Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Zpravodajství nesleduje 37 procent lidí, přibývá jich, ukázal průzkum

https://eurozpravy.cz/kultura/media/zpravodajstvi-nesleduje-37-procent-lidi-pribyva-jich-ukazal-pruzkum.e37b83a8/

A já se ani nedivím. Kamkoliv vlezu, narazím jen a pouze na covid a na Babiše. Už mám fakt strach otevřít si pivo, co na mě vyskočí. Vždy jsem se pokládal za tvora, který je rád "v obraze", ale musím sám sobě přiznat, že čím dál častěji zpravodajské portály ignoruju (na TV nehledím a papírový tisk si nekupuju). Jak to máte vy?

Předmět Autor Datum
Mám IPTV, takže na TV koukám vždy se zpožděním a tak zprávy poslední dobou značně urychluji. Kouknu…
Karel04 16.02.2021 16:03
Karel04
Já už na to taky rezignuji. Furt to samý kolem dokola, Bureš, covid, zelení ekoteroristi. Dneska výj…
Prasak 16.02.2021 16:19
Prasak
"Média" jsou jenom šiřiteli blbé nálady. Papouškování stále stejných volovin mi leze na nervy. Vyhýb…
IQ37 16.02.2021 16:26
IQ37
Noviny jsem nikdy nekupoval (možná výjimečně někde do vlaku). Nějakou dobu jsem odebíral PC World a…
L-Core 16.02.2021 16:29
L-Core
Nám v práci běží v jídelně TV se zapnutou ČT24. Kdysi nejlepší část dne, dnes nejsmutnější - sedíme…
Prasak 16.02.2021 18:00
Prasak
Co vstat a TV vypnout? Ja jim TV jednou vypnul v nejaky hospode, bezelo tam jakesi nemecke jodlovani…
RedMaX 16.02.2021 18:59
RedMaX
Asi takhle - naše vedení jsou magoři a jakmile jim někdo šáhne na televizi, tak jim naběhne žíla na…
Prasak 16.02.2021 20:05
Prasak
Takze mate ve firme vedeni jako vsude jinde. ;-) Jesteze nemame jidelnu a obedy resime solo dovazkou…
RedMaX 17.02.2021 10:05
RedMaX
Přesně. Při pohledu na netopýra se zvedá kufr. Škoda oběda.
mif 16.02.2021 19:53
mif
Mam jeden zpravodajsky kanal s kompletnim servisem o koronaviru, tady je odkaz. :-D Jinak chodim na…
RedMaX 16.02.2021 17:46
RedMaX
Ja sleduju. Na TV nekoukam (nemam ji, takze ji vidim jen kdyz prijedu k mame) a papirovy tisk taky n…
merlouska 17.02.2021 13:10
merlouska
Momentálne sú správy zaručeným spôsobom, ako si zhoršiť náladu. Politiku neznášam, to u mňa platilo…
haseimpfeffer 18.02.2021 22:12
haseimpfeffer
Jo vidiš! Na rádio jsem zapomněl... Osobně poslouchám jenom Rock Max a tam politika ani koňůra není…
mif 19.02.2021 07:43
mif
Na zpravy se nedivam, jen obcas co na me vyskoci na netu. Tv mam jen na plejko, filmy, serialy a ob… poslední
Al Capone 19.02.2021 12:44
Al Capone

Mám IPTV, takže na TV koukám vždy se zpožděním a tak zprávy poslední dobou značně urychluji. Kouknu na první minutu, kde je přehled událostí a pak ty kecy o covidu a bláboly poslanců a politiků většinou přeskočím a koukám na zbytek s dalším výběrem. U filmů to má zase výhodu, že ušetřím tak 25-30 minut za přeskočení reklam. A stejně co je večer ve zprávách, už většinou vím z webu.

Já už na to taky rezignuji. Furt to samý kolem dokola, Bureš, covid, zelení ekoteroristi. Dneska výjimka, elektrika zdraží. Ale zase kvůli ekoteroristům.
Zprávy čtu rychle u snídaně a pak to sjíždím v práci, když není do čeho píchnout. Jinak jen přejedu nadpisy a jdu číst diskuze ke článkům, tam se alespoň zabavím.

Noviny jsem nikdy nekupoval (možná výjimečně někde do vlaku). Nějakou dobu jsem odebíral PC World a SCORE (PC hry), ale už spoustu let ne.
Za posledních 10 let jsem určitě do jakéhokoliv časopisu nebo novin neinvestoval ani korunu - a tak už to zůstane navždy.

Kdybych bydlel sám, TV nepotřebuji. Když byla manželka měsíc v lázních, snad ani jednou jsem ji nezapnul (stačí mi okno v PC, pokud bych něco vidět chtěl, od providera máme Sledovani.tv zdarma).
Zpravodajství v TV sleduji víceméně náhodou, třeba při snídani ČT24. Večer obvykle ne. Občas si v PC pustím přenos z parlamentu.
Stačí mi prolítnout titulky na Seznamu/Novinkách a Aktuálně.cz, občas si něco otevřu.

Od Vánoc jsem pivo neměl, vyskakujícího Babiše z něj se tedy nebojím :-D

Co vstat a TV vypnout? Ja jim TV jednou vypnul v nejaky hospode, bezelo tam jakesi nemecke jodlovani a hostinskej se moh posrat, ze mu kazdou chvili prijedou hosti z Rakouska a musi je privitat. Tak jsem zaplatil pivo, rekl jsem mu, at objednane jidlo snedi a zaplati hosti z Rakouska a sel jsem.

Asi takhle - naše vedení jsou magoři a jakmile jim někdo šáhne na televizi, tak jim naběhne žíla na čele. Jednou to nějakej borec telefonem přepnul někam jinam a měl jsi vidět ten világoš. Císařská milost nám ze své velkorysé laskavosti a dobroty poskytla televizi a pustila na ní program a dělný lid si toho nevážil a dovolil si to přepnout! Za trest nám tu TV na týden vypnuli. Fakt do své dokonalosti zahledění magoři. Největší chucpe jsou jejich plky, jak se starají o zaměstnance a jaký máme benefity. A pak si někdo dovolil přepnout TV...

Mam jeden zpravodajsky kanal s kompletnim servisem o koronaviru, tady je odkaz. :-D

Jinak chodim na email pres hlavni stranku Seznamu, kterou mam upravenou tak, ze krome prihlaseni do emailu, tam vidim i odkazy Novinek a Seznam zprav. Takze kdyz je obcas nejaky chytlavy nadpis, tak kliknu. Jinak se snazim beznemu zpravodajstvi vyhybat.

Bavi me PC, takze na nejake zpravodajske weby venujici se pocitacum chodim a koukam i na nejake youtube kanaly venujici se pocitacum a taky pocitacovym a konzolovym hram.

To je asi tak vsechno, televizi nemam, nekoukam na ni teda, protoze ani nemam jak. Filmy dneska bezi na Netflixu a na HBO, tudiz bezne ceske televize nejsou vubec potreba.

---

Jinak teda nasi taky rikaji, ze se snazi zpravodajstvi v televizi vyhybat. Sice TV maji vcetne nejake kabelovky, ale koukaji taky vic na HBO a Netflix.

Na noviny si ale z detstvi pamatuju, tehdy se normalne kupovaly a cetli jsme je, to uz je davno. Pamatuju, ze je tata prestal kupovat kvuli tomu, ze zdrazovali, ze mu to za to nestoji. Pak prisel internet a uz nebyl zadny duvod se k novinam vracet.

Ja sleduju.
Na TV nekoukam (nemam ji, takze ji vidim jen kdyz prijedu k mame) a papirovy tisk taky nekupuju (s vyjimkou predplatneho casopisu typu National Geographic, mame chodi Reporter), sleduju to spis online.
Na FB mam lajknutych par medii, takze kdyz se neco deje, na zdi se mi to objevi, obcas si projedu uvodni stranku idnesu / seznamu, jestli nekde pisou neco zajimaveho. Obcas neco zajimaveho nasdili lidi, ktere mam v pratelich.
Platim si pristup k Deniku N a nelituju ani koruny. Hodne se zamerujou na podrobnejsi a vysvetlujici texty o ruznych zalezitostech, obcas nejaka zajimava mensinova ci vedecka temata, rozhovory se zajimavymi lidmi apod.

Momentálne sú správy zaručeným spôsobom, ako si zhoršiť náladu. Politiku neznášam, to u mňa platilo už pred covidom. V TV som za posledné 3 roky aktívne sledoval dohromady asi 5 športových prenosov a možno 1-2 dokumenty. Ak má niekto TV pustenú v mojej blízkosti, snažím sa pričiniť o to, aby v nej správy v čase mojej prítomnosti nebežali.

Ak mám zapnuté rádio, vyberám si z ponuky staníc spravidla tie s čo najmenším zastúpením hovoreného slova, opäť kvôli správam.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru