Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Instatní káva

V práci pijeme kafe. Kvůli jednoduchosti přípravy a absenci umyvadla s odpadem na kanclu pijeme kafe instatní.
Už několik let pijeme prakticky bez výjimky Nescafé. Ale za posledních pár týdnů/měsíců mám pocit, že to kafe je nějaký hnusný, konkrétně - je kyselý. Mám teorii, že kvůli ceně, kdy kafe jinak než v akci je neprodejný, používají místo Arabicy levnější a právě kyselejší Robustu.
Takže vy, kdož taky pijete Nescafé, zaznamenali jste podobnou změnu chuti?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Uz to v poslednim prispevku natuknul ms, ale tak na rovinu, protoze z diskuze to vypada, ze se zde s…
RedMaX 13.06.2015 10:26
RedMaX
To víš, my, co nemáme prémiové výrobky prémiových značek pijeme šmejdskou kávu. A to jsem si myslel,…
Dale Cooper 13.06.2015 10:46
Dale Cooper
neboť je drahé Ono to vzdy zalezi na celkovej spotrebe, ze? // Ak by som mal potrebu pit kavu denn…
blue5 13.06.2015 14:37
blue5
200 g balení rozpustné kávy mi vystačí na cca 3 týdny až měsíc. No a drbat se s nějakým kávovarem? P…
Dale Cooper 13.06.2015 14:56
Dale Cooper
Lepsi :) Příprava nemůže být pohodlnější, než rozpustná káva. To je pravda. Alebo este lepsie neja…
blue5 13.06.2015 15:05
blue5
U těch 3v1 je poměr ceny a ... užitku naprosto tragický, takže to ne. Navíc mi nevyhovuje poměr káva…
Dale Cooper 13.06.2015 15:16
Dale Cooper
Ono je to totiz podobne jako kdyz jim sojove maso. Taky je divny nazyvat to masem, kdyz to jako maso…
RedMaX 13.06.2015 17:18
RedMaX
A co v té instantní kávě je, když ne jen kafe? Nedělej machra, ale buď opravdu machr, chci znát přes…
Prasak 13.06.2015 19:45
Prasak
chci znát přesný ingredience Já ti je napíšu za něj: 100% káva.
Dale Cooper 13.06.2015 20:04
Dale Cooper
No ale je kava jako kava? Me treba tedka zarazilo jedno.. jsem v Nemecku, koupila jsem si takovy to…
merlouska 13.06.2015 20:23
merlouska
A to jsi porovnávala stejnou značku?
Niko Bellic 13.06.2015 20:39
Niko Bellic
Stejnou znacku ne, ale obecne kakaa u nas chutnaji prakticky vsechna stejne a je jedno jestli je to…
merlouska 13.06.2015 23:07
merlouska
Stejnou znacku ne Ono by to vazne chcelo vybrat si najskor konkretnu znacku na porovnavanie a az po…
blue5 14.06.2015 00:00
blue5
Jasne, ja jsem sem jela s tim cilem, ze budu porovnavat jidlo... delas si legraci? :-D Ocividne jst…
merlouska 14.06.2015 00:21
merlouska
Proste je to kakao jiny, to je preci normalni, ze kakao je jiny, vsak to mas jako s tim kafem, ze js…
RedMaX 14.06.2015 01:24
RedMaX
Je to třeba plíseň prémiové značky, ne? Není plíseň jako plíseň, bacha na to :) nový
Dale Cooper 14.06.2015 11:27
Dale Cooper
Lehká ironie :) A porovnávat kakaa různých značek? To vůbec o ničem nevypovídá... nový
Dale Cooper 14.06.2015 11:29
Dale Cooper
No, za totáče jsme kupovali kakao v Tuzexu. Historie se opakuje... poslední
jirka44 14.06.2015 17:42
jirka44

Uz to v poslednim prispevku natuknul ms, ale tak na rovinu, protoze z diskuze to vypada, ze se zde sesli kafovi gurmani, ale opak je pravdou. Instantni kava je smejd, je to ten nejvetsi odpad co muze bejt a gurman by se toho nikdy netknul! A je uplne jedno jakej druh instantni kavy, navic je to jedovaty a neni vubec zdravi to pit v nejak velkem mnozstvi.
Kdybych byl pravidelny kafar, tak bych se asi snazil si to vyresit nejak jinak a denne tu spinu nepit, uznavam ale, ze kvuli jednoduchosti pripravy je to v praci urcite vhodnejsi nez pit nejaky bliv z kelimku z automatu. To uz je uplny dno.

Nicmene teda taky mam v praci Nescafe a nepravidelne ho piju, protoze kdyz se nekdy spatne vyspim, tak me to nahodi, bez toho salku bych byl opravdu k nepouziti. Zmenu chuti jsem nezaznamenal, pritom jsem kupoval pixlu asi pred 14 dny. Domnival bych se, ze to bude od kusu a ze se na tohle kafe pouzije proste zrovna to co je k dispozici, pravdepodobne nejaka smichanina ruznych odrud, takze je mozne, ze do jedne sarze zrovna prskli vice te Robusty.

Pak me jeste napada, jestli to nemuze byt plesnive, chtelo by to nejakeho potravinare, ale neni to tak, ze prave plisne jsou spis do kysela?

neboť je drahé

Ono to vzdy zalezi na celkovej spotrebe, ze?

//
Ak by som mal potrebu pit kavu denne (co rozhodne nemam), siel by som do lacneho kavovaru (20-30€) a klasickej mletej kavy. Priprava pohodlna a cena za kavu (mleta vs granulky) je niekde uplne inde. A teda ja by som povedal, ze aj chut...

200 g balení rozpustné kávy mi vystačí na cca 3 týdny až měsíc. No a drbat se s nějakým kávovarem? Příprava nemůže být pohodlnější, než rozpustná káva.
Jasně, nebudu za čuně, co pije instant. Takže jo, koupím kávovar, samozřejmě za minimálně za 20 tisíc, kávu jedině fair-trade z místní pražírny. Pozor, káva se musí pražit jen když měsíc přibývá, jinak je to kejda vhodná tak pro důchodce v Kauflandu.
Lepší?
:-D

Ono je to totiz podobne jako kdyz jim sojove maso. Taky je divny nazyvat to masem, kdyz to jako maso vubec nechutna a zadne to neobsahuje. S tou kavou je to podobny, ono to s kavou taky mnoho spolecneho nema, je to proste instantni napoj, ktery obsahuje mimo jine i upravenou kavu.
Jiste da se to pit a nekomu to muze i chutnat, ale proste to neni klasicka kava, jak by si ji predstavil gurman. Na tu je treba kavovar, espresovac a hlavne kvalitni surovinu.

A co v té instantní kávě je, když ne jen kafe? Nedělej machra, ale buď opravdu machr, chci znát přesný ingredience.
Ono by to u ČZPI asi neprošlo, pokud by tam bylo i něco jinýho a nebylo to uvedeno na obalu. A třeba Nescafe se přímo na obale chlubí tím, že na přípravu instantního kafe používají jen kafe a vodu. Tak co tam teda opravdu je, ty odborníku?

No ale je kava jako kava?

Me treba tedka zarazilo jedno.. jsem v Nemecku, koupila jsem si takovy to instantni kakao a prislo mi, ze to chutna vic kakaove, tak jsem se ptala lidi (z Cech samo) na jednom skype chatu, jestli maji doma nejaky kakao a muzou mi rict kolik % kakaovyho prasku to ma. Cesky i nemecky kakao tam melo 20 % kakaovyho prasku. A pritom to cesky mi prijde jako obarveny cukr, zatimco tohle fakt chutnalo jako kakao. Tak jestli i ten kakaovej prasek muze byt rozdilny kvality...?

A tim padem, jestli totez neni mozny i u kafe, no.

Stejnou znacku ne, ale obecne kakaa u nas chutnaji prakticky vsechna stejne a je jedno jestli je to granko nebo nejaky cojavimjaksetojmenuje z penny, lidlu, kauflandu a podobne.
A to, co jsem si koupila tady, je taky uplne obycejny kakao z penny, zadna superpremiova znacka z nejakeho obchodu s vyrobky z kakaa.

Dale: nevim, jestli to mela byt ironie ci co, ja tim nechci nejak vyvysovat Nemecko, protoze popravde receno jsem si u vetsiny vyrobku nejakeho zasadniho chutoveho rozdilu nevsimla, jen u toho kakaa me ta chut vylozene zarazila, protoze takovouhle neznam.

Jasne, ja jsem sem jela s tim cilem, ze budu porovnavat jidlo... delas si legraci? :-D

Ocividne jste me nepochopili.. mne slo fakt o to, jestli proste jednotlivy piksly kafe nebo kakaa nebo cojavimceho muzou pri "stejnym slozeni" mit ruznou kvalitu. Tzn. jestli proste nekde davaji kvalitnejsi kafe/kakao a jinde zase min kvalitni a tak. Nebo jestli jsou vsechna kafe a kakaa stejna a tim padem by mela chutnat stejne.

A sice se budu opakovat, ale moje chutovy bunky jsou fakt normalne skoro k nicemu, stezi rozlisej cerny a svetly pivo, natoz jednotlivy znacky piva (to jen tak pro srovnani, pivo si davam asi stejne casto jako kakao..), ale ten rozdil v chuti mezi kakaem, na ktere jsem zvykla u nas, a tim, co jsem si koupila tady, proste je markantni. Fakt.

Si ho klidne privezu domu, abych to mohla porovnat, pokud teda u nas vubec sezenu stejny kakao, zejo. Nevite nekdo, co za kakao se prodava u nas v penny? (coz me btw privadi jeste ke konstatovani, ze nemecky penny je na asi tak 100x lepsi urovni nez cesky penny)

Proste je to kakao jiny, to je preci normalni, ze kakao je jiny, vsak to mas jako s tim kafem, ze jsou ruzny odrudy, muze bejt ruzne stary, plisne, procesy vyroby, ...

Pak je taky otazka, jestli je to opravdu rozdrceny kakao na prasek nebo jestli je treba vytazenej tuk (tzv. kakaovy maslo) a misto nej tam dondali levnej palmovej tuk.

---

Na tom Nescafy je napsano 100% instantni kava, o tom co se do toho kafe dostane v prubehu vyroby instantniho kafe tam nic nepisou, ruznyma plisnema pocinaje, ...

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru