Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Máme rádi Rusáky

Ahoj každému soudruhovi,
poslední dobou(nejen) si všímám, jak se zastává až většina lidí Ruska, je jedno, čeho se to týká(jakákoliv narážka/výčitky na Rusko) a ať už je to na úkor USA, či ne, na tom ani zas tak nesejde.
Příjde řeč na Ukrajinu, Putina, cokoliv a diskutující tomu najednou rozumí víc, než kdokoliv jiný, tradičně USA je ten zloduch, který všem vymývá svým demokratickým diktátorstvím mozky a jen oněch "pár rozumných diskutujících" ví, jak to všechno je a že Putin je vlastně největší lidumil a Obama Osamův strejda atp. Jo a ještě jak vlastně Stalin byl taky hodnej hoch a v 2. světový vůbec neexistuje, že by Rusové nebyli hrdinové, kteří nikomu krom Němců nezkřivili chlup na zadku.

Přitom, ať už jsem se setkal s Rusy jakkoliv, vždy mi bylo z chování těch lidí na blití(oproti jiným národnostem víceméně bez vyjímky) je už jedno, jestli jsem nad nimi žasl na dovolené, nebo na sociálních sítích.. i v těch stupidních hrách jsou oni ti nejrozcapenější, nejnamyšlenější a nejdementnější. Neexistuje, že by se s vámi Rus bavil jinak než rusky(něco takového jsem zaslechl sice i o Francouzích, ale vážně nevím), myslí si, jak jsou nejlepší, přitom vážně jejich chování nemá obdoby.
Tak proč vůbec taková láska k nim?

//Zapomněl jsem dodat - takoví ti nejznámější podporovatelé Ruska jsou k tomu navíc očividně idioti https://www.facebook.com/stanislav.vaculik?fref=ts

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nevím, jen si vždycky říkám, jak oni mohli vyhrát válku. ---- když už mluvíš o ruských serverech, ta…
kmochna 06.07.2015 15:19
kmochna
hodně vojáků a taky strategicky dobré území poslední
Ekmos 17.07.2015 21:26
Ekmos
Je to velice jednoduchy, ale presto co lidi verejne rikaji nebo proklamuji, kazdy ma nakonec v hloub…
RedMaX 10.07.2015 21:32
RedMaX
I v hloubi duše jsou mi bližší západní hodnoty, než východní "nepořádek" a myslím to skutečně upřímn…
Niko Bellic 10.07.2015 22:30
Niko Bellic
Imperialismus je pojem užívaný k označení velmocenské, dobyvačné, expanzivní a militantní politiky…
RedMaX 10.07.2015 23:14
RedMaX
Mohl jsi uvést zdroj té citace. Takhle to opravdu vypadá, že cituješ můj příspěvek.. :-D co na jedn…
Niko Bellic 11.07.2015 10:38
Niko Bellic
Ano, citat je s wiki, zapomnel jsem to uvest. O privlastneni ciziho uzemi Ruskem nevim, Krym a zapa…
RedMaX 11.07.2015 18:00
RedMaX
Ukrajina byla vzdycky jejich Prodám ti auto a za 2 roky si pro něho přijdu a odvezu si ho zpět. Byl…
Niko Bellic 11.07.2015 22:41
Niko Bellic
tohle je ale extremni zjednoduseni, to snad nemyslis ani vazne. Pokud nekdo chce svadet valku na Ukr…
RedMaX 12.07.2015 08:38
RedMaX
Ať se nám to líbí nebo ne, existují sféry zájmů. A že se Rusům nelíbilo, když se amíci chtěli nasomr…
Yarda 12.07.2015 09:02
Yarda
Tak takto to určitě nebylo. Začalo to přece tím, že sami běžní Ukrajinci už měli dost kradení těch n…
touchwood 12.07.2015 21:44
touchwood
Tak takto to určitě nebylo. Začalo to přece tím, že sami běžní Ukrajinci už měli dost kradení těch n…
cejna 12.07.2015 21:50
cejna
Začalo to tím, že Janukovyč odmítl podepsat přístupový smlouvy s EU. Za což přišel trest. Aha, tak…
touchwood 13.07.2015 07:01
touchwood
Aha, takže podle tebe USA a EU vyvolaly majdan Tak o tom snad nepochybuje nikdo. zároveň donutily…
cejna 13.07.2015 07:30
cejna
Já si tedy pochybovat dovolím. A rovnou bych rád věděl, co tě k takovému přesvědčení vede? Byl i srp…
touchwood 13.07.2015 08:41
touchwood
Nenapadlo tě, že lidi, vidící ten bordel a kradení, už toho měli plné zuby, a že stačilo škrtnout si…
cejna 13.07.2015 09:02
cejna
Lidi v pobaltskejch zemi nenavidi rusaky od paktu ribbentrop-molotov, coz je treba v litve den narod…
bahno 15.07.2015 13:55
bahno
Nielen odvtedy...pobaltske staty boli stovky rokov pod nadvladou Ruska asi ako my pod Madarmi, a pre… nový
fleg 17.07.2015 09:12
fleg

