Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Nenávidím telefonáty cez mobil

Po telefonáte cez mobil som furt na nervy, najme když robím niečo a zrazu hodinový telefonát mi znemožní pokračovať v mojej činnosti. Držanie mobilu pri uchu nekdy aj hodinu, taky nemám rád, nie len že ma bolí ruka ale mi je aj nepríjemné když počujem zvuk len z jedných uchom a druhým vôbec. Všeobecne neznesiem zvuk zo "slúchadla". Rovnako ako nenávidím pecky a špunty slúchatká do uší. Prijde mi to nepohodlné. Nemám rád když telefonujem s človekom a ten hovorí pol hodinu, pri čom za polhodinu kecania vysloví informáciu, ktorú bych ja vedel povedať za pol minúty. Ani to když telefonujem, a zrazu uprostred telefonátu je pol minútová medzera, iba blbé ticho... A predsa furt som nútený takéto telefonáty viesť. Najhoršie je viesť telefonát s mamkou. Ani kvalita zvuku z mobilu nieje nič moc, ani nevidím človeka. Aj som už po dlhšej dobe lenivý rozprávať. Jak to ženy robia že furt dokážu viesť hodinové debaty. A prečo muži proste nenávidia telefonovanie a dlhé debaty? (Aspoň tak som to počul) Čo si o tom myslíte vy? Ja teda omnoho radšej si v počítači otvorím Google Duo alebo Discord a telefonujem cez to. Je fakt nepríjemné jednou rukou niečo robiť, teda nekdy mi prijde že mi i 2 ruky sú primálo. No když mám len jednu k dispozícii je to na nervy. Takéto telefonáty mi robia nervy a po telefonáte sa furt cítim frustrovaný, "nahnevaný" (pričom ani neviem na čo), vystresovaný a vynervovaný.

Předmět Autor Datum
Tak netelefonatuj cez mobil.
Dwane Dibbley 15.09.2019 17:45
Dwane Dibbley
Rád bych, ale jak to mám docieliť? Proste som nútený ostatnými ľuďmi, lebo oni proste volajú. A pred…
Mlocik97-debaty 15.09.2019 17:51
Mlocik97-debaty
Po kazdom takom telefonate odporucam si vypocut aspon hodinku https://www.youtube.com/watch?v=qYnA9w…
Michal2 15.09.2019 18:25
Michal2
Tá hudba by to ešte zhoršila, nenávidím chill hudbu..... mňa upokojuje a zlepšuje mi náladu úplne in… nový
Mlocik97-debaty 15.09.2019 18:42
Mlocik97-debaty
Zkus toto: nový
IQ37 15.09.2019 23:39
IQ37
Co ti brání ten telefonát sám urychlit? Prostě řekneš "hele, nemám čas na dlouhý vykecávání (mám prá… nový
Prasak 15.09.2019 18:57
Prasak
Asi to bude divny, ale me jeste nikdo nikdy neprinutil zvednou telefon proti moji vuli :). Stejnetak… nový
Dwane Dibbley 15.09.2019 19:43
Dwane Dibbley
Ja som uz mamke takto hovor zavesil, pak sme sa pohadali... asi tak (a zatial mi to az tak nieje jed… nový
Mlocik97-debaty 15.09.2019 20:48
Mlocik97-debaty
Promiň, ale jsi nesvéprávný? Neumíš říct "mám tu práci, řekni, s čím potřebuješ pomoct"? nový
Moas 15.09.2019 20:40
Moas
No taky nemám rád dlouhé vykecávání. Mi stačí informace a hotovo. Mám kámoše co je vykecávač. No chv… nový
Cat 15.09.2019 20:58
Cat
Když chci delší hovor zdvořile urychlit,tak stačí říct:Musím končit,za chvilku se mi vybije telefon,… nový
Karel04 15.09.2019 21:55
Karel04
Si ten hovor přepni na reprák a hned máš volné ruce. Taky ale nemám rád dlouhé hovory. Takové to oke… nový
Lukas1982 16.09.2019 08:41
Lukas1982
Jde o to, jestli ty hovory jsou služební a musíš je přijmout nebo soukromé. Já už služební hovory ne… nový
Yarda 16.09.2019 10:27
Yarda
Dík, konečne celkom rozumná komentár. nový
Mlocik97-debaty 16.09.2019 10:35
Mlocik97-debaty
Pokud je to někdo známý, zavolám mu pak zpátky, pokud je to neznámé číslo, tak mu pošlu serepesku se… nový
Prasak 16.09.2019 16:37
Prasak
Pardon, zmýlil jsem se. Tři otazníky posílám, když dostanu serepesku od neznámého odesilatele a ta s… poslední
Yarda 21.09.2019 20:41
Yarda
Ja to mam vyreseny :-D Ti, co me znaji, mi nevolaji, a to ostatni nezvedam :-D Akorat kdyz cekam kur… nový
merlouska 16.09.2019 23:17
merlouska

Rád bych, ale jak to mám docieliť? Proste som nútený ostatnými ľuďmi, lebo oni proste volajú. A pred tým než hovor prijde často nevieš ani obsah, čo ak je to niečo súrne? Ako ja chápem na čo telefón je, len zdá sa mi že iný nechápu. Ako keď chceš niečo súrne vyriešiť, OK. Ale na hodinové debaty "takmer o ničom" je... A kdybych zablokoval hovor mamke tak by ju asi piclo. Tak čo robiť?

A mne ani nejde o riešenie než skôr o názory ostatných jak to majú s telefonovaním a jak ich to omedzuje.

Ja som uz mamke takto hovor zavesil, pak sme sa pohadali... asi tak (a zatial mi to az tak nieje jedno, ci sa pohadame). Ano mozem to urobiť ale vždy to má nejaké následky do budúcna.. takže to není tak, že bych si teraz mohol hocikedy zložiť hocijaký hovor. Aspoň nie takto. A ako áno viem povedať že nemám čas ale pak zas nemá čas druhá strana, potom zas ja atd atd, až nakoniec čo? Ale ono ani nejde o to. Veľa krát som hovor skrátil, stopol. Len i tak to proste mi vadí. A vôbec nechápem prečo niektorí vôbec majú potreby sa cez telefón vykecavat hodiny.

Když chci delší hovor zdvořile urychlit,tak stačí říct:Musím končit,za chvilku se mi vybije telefon,tak ať se mi nevypne úplně.Volající ovšem nesmí vědět,že zrovna sedím doma hned vedle nabíječky.:-)
Nebo že mám jiný hovor,který musím vzít.
A je to.

Jde o to, jestli ty hovory jsou služební a musíš je přijmout nebo soukromé. Já už služební hovory nemám. A jsou situace, kdy hovory neberu, třeba když řídím auto. Kromě toho, že je to zakázané si myslím, že je to i nebezpečné a to i přes handsfree, protože i takový hovor odvádí pozornost od řízení.
Když mám nějaké jednání nebo jsem zrovna u lékaře, tak se snažím vypnout zvonění a když mi někdo volá, tak má smolíka. Pokud je to někdo známý, zavolám mu pak zpátky, pokud je to neznámé číslo, tak mu pošlu serepesku se třemi otazníky. Případně mám v seznamu pár mobilních čísel s názvem "Votrava votravnej" toho nechám, ať si zvoní než ho to omrzí.
Pokud jsou to služební hovory na delší dobu asi je na místě výmluva, že si musím najít k tomu podklady a zavolám zpátky, případně ať mi volající dá emajlovou adresu na kterou mu odpovím.
:beer:

Pokud je to někdo známý, zavolám mu pak zpátky, pokud je to neznámé číslo, tak mu pošlu serepesku se třemi otazníky.

Žádnou zprávu neposílám. Řídím se pravidlem - pokud je to důležitý, zavolá znovu. Pokud se znovu neozve, tak to důležitý nebylo a není to hodno mé pozornosti. Nebo ať pošle SMS on, kde napíše kdo je a co chce.

Pardon, zmýlil jsem se. Tři otazníky posílám, když dostanu serepesku od neznámého odesilatele a ta serepeska zjevně není pro mne. Aby odesilatel tušil, že jeho serepeska nedošla ke správnému příjemci. Nepřijaté hovory z neznámých čísel nechávám vyhnít. Tedy pokud náhodou nečekám hovor od někoho, komu jsem své číslo dal aby se mi ozval.
Ale když hovor z neznámého čísla vzít mohu, tak ho vezmu - třeba mi volá manželka z mobilu kolegyně ze zaměstnání, že svůj mobil zapomněla doma, abych jí ho donesl :-(
https://debaty.net/discussions/2907077-mobily-budou-k-necemu

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru