Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Máme rádi Rusáky

Imperialismus je pojem užívaný k označení velmocenské, dobyvačné, expanzivní a militantní politiky

To si jen myslis, je tezke si priznat, ze neco co na jednu stranu obdivujes, na druhou stranu plodi system, ktery ti jednou klidne muze sahnout i na zivot, tak jako se to deje nebo delo uz jinym lidem na teto planete. Je to prave tak, jak rikam, v te rozhodne chvili bys radeji zivot a vychodni smradek nez o nej prijit. A muzes si rikat co chces, ale nikdo ti neuveri, ze bys obetoval zivot za imperialismus, protoze jestli jo, tak jses naprostej cvok, za imperialismus neobetujou zivot ani ti samotni imperialisti, to mi ver.

A jenom tak mimochodem, co to jsou ty zapadni hodnoty, ktere jsou ti blizsi nez vychodni neporadek? Neni to nahodou tak, ze v tech zapadnich hodnotach ten imperialismus produkovany Zapadem nenajdes? Protoze ani zapadni imperialiste jaksi verejne svuj dobyvacny imperialismus nepriznavaji a naopak ho pokud mozno schovavaji za napriklad humanitarni bombardovani, peci o demokracii , svobodu pro jednotlivce atd.

Takze je spis otazka, cemu ze to v hloubi duse veris. Te hrdinske pohadkove romantice nebo brutalnimu imperialismu? Protoze jestli tomu prvnimu, tak jsme si mozna docela podobni, akorat ja si narozdil od tebe dokazu ty ruzove bryle obcas i sundat. ;-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat