Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Knížky o přírodních vědách

Knih je obrovske mnozstvi, zkus proste internet nebo vetsi knihkupectvi a take velke knihovny maji sbirky nejruznejsich knih na dane tema, samozrejme vyhoda cerstveho vzduchu na venkove je v tomto pripade velkou nevyhodou.
Ono ale i treba webove stranky typu Osel.cz prinaseji spoustu clanku na tyto temata, dokonce nejake vysokoskolske prednasky z biochemie jsou uz i na youtube.

Spis se zamysli nad zakladnima znalostma, ktere jsou vetsinou predpokladane, jestli je mas a zda-li bys treba nejprve nemel jednoduse nastudovat ucebnice z vyssich rocniku, pokud ten rocnik co na skole delas, uz mas za sebou. Stejne tak nekteri vysokoskolsti ucitele pisou skripta, ktere jsou k dostani v prodejnach skript u tech skol, muze si to tam koupit samozrejme kdokoli.

Pokud bys mohl zamirit do nejake vetsi knihovny, tak co jsem slysel, jsou obecne pomerne dobre preklady ruskych autoru, oni casto umeji nejak lepe vysvetlovat, tak to je lehceji pochopitelne.

Jinak z predmetu na skole bych ti urcite doporucil mimo chemii a fyziku, pokusit se maximalne dobre zvladnout anglictinu, protoze pokud bys jednou dorostl do situace, kdy budes potrebovat cerpat nejnovejsi studie na dana temata, tak v anglictine je vsechno a mnohdy muze trvat dlouhou dobu nez dojde k prekladu. Ted si nevzpomenu na nazev astrofyzikalni ucebnice, kde v prekladu byla pomalu na kazde druhe strane poznamka prekladatele, ze toto uz neplati, protoze nez se to stihlo prelozit do cestiny, tak se zjistilo, ze je to jinak. :-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat