Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mě spíš vrtá v hlavě, že nepadlo ani slovo o různých podzemních nemocnicích připravených na třetí sv…
ml1 23.11.2020 15:18
ml1
Ja mam pocit, ze tyhle (armadni) nemocnice na treti svetovou nejsou vhodne pro pouziti v soucasne si… nový
merlouska 23.11.2020 15:26
merlouska
Minimálně máme jednu (možná i víc) zařízení se specializací na chemické a biologické ohrožení. Ta by… nový
Jan Fiala 23.11.2020 15:44
Jan Fiala
Těch důvodů je tam více, vojenské nemocnice bývají často spíše pro menší počet pacientů, Letňanský v… poslední
Kurt 23.11.2020 15:57
Kurt

Mě spíš vrtá v hlavě, že nepadlo ani slovo o různých podzemních nemocnicích připravených na třetí světovou válku (v praze se dřív mluvilo např o Krči, Homolce, ...). Jestli už byly zrušené, nebo jestli stále dřímají, nebo už byly v rámci úspor přeměněné na něco, co víc vydělává. Spíš v této souvislosti mě překvapilo, že se chce stavět polní nemocnice na zelené louce, alespoň že armáda má na takové situace vybavení, že už jej taky neoptimalizovali.

Minimálně máme jednu (možná i víc) zařízení se specializací na chemické a biologické ohrožení. Ta by vhodná zřejmě byla.
Pokud si vzpomínám, relativně nedávno tam vezli v igelitovém stanu z letiště člověka s podezřením na sars nebo mers.

Těch důvodů je tam více, vojenské nemocnice bývají často spíše pro menší počet pacientů, Letňanský velkolazaret je něco jiného. Máme třeba zařízení v Těchoníně, které obsluhuje cca 200 lidí a tam je 28 lůžek pro vysoce specializovanou péči, připravených pro pacienty s vysoce nakažlivými chorobami (Ebola, Marburg, Variola apod.) ale to není aktuálně využíváno. Mnohem efektivnější bylo nasazení personálu této "nemocnice" tam, kde se COVID léčí a diagnostikuje - což se také stalo, takže Těchonín i nadále spinká a čeká na svou příležitost (stejně, jako u Letňanského špitálu bych si přál, aby nikdy nepřišla).

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru