Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem PPL

Tak jsem si něco objednal v GM. Protože toho bylo víc, tak nevím dopředu, kdy to dají dohromady (minule jsme čekali čtrnáct dní, než všechno naskladnili), takže ani nevím, kdy to přibližně pošlou. Dělám v nepřetržitém provozu, takže ani obecně nevím, kdy zrovna budu doma. Takže prostě termín a místo dodání dopředu neřeším a nedokážu upřesnit.
Asi po dvou dnech večer přišla SMS, že balík je předán přepravci. No a druhý den kolem osmý přišla SMS, že balík doručí mezi 13:00-15:00. Fajn, samozřejmě jsem v práci, zavolám na číslo uvedené v SMS pro změnu času doručení (je to tam výslovně uvedeno).
Volám poprvé, vyzvání, vyzvání a vyzvání a tak to po chvíli vzdám. Za půl hoďky to zkusím znovu, se stejným výsledkem. No a asi za hodinku to zkusím znovu (to už je skoro před polednem), nechám to vyzvánět ještě dýl a skončí to výsledkem "volaný nepřijímá hovory".
No tak si naser, nemám čas furt volat.
Asi tak ve 14:45 volá chlapík z PPL, že mi přivezl ten balík, že stojí před barákem. Fajn, v ulici XXX? Já jsem ale v práci, potřeboval bych to do ulice YYY.
Jé, tam už ale nejedu..
No tak mi to přivezte až v pátek (to budu doma a na ten balík nespěchám), ale volal jsem vám celý dopoledne, abych to změnil. Nebral jste telefon.
No to jsem asi telefonoval.
?? Určitě? Já poznám rozdíl mezi vyzváněcím a obsazovacím tónem..

Nechal mi nakonec balík ve městě v jednom krámě, kde mají "úložné místo", což mi nedělá problém, stejně tam v pátek pojedu.
Co mě ale fascinovalo, byla ta naprosto profesionální a pohodová lež ohledně telefonu. A to už naprosto vynechávám, že když už ten telefon nevezme, tak ani nemá tendenci třeba zavolat zpátky. Nic, vůbec nic, nulová aktivita. Na druhou stranu s ním jinak byl hovor normální, pohodový (je fakt, že jsem nebyl nijak vytočený, bylo mi to celkem jedno a i řešení nakonec vyhovovalo).

Někdo mi před časem říkal, že balíkáři z pošty hromadně kvůli penězům odcházeli z Pošty do PPL. Tohle by tomu celkem odpovídalo. Mrtvý telefon - ekvivalent lístku ve schránce o nedoručeném balíku stran nepřítomnosti adresáta "doma" (i když celej den načuhuje z okna, kdy ta pošta přijede). :-)

Jinak nic, to je tak všechno.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kvůli času doručování raději preferuji poštu. Buď mi to donesou dom, nebo to nechají na poště a mám…
Prasak 04.12.2014 11:33
Prasak
:-)
Dale Cooper 04.12.2014 13:10
Dale Cooper
Já mám s poštou u nás vcelku pozitivní zkušenosti. Balíky donesou i do třetího patra, když manželka…
Prasak 04.12.2014 17:19
Prasak
Hm, když mi přijde z pošty SMS, dá se tam zavolat - nejsem doma, hoďte mi to na druhý konec města? S…
Zarniwúp 04.12.2014 18:59
Zarniwúp
Asi záleží jakého města. Jestli město jezdí jeden balíkář, tak určitě nebude problém. V Praze (Brně,… poslední
Dale Cooper 04.12.2014 20:51
Dale Cooper

Já mám s poštou u nás vcelku pozitivní zkušenosti. Balíky donesou i do třetího patra, když manželka kvůli děckám dolů nemůže a já nésu doma. A obvykle bez reptání, narozdíl od nervózních PPL řidičů, kteří jsou věčně ve skluzu a hlavně jezdí v době, kdy nikdo není doma.
Upozorňovací SMS pošta posílá taky.

Asi záleží jakého města. Jestli město jezdí jeden balíkář, tak určitě nebude problém. V Praze (Brně, Ostravě, Plzni, Olomouci, Liberci...), kde jezdí X doručovatelů a třeba dvě depa (třeba Prahu jezdí čtyři depa) to problém bude. Ale stačí pak zavolat na poštu, kam to uloží a přepošle se to.
Dobré je se zeptat na své poště na číslo na balíkáře a mít k ho k ruce; když je potřeba něco.
Ty SMS z počty neposílá živý člověk, generuje je systém na základě evidovaných pohybů balíku v centrálním systému.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru