chripku. Nemela jsem ani covid (respektive - nevim o tom, ze bych ho mela). Ale i presto si absolutne netroufnu tvrdit, ze jsem proti tomu imunni, protoze netusim, cim je zpusobeno to, ze jsem to nikdy nechytla (pripadne to chytla bez priznaku). Moznosti jsou v zasade dve: bud me nikdo nenakazil, nebo mam dobrou imunitu. Pokud je to ta imunita, tak by to bylo super, jenze se na to nemuzu a ani nechci spolehat.

A ano, ockovani proti chripce jsem nikdy neresila - jenze chripka taky nikdy nepusobila podobne kolapsy jako ted covid. Pokud si lidstvo na covid zvykne a bude to postupem casu prubehem a smrtnosti podobne jako chripka, tak se na nejaka ockovani v budoucnu mozna uz taky vyprdnu, ale v tuhle chvili mi to prijde jako jedno z dostupnych a levnych reseni te situace, kterou jsme si prozili za posledni rok a pul.

Tak o tom, ze nektera "ockovani" jsou spise genovou terapii uz tu psal JaFi. Hlavne je to ale neozkousena genova terapie a pokud chces na tom vyzkumu delat dobrovolnika, tak prosim, ale ja to rozhodne nechci. Hrozne je na tom to, ze vlada nas chce nutit k tomu, abychom se nedobrovolne podileli na nejakem vyzkumu, to si nedovolili ani komunisti. A pokud pises, ze se jedna o levne a dostupne reseni situace, tak ty ockovani jsou drahe a nekdo to zaplatit bude muset, sice ne naprimo, ale skrz dane urcite a budeme to my vsichni. A ani netusime, jestli se skutecne jedna o reseni situace, protoze podle me to zadne reseni situace neni, kdyz to clovek ockovany muze chytnout a i prenaset dal.

To ockovani je furt levnejsi nez lockdowny, zahlcene spitaly, zavrene obchody a skoly apod.

A ockovany clovek to take bude sirit mene nez neockovany. Stejne jako u vseho ostatniho ani tohle neni samozrejme 100% (muzes to sirit, muzes onemocnet, muzes i umrit, ale s vyrazne mensi pravdepodobnosti nez neockovany clovek).

Podle vyzkumu v Izraeli ma očkovaný asi 6.72x vyšší pravděpodobnost, že covid znovu dostane než člověk, který jej prodělal.
To samozřejmě nic nemění na tom, že očkování chrání. Ale nerozumim, proč se nebere imunita získaná přirozeně v potaz a je větší a větší tlak na to, aby se všichni očkovali. Jako typický příklad třeba Slovensko.
Takova snaha - proočkovat všechny za kazdou cenu ve mě prostě budí podezření, že jsou za tím jiné zájmy než dobro lidi. V lepším případě pouze peníze.

Flegu, genova terapie zalozena na mRNA je genova terapie (viz odkaz na clanek, ktery jsem daval). Já jsem uznal, ze mRNA nemeni DNA. mRNA stejně jako původní genová terapie, založená na zmenach DNA, přeprogramovává chování buněk. Jen to s pomocí mRNA jde jednodušeji.

To, ze se v USA vedou spory, jestli v pripade mRNA jde stale o vakcinu nebo zda už jde o genovou terapii se da taky dohledat, opiraji se o to, ze mRNA vyhovuje definici genove terapie, než definici vakciny.

To, ze se shodneme, že část výroku byla nepravdivá neznamená automaticky, že nepravdivý je celý výrok. V tomto máš svou logiku, kterou se pořád oháníš, nějak pokřivenou.

Zpět do debat Nahoru