Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Byl jsem postižen jednáním na ouřadech.

Měl jsem ten blbej nápad podívat se na internetu do katastrofálních map, jak tam vypadá nemovitost, odkud teď píšu své nesmysly. A viděl jsem, že tam není zakreslený kozí chlívek co postavili ještě moji rodiče když tu zuřil reálný socialismus.
Tak jsem to chtěl dát do pořádku. Našel jsem schválený projekt, s tím jsem navštívil katastrofální ouřad, odtamtud mne poslali na stavební odbor, tam dohledali, že ten kozí chlívek byl tehdy řádně zkoulaudován a vyrobili mi ověřenou kopii kolaudačního rozhodnutí (asi bych to taky našel doma, kdybych věděl, co mám hledat). A že prý snad to rozhodnutí tehdy bylo zasláno i na katastrofální ouřad, ten se měl ozvat, kdy to přijdou ouředně zaměřit, což oni možná neučinili a že se to tedy musí zaměřit teď. Tak jsem to nechal zaměřit (samozřejmě za peníze, ale hoden jest pracovník mzdy své). Zaměření jsem dostal, vyrazil jsem zase na katastrofální ouřad a bláhově, já osel stará, jsem si sliboval, že tím by to mohlo být vyřešeno.
Ale dostal jsem tam akorát další lejstra k vyplnění.
Tak mne napadlo, když teď jsou počítače i na veřejných záchodcích, že by jeden počítač mohl být i na katastrofálním ouřadě a že by tam ouřednice (třeba jako placená služba) mohla ty formuláře podle dodaných dokumentů vyplnit sama, vyplněný formulář vytisknout a já bych to akorát přečetl a podepsal.
Případně svého času kdosi pokřikoval, že po ouřadech budou obíhat lejstra a ne žadatelé.

A to mne asi čeká pobíhání po finančním ouřadě kvůlivá tomu aby si tam i oni udělali pořádek ve svých lejstrech (finančně to asi bude v pořádku, když jsem se přiznával k daním, uvedl jsem tam i ten kozí chlívek podle toho projektu a daně z něj platím - a až dosud nikomu nevadilo, že v katastrofální mapě neexistuje).

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak snad už je to na dobré cestě. Včera jsem zase byl na katastrofálním ouřadě, v podatelně měla zro…
Yarda 30.05.2017 08:57
Yarda
Já mám to štěstí, že většinu úřadů v našem maloměstě máme doslova pár metrů od sebe (katastr a finan… nový
Prasak 30.05.2017 09:15
Prasak
Neviem, ci je to stastie, ked natrafix na blbcov nepomoze ti ani to, ked sidlia v jednej budove. Pro… nový
fleg 31.05.2017 08:47
fleg
To nepopírám, jen naznačuji, že když k tomu obíhání úřadů má každej v jiné ulici a jiné části města,… nový
Prasak 31.05.2017 11:03
Prasak
Už Nečas před deseti lety tvrdil, že "běhat po úřadech mají data, ne lidi". Leccos se změnilo ale le… nový
Moas 02.06.2017 12:12
Moas
Tak změnilo se mnohé. Hlavně množství nově vytvořených úřednických míst. :-) nový
IQ37 02.06.2017 19:49
IQ37
Tak hurááááááááá. Dnes jsem dostal serepesku, že už je to na katastrofální mapě opravené (a když jse… nový
Yarda 07.06.2017 16:11
Yarda
Tady https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/diky-za-milose-zemana-urychluje-zmeny-ve-spolecnosti-pochva… nový
Yarda 12.06.2017 07:27
Yarda
Tak já jsem výtvarník, živím se klasickým výtvarným uměním. Prostě tvořím umělecká díla a jsem součá… nový
kmochna 12.06.2017 11:38
kmochna
Dneska jsem někde na netu četl, že jedno hovno prý umřelo. To nekecám. PS: zemrel-jeden-ze-clenu-sk… nový
IQ37 12.06.2017 15:03
IQ37
Tak ještě jich je 99. nový
Prasak 12.06.2017 21:22
Prasak
https://www.novinky.cz/veda-skoly/442534-student-vyhral-fyzikalni-olympiadu-urednice-byla-proti.html… nový
Yarda 04.07.2017 11:11
Yarda
Je tu ještě někdo, kdo není úředník a chtěl by být? Tady je nový ouřad co ještě přijímá další úřední… nový
Yarda 12.07.2017 18:53
Yarda
Něco pozitivního: Když mi letos z finančního úřadu přišla složenka na daň z nemovitých věcí, tak mi… nový
Yarda 27.07.2018 20:53
Yarda
Tak to docela koukám, taková aktivita ze strany FÚ… ::) S automatickým vrácení přeplatku NEMO daně… nový
L-Core 28.07.2018 12:23
L-Core
Bacha na to, taky se muze stat - a stalo se - ze ti pak dalsim dopisem oznami, ze se spletli a budou… nový
bahno 01.08.2018 09:48
bahno
https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/pozemek-puda-dane-financni-urad-vysocina-velke-mezirici-hodov-vy… nový
Yarda 11.02.2019 14:46
Yarda
https://www.stream.cz/americanka-v-praze/americanka-zvladla-test-z-ceskeho-jazyka-pak-narazila-na-ur… nový
Yarda 27.02.2023 11:23
Yarda
Každá vláda pindá o zjednodušení administrativy. Piráti to mají v programu. A děje se něco? Pokud ch… nový
Jan Fiala 27.02.2023 15:02
Jan Fiala
Před 30 lety, kdy počítače ještě ani na úřadech moc nebyly, byla činnost finančních úřadů ze 70% zam… nový
L-Core 27.02.2023 15:20
L-Core
To je přece jeden ze zákonů profesora Parkinsona. Od jisté velikosti už instituce nepotřebuje vstupy… nový
Prim 28.02.2023 08:29
Prim
Kdo se někdy setkal s touhle vymyšleností, tak se už ničemu nediví: https://cs.wikipedia.org/wiki/IS… poslední
Yarda 28.02.2023 09:06
Yarda

Tak snad už je to na dobré cestě. Včera jsem zase byl na katastrofálním ouřadě, v podatelně měla zrovna službu celkem sympatická paní, tak nové zaměření (kde na rozdíl od toho předchozího byly udělané nějaké nepodstatné změny a stálo mne to jednoho palackého) a nové vyjádření od stavebního odboru, (že ta stavba je taková jaká byla v osmdesátých letech minulého století navržena, schválena, postavena a zkolaudovaná) přijala k dalšímu řízení. Prý mi přijde serepeska, až to bude u nich hotové, mám si nechat vytisknout list vlastnictví (když jsem si to nechal vytisknout minule, stálo mne to třista korun českých) a hurá s tím na finanční ouřad (věnoval jsem tichou vzpomínku panu Václavu Havlovi co prohlašoval, že po ouřadech budou pobíhat lejstra a ne žadatelé).

Akorát, že už se to nestihne do termínu placení daní z nemovitých věcí, raději jsem to zaplatil i tu složenku co mi dodanili tu stavbu, kterou do katastrofálních map přišmoulili na katastrofálním ouřadě a ve skutečnosti neexistuje a co jsem se těšil, že až to bude v katastrofálních mapách opravené, tak s ní vyrazím na finanční ouřad a navrhnu jim, kam si ji mají strčit. Určitě by mi z ní napařili penále za pozdní splacení.

Rozhodl jsem se, že pokud věc dotáhnu do vítězného konce, začnu soukromě podnikat - založím si konzultační a poradenskou firmu pro výstavbu jaderných elektráren. Určitě to nebude složitější.

BTW: Šlo o to, že místo aby do katastrofální mapy byla zakreslena "ostatní stavba" jak to bylo schváleno a zkolaudováno v osmdesátých letech a jak jsem ji přiznal v devadesátých letech a řádně z ní až dosud platil daně tam byla zakreslena garáž a nějaký pilný ouředník si toho všimnul.

Z toho plyne poučení, aspoň pro mne: Pokud se někdy v budoucnu dopustím té nepředloženosti, že budu chtít změnit něco v katastrofálních mapách, budu chtít koukat ouředníkovi přes rameno, abych ho včas plácnul přes ruku, pokud si bude chtít něco vymýšlet.

[581-dansmazat-jpg]

Já mám to štěstí, že většinu úřadů v našem maloměstě máme doslova pár metrů od sebe (katastr a financ asi 50m, doslova přes silnicu). Když jsem vyřizoval refinancování hypotéky, tak jsem si taky obíhání užil a jak dím - naštěstí vše pár metrů od sebe a parkování v centru za nízký peníz.

Tak hurááááááááá. Dnes jsem dostal serepesku, že už je to na katastrofální mapě opravené (a když jsem se koukal na internet, tak fakt že jo). Tak teď ještě nechat vytisknout listy vlastnictví a vzhůru na finanční ouřad.
Napadá mne, když mne vopruzovali tím výhružným dopisem, tak po mně žádné listy vlastnictví nechtěli, udělali to sami.
Napadá mne citát z doby temna:
Aktivní blb je horší než třídní nepřítel.

Tady
https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/diky-za-milose-zemana-urychluje-zmeny-ve-spolecnosti-pochvaluje-si-vytvarnik-tyc-ze-skupiny-ztohoven-32753?seq-no=6&dop-ab-variant=&source=article-detail
je rozhovor s týpkem od 100hoven. Mimo jiné se vyjádřil, že akce s trenýrkami na Hradě navazuje na další podobné, ale už utajil, jestli už další akce proběhla nebo ještě ne.

Já si myslím, že už běží a moje trable s ouřady jsou její součástí, jinak si nedovedu vysvětlit, proč záležitost co podle mého selského rozumu se mohla a měla vyřídit při jedné (nanejvýš dvou, při první bych se dozvěděl, jaké lejstro mi ještě chybí a při druhé bych ho tam doručil, případně ve věku těch internetů emajlů a xychtoknih jsem to tam mohl poslat elektronicky) návštěvě ouřadu musela zbytečně otravovat další lidi a to ještě není vyřízená.
Zatímco když jsem se dozvěděl o těch trenýrkách, akorát jsem jen udiveně zavrtěl hlavou, tak jejich další akce se mne osobně dotkla a můžete mi věřit, že mne na$rala.

Že mají ve svém středu právníka mne nepřekvapuje, když (naštěstí jen) čtu, co se děje v našem soudnictví.
Že mají ve svém středu i hekry mne v době kdy bez počítačů si nekoupím ani rohlík, mne už dopředu děsí.

BTW: jejich hekři už se taky zdatně činí
http://echo24.cz/a/iwQz3/nesmyslne-stridani-rychlosti-v-blance-magistrat-drti-ridice-pokutami

Tak já jsem výtvarník, živím se klasickým výtvarným uměním. Prostě tvořím umělecká díla a jsem součástí uměleckého provozu. Jiný člen skupiny je grafik, konkrétně dělá sítotiskové printy. Další člověk je fotograf. Další člověk vystudoval práva a tak dále. Takže všichni ti lidé se živí vlastní prací.

už dost. :-D

Něco pozitivního:
Když mi letos z finančního úřadu přišla složenka na daň z nemovitých věcí, tak mi tam odečetli přeplatek z loňska, asi tu daň za tu neexistující stavbu co mi ji loni dodanili.
Nevím, zda je to všechno co jsem loni platil, ale už to nechám být, za ty nervy a případně rozedrané podrážky mi to nestojí.
:beer:

Každá vláda pindá o zjednodušení administrativy. Piráti to mají v programu. A děje se něco?
Pokud chceš zeštíhlit státní aparát, musíš nejprve zanalyzovat, co se dělá, odbourat podobné kriploviny, které si každý úředník může vytáhnout z rejstříků (např. zjištění dluhů u různých úřadů) a pak, až ubude úředníkům 50% práce můžeš zeštíhlovat.

Před 30 lety, kdy počítače ještě ani na úřadech moc nebyly, byla činnost finančních úřadů ze 70% zaměřena na přímou kontrolu podnikatelů. Teď je to cca 5%, 95% úřadu "zabije" administrativa. Tedy ne, že by to podnikatelům a firmám vadilo, že… Kdysi jsme mívali 5-10 kontrol ročně, teď už dobře deset let ani jednu.
Čísla jsem měl osobně od vysoce postavené osoby v rámci finanční správy, off record.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru