Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Knížky o přírodních vědách

Ahoj , momentálně jsem na střední škole (Gymnázium) . Vůbec mi nejdou předměty typu čeština , dějepis... mám z nich špatné známky,ale jak už dlouho vím tak moje silná stránka jsou , nebo spíše mě mnohem víc baví přírodní vědy (Fyzika,Biologie,Chemie), jediný předměty z kterých mám jedničku :-D . Napadlo mě , že bych se v těchto předmětech rád rozvíjel jelikož je mám rád a myslím že v nich nejsem úplně špatný a je to moje silnější stránka. V dospělosti bych chtěl dělat něco jako Biochemie , Pracování s nemocema i když to je spíš takový sen , v podstatě cokoliv kde je chemie či případně fyzika. Takže bych rád šel napřed , protože moje oblíbené předměty 2x týdně mi přijdou málo. Tak bych se rád zeptal , je tu někdo kdo by mi mohl poradit nějaké knížky z těchto oborů ? zaměřuje se až ve třeťáku ale moc rád bych měl nějaké vědomosti navíc , přeci jenom , jsem na gymnáziu a pokud nebudu dobrý v těchto předmětech tak bych byl asi v maléru, i když by stačilo ject prostě podle učiva jenže jak jsem psal , tohle jsou snad jediný předměty u kterých mám chuť se učit a rád bych toho co nejvíc využil.
Děkuju moc :)

Předmět Autor Datum
S otazkou ti neporadim, ja jsem spis zase na ty jazyky a tak. Ale jednu drobnost ti poradim: zkus as…
merlouska 20.12.2015 20:45
merlouska
:-) nový
IQ37 20.12.2015 22:41
IQ37
No zrovna ty někomu raď, jak má psát! Zrovna ty! :)) nový
Dale Cooper 20.12.2015 22:43
Dale Cooper
Zkus háčky a čárky, to taky není špatný. nový
Prasak 21.12.2015 09:22
Prasak
Hrozna kravina, zdrzuje to, je to k nicemu, Husa za to upalili a dobre vedeli co delaji. nový
RedMaX 23.12.2015 15:08
RedMaX
To tvrdí lenoši a gramloni, schopní ovládnout jen 3 řádky na klávesnici. nový
Prasak 23.12.2015 20:48
Prasak
Na ctvrtem radku jsou cisla. ;-) nový
RedMaX 23.12.2015 22:14
RedMaX
A odkdy se u vás čtou řádky odspodu navrch? :-D nový
IQ37 23.12.2015 22:44
IQ37
Také, ale nejen. nový
Prasak 26.12.2015 00:46
Prasak
On se pta se na A a ty kunkas B. Pritom jeste nedavno jsi tady kunkala cosi o tom, ze to tady nekter… nový
Radek 23.12.2015 15:51
Radek
Ja nevim, jestli jsem se tak blbe vyjadrila nebo jestli jsi to jen nepochopil, pripadne si to nepama… nový
merlouska 23.12.2015 21:20
merlouska
To nic, hlavně že tu nablil. nový
Prasak 26.12.2015 00:47
Prasak
Vůbec mi nejdou předměty typu čeština , dějepis... mám z nich špatné známky Měl by ses asi věnovat… nový
IQ37 21.12.2015 09:35
IQ37
google není svět. user netrefil otázku na tuto poradnu. ty mu umíš poradit? poslední
kmochna 29.12.2015 08:43
kmochna
Knih je obrovske mnozstvi, zkus proste internet nebo vetsi knihkupectvi a take velke knihovny maji s… nový
RedMaX 23.12.2015 15:25
RedMaX

Ja nevim, jestli jsem se tak blbe vyjadrila nebo jestli jsi to jen nepochopil, pripadne si to nepamatujes, ale na slusnem upozorneni tazatele na to, ze je ve spatne poradne, ze se zeptal naprosto nesrozumitelne nebo ze pise jak dobytek, nic spatneho nevidim ani ja. Mne vadi prispevky, ktere tazatele vylozene urazi. Aspon tohle byla tenkrat pointa toho, co jsem psala.

Takze pokud bych mu napsala neco jako "proboha, jak muze byt na gymnaziu nekdo, kdo pise hur nez zak zvlastni skoly?", tak mas plne pravo mi vycist, ze neco jineho rikam a delam. Takhle se muzes jit bodnout ;-)

Knih je obrovske mnozstvi, zkus proste internet nebo vetsi knihkupectvi a take velke knihovny maji sbirky nejruznejsich knih na dane tema, samozrejme vyhoda cerstveho vzduchu na venkove je v tomto pripade velkou nevyhodou.
Ono ale i treba webove stranky typu Osel.cz prinaseji spoustu clanku na tyto temata, dokonce nejake vysokoskolske prednasky z biochemie jsou uz i na youtube.

Spis se zamysli nad zakladnima znalostma, ktere jsou vetsinou predpokladane, jestli je mas a zda-li bys treba nejprve nemel jednoduse nastudovat ucebnice z vyssich rocniku, pokud ten rocnik co na skole delas, uz mas za sebou. Stejne tak nekteri vysokoskolsti ucitele pisou skripta, ktere jsou k dostani v prodejnach skript u tech skol, muze si to tam koupit samozrejme kdokoli.

Pokud bys mohl zamirit do nejake vetsi knihovny, tak co jsem slysel, jsou obecne pomerne dobre preklady ruskych autoru, oni casto umeji nejak lepe vysvetlovat, tak to je lehceji pochopitelne.

Jinak z predmetu na skole bych ti urcite doporucil mimo chemii a fyziku, pokusit se maximalne dobre zvladnout anglictinu, protoze pokud bys jednou dorostl do situace, kdy budes potrebovat cerpat nejnovejsi studie na dana temata, tak v anglictine je vsechno a mnohdy muze trvat dlouhou dobu nez dojde k prekladu. Ted si nevzpomenu na nazev astrofyzikalni ucebnice, kde v prekladu byla pomalu na kazde druhe strane poznamka prekladatele, ze toto uz neplati, protoze nez se to stihlo prelozit do cestiny, tak se zjistilo, ze je to jinak. :-)

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru