...Teď nadzvedli Klatováky umístěním sousoší prasete v nadživotní velikosti líbající se s člověkem v parku vedle domu PČR, které je střeženo kamerovým systémem. Autorem je Adam Trbušek, který před pár lety obšťastnil občany sídliště Plzeň-Košutka obřím králíkem požírajícím clověka, kterého mohou děti obdivovat cestou do školy nebo z oken panelových domů...
Ale aspoň je na tom uměleckém díle poznat co je člověk a co je prase. A to se musí ocenit.
Před masokombinátem by to bylo zajímavý. Tam by to mohlo symbolizovat lásku člověka k vepřovýmu a pašík se loučí se svou existencí, připraven naplnit onu lásku toho objímajícího. Ale kdekoliv jinde to je pozdvižení obočí a otázku, co tím chtěl autor říci.
A není to smysl umění? Zamyslet se nad tím, co tím chtěl autor říct?
Však jsem to udělal. Před masokombinátem, či řeznictvím, to bude mít i smysl. Před školkou, nebo uprostřed sídliště, to bude fakt divný. Před mešitou to bude vyloženě provokace a myšlenka bude úplně jiná.
A to je ten průšvih "uměleckého" díla. Záleží na tom kde je umístěno. Šuplera je pořád šuplera ať leží kdekoliv.
To není pravda. Důležité je, kde ta šuplera leží, jak tam leží a co je na ní nastavené. Třeba tohle je vrcholné umělecké dílo a má to myšlenku. Sice nevím jakou, ale já nejsem umělec.
Ten plastový "bazmek" nazýváš šuplerou? Taková dětská hračka mi nesmí do dílny.
Si se zbláznil. Toho kdo by na to dělal bednění bych litoval a pokud tou novou metodou "betonovou tiskárnou" tak bych rád chtěl vidět časosběrný dokument této "stavby" a co to stálo.
1url.cz/Ze3mP
Ale aspoň je na tom uměleckém díle poznat co je člověk a co je prase. A to se musí ocenit.

Před masokombinátem by to bylo zajímavý. Tam by to mohlo symbolizovat lásku člověka k vepřovýmu a pašík se loučí se svou existencí, připraven naplnit onu lásku toho objímajícího.
Ale kdekoliv jinde to je pozdvižení obočí a otázku, co tím chtěl autor říci.
A není to smysl umění? Zamyslet se nad tím, co tím chtěl autor říct?
Však jsem to udělal. Před masokombinátem, či řeznictvím, to bude mít i smysl.
Před školkou, nebo uprostřed sídliště, to bude fakt divný. Před mešitou to bude vyloženě provokace a myšlenka bude úplně jiná.
A to je ten průšvih "uměleckého" díla. Záleží na tom kde je umístěno. Šuplera je pořád šuplera ať leží kdekoliv.
To není pravda.

Důležité je, kde ta šuplera leží, jak tam leží a co je na ní nastavené.
Třeba tohle je vrcholné umělecké dílo a má to myšlenku. Sice nevím jakou, ale já nejsem umělec.
Ten plastový "bazmek" nazýváš šuplerou? Taková dětská hračka mi nesmí do dílny.
Ale na výstavu uměleckých veleděl by snad mohla.
![[101246-000pokus-jpg]](https://debaty.net/files/101246-000pokus-jpg)
BTW: Když "Rovnováha" ztratila rovnováhu a v diskusích hodně diskutujících zastává názor, že na vyrobení repliky je škoda milionů, že taková krása to zase nebyla (a já s tím souhlasím), při čtení článku
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-netradicni-vyznani-lasky-student-vytvoril-pro-pritelkyni-betonova-srdce-a-dal-je-k-nemocnici-40589193
mne napadlo, že něco takového, "trochu" zvětšeného by na ten prázdný podstavec přijít mohlo. Zkusil jsem si to smontovat ze dvou fotek.
Si se zbláznil. Toho kdo by na to dělal bednění bych litoval a pokud tou novou metodou "betonovou tiskárnou" tak bych rád chtěl vidět časosběrný dokument této "stavby" a co to stálo.