Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailemAnketa Už máte promyšleno, koho budete volit do Poslanecké sněmovny?

Tento mýtus som už vyvrátil v inom vlákne. https://debaty.net/discussions/3086651-koronavirus-xiv#r3088284
Jednak, že v Amerike to zdravotníctvo nie je ani tak úplne tržné.
Druhak, že s dobrou poistkou máš v Amerike aspoň tip top zdravotné služby, tá poistka pritom ani nemusí byť nutne väčšia ako to, čo ty v ČR ročne odvedieš na daniach. Respektíve keď máš tu vysoký príjem, tak prispievaš do zdravotníctva asi toľko, za čo by si si v Amerike mohol dovoliť luxusnú poistku ale namiesto toho tu skončíš v rovnakej plesnivej nemocnici a na suchom rohlíku spolu s troma ďalšími chrápajúcimi pacientmi na izbe ako nejaký Jarda, ktorý tam prispel iba štvrtinu. A toto je nespravodlivosť! Ak chceš vyšší štandard, tak si beztak zaplatíš buď súkromnú kliniku alebo sa ešte pripoistíš v nejakom komerčnom poistení, pričom služby, ktoré z donútenia platíš, ani nevyužívaš.
Že by si v Amerike musel kvôli operácii predať barák, je tiež nezmysel. Že sa nepoistíš, je len tvoja hlúposť. Ale ak aj nie si poistený, tak nakoniec si nakoniec nemocnica od teba zoberie len toľko, koľko si môžeš dovoliť. Oni si tie nemocnice najprv naúčtujú takúto absurdnú sumu kvôli vyjednávaniu s poisťovňami. Reálne ale potom pýtajú len zlomok z toho.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat