Jak je to s nemocnicí v Letňanech?
Nějak utichl humbuk s nemocnicí v Letňanech. Neví někdo co je příčinou nebo je jen připravená jako Blaničtí rytíři.
Nějak utichl humbuk s nemocnicí v Letňanech. Neví někdo co je příčinou nebo je jen připravená jako Blaničtí rytíři.
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
Je připravená, osazenstvo spí, zatím se pouze platí nájem.
Ak bude pokracovat sucasny trend a vlada nic nedosere nebude potrebna. Momentalne vam klzav priemer minuly tyzden jemne stupal, ale tyzden predtym slusne klesal, takze ak tento tyzden nepojde zase hore budu stihat normalne nemocnice.
Je připravená, tak jako ta v Brně.Snad nebudou třeba, obsazenost ARO+JIP v ČR je zatím 74 %.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/polni-nemocnice-v-brne-uz-ma-lekarsky-tym-prognozy-se-nastesti-nenaplnuji-128710
Jsem zvědav, kdy se vyrojí rozumbradové s tím, že "tyhle nemocnice vůbec nebyly potřeba" a bylo to "mrhání penězi".
Osobně neprožívám tvrzení médií o armageddonu, ale napjatost situace v nemocnicích člověk samozřejmě vnímá a přípravy na to, že to může být ještě mnohem horší, jsou (byly?) rozhodně na místě.
V každém případě je lepší být připravený než pak rozhodovat, koho pripojis na ventilátor a koho ne.
Kdo je připraven, není zaskočen.
Vždycky se najde někdo, kdo bude mít blbý pindy. Postaví špitál a nevyužijeme ho (což by bylo jen dobře), bude někdo namítat, že to byly vyhozený prachy. Nepostaví špitál, tak ti stejní by nadávali, že vláda se nepostarala.
ono je to dobre videt na te jarni vlne koronaviru - zvladli jsme ji temer bez ztraty kyticky, takze lidi samozrejme pindaji, ze to bylo vsechno zbytecne a buzerace a kdesi cosi... no tak tady to dopadne asi uplne stejne.
Mě spíš vrtá v hlavě, že nepadlo ani slovo o různých podzemních nemocnicích připravených na třetí světovou válku (v praze se dřív mluvilo např o Krči, Homolce, ...). Jestli už byly zrušené, nebo jestli stále dřímají, nebo už byly v rámci úspor přeměněné na něco, co víc vydělává. Spíš v této souvislosti mě překvapilo, že se chce stavět polní nemocnice na zelené louce, alespoň že armáda má na takové situace vybavení, že už jej taky neoptimalizovali.
Ja mam pocit, ze tyhle (armadni) nemocnice na treti svetovou nejsou vhodne pro pouziti v soucasne situaci. Nekde jsem zahlidla diskusi na tohle tema, ale detaily si nepamatuju.
Minimálně máme jednu (možná i víc) zařízení se specializací na chemické a biologické ohrožení. Ta by vhodná zřejmě byla.
Pokud si vzpomínám, relativně nedávno tam vezli v igelitovém stanu z letiště člověka s podezřením na sars nebo mers.
Těch důvodů je tam více, vojenské nemocnice bývají často spíše pro menší počet pacientů, Letňanský velkolazaret je něco jiného. Máme třeba zařízení v Těchoníně, které obsluhuje cca 200 lidí a tam je 28 lůžek pro vysoce specializovanou péči, připravených pro pacienty s vysoce nakažlivými chorobami (Ebola, Marburg, Variola apod.) ale to není aktuálně využíváno. Mnohem efektivnější bylo nasazení personálu této "nemocnice" tam, kde se COVID léčí a diagnostikuje - což se také stalo, takže Těchonín i nadále spinká a čeká na svou příležitost (stejně, jako u Letňanského špitálu bych si přál, aby nikdy nepřišla).