Tiez ma vytaca Babis, ale nie kvoli vlakom
Nechcel som to davat do tej vlakovej temy, ale moze mi niekto vysvetlit o co ide tandemu Babis-Zeman? Mate uz par mesiacov po volbach a vlada podporovana parlamentom nikde.
Nerozumiem preco dal Zeman Babisovu druhu sanc, lebo logiku to nema.
Nerozumiem, co Babis skusa, ked sa nevie dohodnut evidentne s nikym, logiku to nema.
Nerozumiem preco, ked chce vladnut sa nestiahne do uzadia (pokial je toto hlavny problem na zostavenia vlady), ved tahat za nitky moze aj z pozicie vodcu hnutia, nemusi byt premierom. To fakt je taky sebstredny, ze len on musi byt premierom a nikto iny?
Naco natahuje cas a preco nesiel do predcasnych volieb, ked podla vsetkeho zase vyhra?
Nechapem ako moze byt mozne v demokracii vladnut bez vacsiny v parlamente, ved samotni vykladaci ustavy tvrdia, ze tento stav moze kludne trvat roky az do dalsich regulernych volieb ak sa dohodne s prezidentom.
Ako by to malo podla mna fungovat?
Babis vyhral volby, prezident mu da mesiac na zostavenie koalicie na vladnutie, ak nezostavi tak prezident vyzve nech sa prihlasi niekto kto to vie (aspon si to mysli, ze to dokaze), vacsinou najvacsia opozicna strana, dostane mesiac, nedokaze to a vypisujem predcasne volby.
Tieto tanecky okolo, ktorych zmysel nechapem ma trosku vytacaju.
Má toto snad dojmout 80% národa, že ten pražský bordel padá místním na hlavu?
Sud od píva + prkno, jakýsi zelený chrchel ....... Prahu opravdu nezachrání, snad místo vyřvávání na demonstracích a utrácení za "umělecké" nesmysly by bylo lepe vyhlásit "akci Z", vyhrnout rukávy, natáhnout to sprosté slovo montérky a začít konečně pracovat, místo žvanění a filozofování.
Tady nejde o dojímání, ale o prostý fakt, že ANO byť tvrdí jak maká, tak neudělalo vůbec nic. Politici v této zemi určují, kam a jak budou investovány peníze - naše peníze z daní. A tady je vidět, že ANO není ta nová cesta, ale úplně stejná banda břídilů, která jen hasí problémy, místo toho, aby je řešila dopředu a koncepčně.
A kdo tak ty problémy do teď řešil ? Která vláda podle tebe ? A hlavně,co vyřešila kdy která ? Co vím,tak platy a důchody tak razantně nikdo nezvyšoval. (nechci slyšet zlatí komunisti).
A kdo jiný se bil v prsa s výrokem "Nekecáme, makáme"?
Musíš se umět vyznat v politice. Sázkové kanceláře také říkají - u nás vyhraje každý. Trochu životních zkušeností to chce.
Já bych řekl, že se celkem vyznám. Když to tak shrnu, máme zase břídily, ale platíme vrchnímu břídilovi jeho řepkové dotace jako bonus. A to se fakt vyplatí!
Důchody, voe.
Zanedbaná infrastruktura...
Důchody, voe.
Zničená půda...
Důchody, voe.
Daňové podvody...
Důchody, voe.
Zřejmě i vraždy...
Důchody, voe.
Přitom i ty důchody teda nic moc. Dřív jsme tady měli jednoho sociálně citlivého, který je jednorázově zvýšil o 75 %. Ten by teď dokázal nasbírat hlasů, kdyby mohl.
Stejně tak vyhrál volby Zeman - imigranti, voe!
vláda ale platy nezvyšuje, kromě státních zaměstnanců - a ti dostali přidáno už za minulé vlády. A co se týká důchodů, tak tam bych ještě nejásal. Letos se rozfrcká poslední rezerva 20 mld., kterou ještě vláda má, a příští rok to už bude dluhová díra. Místo 148mld. (letošek) se bude na důchody platit cca 170 mld. (cca 15% rozpočtu)
A schopnější lidé s názorem, na jejichž tváře na bilboardech ANO lovilo v prvních volbách, ti se postupně stěhují pryč. Nezbývá tam už nikdo z nich. Jen podržtaškové a kývači, jak říkáš, neschopní břídilové (a jeden všehoschopný nepolitik, který vůbec nic z toho nechtěl).
Odcházejí schopní a zůstávají všechoschopní
Spíš odcházejí nezvolení. Hlas lidu,hlas boží. Druhá věc je,že se třeba Okamura nechal od socanů umlátit čepicemi.
Já bych to nezvolení nahradil spíš "mají ještě nějakou páteř".
asi tak.
Kalousek ?? Hahahahahahahahahahahahahaha. No nazdar,ty jsi legrační.
Bavili jsme se o těch, co odešli on ANOistů a ty sem taháš Kalouska. Ty už taky nevíš kudy kam, aby sis nepřiznal, že vzhlížíš k rovnýmu těm, který haníš.
Tohle bylo hezký. Na chvilku nechal nahlédnout do svého svědomí...
Taky jeho odpovědi je taktické mlčení.
Výborný nápad.
Na akce Z si pamatuji z dob, kdy mě tam posílal taťka místo sebe, když celý týden dřel ve fabrice.
Chlastalo se tam rozhodně víc než na demonstracích.
Já už tedy radši doma vínko, ale mládež rozhodně akce Z přivítá, jako tenkrát já.
Též dokonalý protikorupční Soudruh Vůdce návrh nadšeně schválí, neboť zase se odvede pozornost od nastolování oligarchie a absolutismu.
Akorát nevím, jak to tam bude s tím filozofováním - po pár panácích jsou někteří neuvědomělí, což by nemuselo být bezpečné, až přijde nový režim v plné parádě.
Jistě,příjde. Nebo si myslíš,že najednou už bude navěky jeden ? Se podívej do historie,jak se režimy mění. Nějaké akce Z nebo víno,byť dobré,to neovlivní. Vždy jen lidé. Třeba v nynější době,nikdy se v posledních 100 letech neměli lidi líp (u nás) a podívej jak vymýšlí kraviny,jen aby vláda nebyla a co teda chtějí,nechápu. Něco jiného by bylo,kdyby to nebylo podloženo volbami z lidu.
Tohle (ten nový režim) bohužel neovlivní to, zda bude u lízu Babiš, ODS, ČSSD, kdokoliv. Xenofob či sluníčkář. Pravičák či levičák. Zemanovec či pražský kavárník. Tohle prostě dostaneme poručeno z moudré brusele a nikdo se nás na názor ptát nebude. Stejně, jako sem nám nakonec naeexpedují ty doktory a přinutí platit jim totéž co v Reichu - i kdyby se Okamura a Vandas s ústavní většinou na hlavu stavěl.
Přál bych si, aby na tuto mou předpověď nedošlo, ale nevěřím…
Aby bylo jasno. Novým režimem rozumím oligarchii dokonalého protikorupčního Soudruha .
Evropská unie je dnes strašidlo, do něhož si každý rád kopne. To je jiné téma.
Nám se tady nastoluje něco mnohem horšího, z čehož se jen tak nepůjde vyhrabat.
Za to dvě stě rozhádaných kašparů, kterým trvá půl roku nežli se dohodnou na sebe menší blbosti, to je terno a takto to už trvá více jak dvacet let.
To je ale v pořádku. Jsi byl asi zvyklý na "ústřední" správný názor,který tehdy mělo Federální shromáždění. Že by nám to tehdy přineslo nějaké plusy,to odmítám. Jinak parlament je odvozen od slova -parlare- mluvit.
Jo... A proto kopeš za šíbra, který by tam byl nejraději sám, vůbec se tím netají a to tvoje "parlare" nazývá zbytečnou "žvanírnou", která ho zdržuje od "makání"... To má logiku!
Jen přemýšlím, jestli to je z tvé strany provokování, nebo to vážně nevidíš...
Je jen dobře, že ten blob v Praze nestraší. A je mi jedno, zda za tím stojí komunista, odsák, babiš, fašoun, lidovec, japonec či pirát. Hlavně, že nestojí.
No, já ti nevím, ale zrovna ten blob je něco, co má určitou kvalitu. Jistě můžeš postavit klasickou krabici. Ale ta nebude nikdy tím, čím se stala např. Eiffelovka nebo bruselské Atomium.
Osobně vidím daleko větší architektonická zvěrstva, např. kancelářské komplexy ve stylu glass'n'steel, protkané vyumělkovaným trávníčkem, umělým jezírkem a nikdy nedospělými stromy.
Ty skleněný kanclbaráky jsou naprosto všude. Jo, má to výhodu, najebeš do nich paravány a máš unifikované kóje dle libosti a skoro všichni tak můžou sedět u okna.
Skleněný, to celkem ještě ujde. Horší je, když to omotaj folií. Dejvický prezervativ.
kontroverzni-budova-obalena-folii-otevrena-vyzkumny-ustav-stal-1-5-miliardy.html
Kdo jinej by měl zkusit kdejakou hovadinu, než výzkumný ústav? Někdo musí do uličky vlézt, aby zjistil, zda je slepá. A když to výzkumníci zkouší sami na sobě, tak proč ne? Když pominu ty uvalený peníze, ještě čas ukáže, zda ta ulička je cesta či ne.
nojo, ale to nejni Výzkumný ústav obalových materiálů nýbrž informatiky a kybernetiky
No tak jsou to pokusní králíci. Trochu pomůžou kolegům z jinýho oboru.
To tam takhle zůstane nafurt? Když jsem to tam viděl (moc často se tam nepohybuji), tak jsem myslel, že je to něco takového jako třeba na budově Národního Muzea,
https://goo.gl/maps/uq5oG4jQ2fu
aby se neprášilo než tam něco dodělají a pak to sundají.
jj, to jsem si myslel původně taky