Testování ECDL - rozhodnutí
Zdravím, na škole jsem dostal nabídku na testování ECDL, přijde mi to blbost dělat si "řidičák" na textové procesory atd. za takové peníze. Musím se rozhodnout do týdne a pak podat přihlášku. Asi se ptáte proč zakládám debatu. Potřeboval bych pomoc sepsat výhody a nevýhody, který se týkají posledních let a následujících. Ve škole mi stále cpou, že to bude mít větší šanci při hledání práce (věřím jim, ale nechci být kancelářská krysa) o nějaké ty procenta.
Nevím jak se to v posledních letech uplatnilo při pohovorech a zda-li to vážně někdo tolik vyžaduje. Nabízejí nám to "prý" za slušnou cenu, než na jiných testovacích středisek.
Udělejme prosím z toho diskusi a zároveň mi pomoci při rozhodnutí.
Studuji IT střední školu.
ECDL je blbost bez vypovednej hodnoty, ale pokial naozaj nemas co v zivotopise tak to potesi. Ja som par zivotopisov a je az neuveritelne, co vsetko si tam ludia davaju...napriklad, ze boli na jednodnovom skoleni ohladom neviemcoho. Niektori jedinci si asi fakt myslia, ze personalisti su vsetci na hlavu;o).
Myslíš, že to tedy nemá smysl ? Je mi 15 let a nevím jestli by se mi to v následujících letech vůbec hodilo, nechci dělat žádnou kancelářskou krysu, to určitě ne.
V patnácti? To opravdu nemá smysl. Raději mejdany, holky…
Tak. Víno, ženy, zpěv. Užívat, dokud to jde...
Nějak jsem to od tebe nepobral.
To je smutné.
Kdyby si raději napsal, jestli má smysl nechat si udělat ten certifikát.
A jdeš na VŠ, nebo po střední se studiem končíš?
To se ještě uvidí, už mne unavuje studovat teď, natož ještě další roky na VŠ. Ale chci :)
Tak s těmi certifikáty počkej na výšku. Tam si můžeš udělat takové, které mají větší smysl, třeba certifikáty angličtiny, cisco (pokud půjdeš na IT) apod.
P.S. člověk je na to v pozdějším věku i vyzrálejší, než na střední (nechci tě tím urazit, jen vzpomínám na sebe v těch letech).
V pohodě ;) Cisco myslím, že tu taky nabízejí (netuším).
V 15 to nedava vubec smysl. K cemu? Nez bys ho pouzil, bude to par let. A kdyby neco, tak ti ho proplati jako dalsi zbytecnej papir pracak.
Ve firmě, kde by tomuto papíru přikládali velkej význam, bych pracovat nechtěl. Tam to musí vést pořádní vylízanci.
Než ten paskvil použiješ, vyprší i entusiasmus ke študování
. Chce jít na výšku? Ať jde. K tomu takové potraty nepotřebuje.
Tak si to spočítejte, zda se to vyplatí, to snad zvládnete, je to v oboru N (ECDL Core = 6 modulů, pokud čtu správně, certifikát doživotní). Sice není ECDL nějaký zázrak, ale nevzdělaní a neinteligentní kádrováci/čky tohle rádi(y).
A otevřeně, mnozí mladí neumí ani to, co je v sylabech jednotlivých modulů.
neco k tematu.. :)
http://finance.idnes.cz/cesi-prace-s-pocitacem-0u7-/podnikani.aspx?c=A150122_192607_podnikani_kho#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box