nevím, jen si vždycky říkám, jak oni mohli vyhrát válku.
----
když už mluvíš o ruských serverech, tak se tam nahraje neuvěřitelně namakaná aplikace a sfx instalátor je tvrdě v raru od evžena v azbučtině, která to unicode umí. no ukládej si do otazníčků. :-p

Je to velice jednoduchy, ale presto co lidi verejne rikaji nebo proklamuji, kazdy ma nakonec v hloubi duse radsi curaka (pardon rusaka) nez zasranyho imperialistu. To je fakt, ktery se vam tady asi nebude libit, ale je to proste tak a ani ja nejsem vyjimka, takze ikdyz rusaky vubec nemusim, uplne mi staci, ze mi smrdej v tramvaji a na ulici kdyz je v Praze mijim a ze jich tu je jak sracek, tak nakonec mi je stejne milejsi ten Putin (Rusaci) nez Obama (americky imperialisti, kteri se serou do celyho sveta a ve sve totalni aroganci je snad vubec nenapada, ze ten jejich imperialismus cely svet nenavidi).

Imperialismus je pojem užívaný k označení velmocenské, dobyvačné, expanzivní a militantní politiky

To si jen myslis, je tezke si priznat, ze neco co na jednu stranu obdivujes, na druhou stranu plodi system, ktery ti jednou klidne muze sahnout i na zivot, tak jako se to deje nebo delo uz jinym lidem na teto planete. Je to prave tak, jak rikam, v te rozhodne chvili bys radeji zivot a vychodni smradek nez o nej prijit. A muzes si rikat co chces, ale nikdo ti neuveri, ze bys obetoval zivot za imperialismus, protoze jestli jo, tak jses naprostej cvok, za imperialismus neobetujou zivot ani ti samotni imperialisti, to mi ver.

A jenom tak mimochodem, co to jsou ty zapadni hodnoty, ktere jsou ti blizsi nez vychodni neporadek? Neni to nahodou tak, ze v tech zapadnich hodnotach ten imperialismus produkovany Zapadem nenajdes? Protoze ani zapadni imperialiste jaksi verejne svuj dobyvacny imperialismus nepriznavaji a naopak ho pokud mozno schovavaji za napriklad humanitarni bombardovani, peci o demokracii , svobodu pro jednotlivce atd.

Takze je spis otazka, cemu ze to v hloubi duse veris. Te hrdinske pohadkove romantice nebo brutalnimu imperialismu? Protoze jestli tomu prvnimu, tak jsme si mozna docela podobni, akorat ja si narozdil od tebe dokazu ty ruzove bryle obcas i sundat. ;-)

Mohl jsi uvést zdroj té citace. Takhle to opravdu vypadá, že cituješ můj příspěvek.. :-D

co na jednu stranu obdivujes, na druhou stranu plodi system, ktery ti jednou klidne muze sahnout i na zivot

Tohle je ale případ Ruska, ne západu. Pokud sis nevšiml, Rusko si přivlastnilo kus území cizího státu a je jednoznačně agresorem. Západ nikoliv.

Takze je spis otazka, cemu ze to v hloubi duse veris. Te hrdinske pohadkove romantice nebo brutalnimu imperialismu?

No každopádně nevěřím každé hloupé konspirační teorii, která se objeví na netu. Západní hodnoty - demokracie, rovnost šancí, vyspělé zdravotnictví, vzdělání, svoboda projevu a celkově způsob myšlení - lidé v Rusku jsou příliš upnutí na svého vůdce, kdežto lidé ve vyspělých státech takovou potřebu nemají. Viděl jsi dokument Krym - cesta domů? Tam je to jasně vidět. Lidé, kteří jsou naprosto oddáni svému vůdci, nepatří do 21. století, nýbrž zabředli někde v polovině 20. století..

Ano, citat je s wiki, zapomnel jsem to uvest.

O privlastneni ciziho uzemi Ruskem nevim, Krym a zapadni Ukrajina byla vzdycky jejich. Navic v pripade Ukrajiny je agresorem jednoznacne Zapad (EU+USA), kteri protiruske strany financuji. Myslim, ze ukazovat na to, kde vsude na svete byla nebo prave je agresorem USA snad ani nema cenu, pokud to nevidis, tak si proste ty ruzove bryle budes muset sundat, jinak je diskuze zbytecna.

Ale pod ten posledni odstavec se mohu i ja podepsat. Jisteze jsme vyspela spolecnost, ale faktem je, ze jak kdo. At uz v USA nebo v Evrope vsude musime stale tu demokracii a svobodu hajit vuci imperialistum, kteri ziji mezi nami a prave ted se zda, ze imperialiste znovu nabyvaji na sile. Je proto hodne dulezite prestat zit ve snech a videt realitu takovou jaka je.

Ať se nám to líbí nebo ne, existují sféry zájmů. A že se Rusům nelíbilo, když se amíci chtěli nasomrovat na Ukrajinu - co by asi amíci dělali, kdyby si Rusové chtěli postavit vojenskou základnu v Mexiku?
Že to odskáčou obyčejní Ukrajinci - jejich smůla, o ně přece nejde. Existují tři komodity, kterých je ve světě nadbytek: ojetá auta, opočítané počítače a lidi.

Tak takto to určitě nebylo. Začalo to přece tím, že sami běžní Ukrajinci už měli dost kradení těch nahoře. Mimo to zkoušeli jak prozápadní, tak provýchodní vládu a obě zklamaly. Rusové podle mého názoru okupací Krymu a pokusem získat k němu cestu po souši ztratili poslední zastání u Ukrajinců (ruská menšina je na tom samozřejmě jinak) a jejich vliv bude napříště možný jen hrozbou nebo silou.

Tzv. "sféry vlivu" tu dozajista jsou, ovšem vždy by to mělo mít nějaké racionální hranice, Janukovyč byl jen ruská loutka.

Tak takto to určitě nebylo. Začalo to přece tím, že sami běžní Ukrajinci už měli dost kradení těch nahoře

Začalo to tím, že Janukovyč odmítl podepsat přístupový smlouvy s EU. Za což přišel trest. Samozřejmě, že EU a USA v tom nehrály žádnou roli, že jo.....

Janukovyč byl jen ruská loutka

.
A Porošenko s Jaceňukem loutky nejsou?

Začalo to tím, že Janukovyč odmítl podepsat přístupový smlouvy s EU. Za což přišel trest.

Aha, takže podle tebe USA a EU vyvolaly majdan, zároveň donutily Janukovyče demonstranty potlačovat silou a nakonec do nich střílet. Ještě napiš, že USA chtěly na Krymu stavět základnu a bude to dokonalé. :-D

A Porošenko s Jaceňukem loutky nejsou?

Porošenko je oligarcha. Zda má nějaké špagátky, nevím, zatím se mi to tak nejeví. Jaceňuk je malý kůň.

Aha, takže podle tebe USA a EU vyvolaly majdan

Tak o tom snad nepochybuje nikdo.

zároveň donutily Janukovyče demonstranty potlačovat silou a nakonec do nich střílet

Nepovolený demonstrace se potlačují silou všude na světě, ve všech zemích EU a v USA taky. Střelbu podle všeho Janukovyč osobně nenařídil - narozdíl od současných představitelů Ukrajiny, kteří mají na svědomí daleko více mrtvých.

Ještě napiš, že USA chtěly na Krymu stavět základnu a bude to dokonalé.

Na Krymu asi ne, ale v pobaltskejch zemích určitě. Z čehož vyplývá, komu se současná situace na Ukrajině hodí do krámu nejvíc.

Já si tedy pochybovat dovolím. A rovnou bych rád věděl, co tě k takovému přesvědčení vede? Byl i srpen-listopad 1989 ve východní Evropě vyvolán USA? Nenapadlo tě, že lidi, vidící ten bordel a kradení, už toho měli plné zuby, a že stačilo škrtnout sirkou?

Nepovolené demonstrace se potlačují neletálními prostředky (ono ale většinou, když už se lidi vážně bouří, tak politici běžně rezignují!!), a i ty se používají krajně ohleduplně (i gumový projektil dokáže totiž zabít). Což zcela průkazně nebyl případ Kyjeva, kde elitní policejní jednotky střílely tak, že se snažily zabít, o tom, že se používalo odstřelovačů existují jednoznačné důkazy.

Pobaltské země jsou členy NATO - pokud jsi nezaznamenal. A jsou zcela svrchované. Pokud budou chtít, můžou si na svém území postavit třeba největší základnu USA na světě, je to pouze jejich rozhodnutí (a já se jim vůbec nedivím, že tu základnu samy tyto země chtějí, jako záruku před ruskou rozpínavostí a kolonialismem).

A jen tak mimochodem: Amerika 15 let financovala ruský kosmický program, byl tu jasný zájem o spolupráci, pomohli (jako obvykle) když Rusům nejvíc teklo do bot po konci studené války. Ale Putin moc dobře ví, že běžný Rus zkousne vše, když mu předhodí vnějšího nepřítele.

Nenapadlo tě, že lidi, vidící ten bordel a kradení, už toho měli plné zuby, a že stačilo škrtnout sirkou?

No, to si pomohli. Ještě napiš, že teď se mají líp než za Janukovyče....

kde elitní policejní jednotky střílely tak, že se snažily zabít, o tom, že se používalo odstřelovačů existují jednoznačné důkazy.

To nikde nepopírám. Ale důkaz, že jim to nařídil přímo prezident asi nepředložíš. Nebo jo?

že tu základnu samy tyto země chtějí, jako záruku před ruskou rozpínavostí a kolonialismem

Ano, tyto země je sami chtějí na základě západem vyprovokovaný anexe Krymu (kde mimochodem většina občanů byla pro). Vtipný je, že Rusko se nikam neroztahuje narozdíl od USA. Už vidím jak bys tady hystericky kvičel, kdyby Rusko budovalo vojenský základny v jiných zemích....

A jsou zcela svrchované.

:-D

A jen tak mimochodem: Amerika 15 let financovala ruský kosmický program, byl tu jasný zájem o spolupráci, pomohli (jako obvykle) když Rusům nejvíc teklo do bot po konci studené války

K tomu je ale nevedly žádné samaritánské důvody, nýbrž čistý pragmatismus. Protože US kosmickej program by byl bez Ruska v prdeli....

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru