Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Byl jsem postižen jednáním na ouřadech.

Měl jsem ten blbej nápad podívat se na internetu do katastrofálních map, jak tam vypadá nemovitost, odkud teď píšu své nesmysly. A viděl jsem, že tam není zakreslený kozí chlívek co postavili ještě moji rodiče když tu zuřil reálný socialismus.
Tak jsem to chtěl dát do pořádku. Našel jsem schválený projekt, s tím jsem navštívil katastrofální ouřad, odtamtud mne poslali na stavební odbor, tam dohledali, že ten kozí chlívek byl tehdy řádně zkoulaudován a vyrobili mi ověřenou kopii kolaudačního rozhodnutí (asi bych to taky našel doma, kdybych věděl, co mám hledat). A že prý snad to rozhodnutí tehdy bylo zasláno i na katastrofální ouřad, ten se měl ozvat, kdy to přijdou ouředně zaměřit, což oni možná neučinili a že se to tedy musí zaměřit teď. Tak jsem to nechal zaměřit (samozřejmě za peníze, ale hoden jest pracovník mzdy své). Zaměření jsem dostal, vyrazil jsem zase na katastrofální ouřad a bláhově, já osel stará, jsem si sliboval, že tím by to mohlo být vyřešeno.
Ale dostal jsem tam akorát další lejstra k vyplnění.
Tak mne napadlo, když teď jsou počítače i na veřejných záchodcích, že by jeden počítač mohl být i na katastrofálním ouřadě a že by tam ouřednice (třeba jako placená služba) mohla ty formuláře podle dodaných dokumentů vyplnit sama, vyplněný formulář vytisknout a já bych to akorát přečetl a podepsal.
Případně svého času kdosi pokřikoval, že po ouřadech budou obíhat lejstra a ne žadatelé.

A to mne asi čeká pobíhání po finančním ouřadě kvůlivá tomu aby si tam i oni udělali pořádek ve svých lejstrech (finančně to asi bude v pořádku, když jsem se přiznával k daním, uvedl jsem tam i ten kozí chlívek podle toho projektu a daně z něj platím - a až dosud nikomu nevadilo, že v katastrofální mapě neexistuje).

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
https://www.stream.cz/americanka-v-praze/americanka-zvladla-test-z-ceskeho-jazyka-pak-narazila-na-ur…
Yarda 27.02.2023 11:23
Yarda
Každá vláda pindá o zjednodušení administrativy. Piráti to mají v programu. A děje se něco? Pokud ch… nový
Jan Fiala 27.02.2023 15:02
Jan Fiala
Před 30 lety, kdy počítače ještě ani na úřadech moc nebyly, byla činnost finančních úřadů ze 70% zam… nový
L-Core 27.02.2023 15:20
L-Core
To je přece jeden ze zákonů profesora Parkinsona. Od jisté velikosti už instituce nepotřebuje vstupy… nový
Prim 28.02.2023 08:29
Prim
Kdo se někdy setkal s touhle vymyšleností, tak se už ničemu nediví: https://cs.wikipedia.org/wiki/IS… poslední
Yarda 28.02.2023 09:06
Yarda

Každá vláda pindá o zjednodušení administrativy. Piráti to mají v programu. A děje se něco?
Pokud chceš zeštíhlit státní aparát, musíš nejprve zanalyzovat, co se dělá, odbourat podobné kriploviny, které si každý úředník může vytáhnout z rejstříků (např. zjištění dluhů u různých úřadů) a pak, až ubude úředníkům 50% práce můžeš zeštíhlovat.

Před 30 lety, kdy počítače ještě ani na úřadech moc nebyly, byla činnost finančních úřadů ze 70% zaměřena na přímou kontrolu podnikatelů. Teď je to cca 5%, 95% úřadu "zabije" administrativa. Tedy ne, že by to podnikatelům a firmám vadilo, že… Kdysi jsme mívali 5-10 kontrol ročně, teď už dobře deset let ani jednu.
Čísla jsem měl osobně od vysoce postavené osoby v rámci finanční správy, off record.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru