PPL
Tak jsem si něco objednal v GM. Protože toho bylo víc, tak nevím dopředu, kdy to dají dohromady (minule jsme čekali čtrnáct dní, než všechno naskladnili), takže ani nevím, kdy to přibližně pošlou. Dělám v nepřetržitém provozu, takže ani obecně nevím, kdy zrovna budu doma. Takže prostě termín a místo dodání dopředu neřeším a nedokážu upřesnit.
Asi po dvou dnech večer přišla SMS, že balík je předán přepravci. No a druhý den kolem osmý přišla SMS, že balík doručí mezi 13:00-15:00. Fajn, samozřejmě jsem v práci, zavolám na číslo uvedené v SMS pro změnu času doručení (je to tam výslovně uvedeno).
Volám poprvé, vyzvání, vyzvání a vyzvání a tak to po chvíli vzdám. Za půl hoďky to zkusím znovu, se stejným výsledkem. No a asi za hodinku to zkusím znovu (to už je skoro před polednem), nechám to vyzvánět ještě dýl a skončí to výsledkem "volaný nepřijímá hovory".
No tak si naser, nemám čas furt volat.
Asi tak ve 14:45 volá chlapík z PPL, že mi přivezl ten balík, že stojí před barákem. Fajn, v ulici XXX? Já jsem ale v práci, potřeboval bych to do ulice YYY.
Jé, tam už ale nejedu..
No tak mi to přivezte až v pátek (to budu doma a na ten balík nespěchám), ale volal jsem vám celý dopoledne, abych to změnil. Nebral jste telefon.
No to jsem asi telefonoval.
?? Určitě? Já poznám rozdíl mezi vyzváněcím a obsazovacím tónem..
Nechal mi nakonec balík ve městě v jednom krámě, kde mají "úložné místo", což mi nedělá problém, stejně tam v pátek pojedu.
Co mě ale fascinovalo, byla ta naprosto profesionální a pohodová lež ohledně telefonu. A to už naprosto vynechávám, že když už ten telefon nevezme, tak ani nemá tendenci třeba zavolat zpátky. Nic, vůbec nic, nulová aktivita. Na druhou stranu s ním jinak byl hovor normální, pohodový (je fakt, že jsem nebyl nijak vytočený, bylo mi to celkem jedno a i řešení nakonec vyhovovalo).
Někdo mi před časem říkal, že balíkáři z pošty hromadně kvůli penězům odcházeli z Pošty do PPL. Tohle by tomu celkem odpovídalo. Mrtvý telefon - ekvivalent lístku ve schránce o nedoručeném balíku stran nepřítomnosti adresáta "doma" (i když celej den načuhuje z okna, kdy ta pošta přijede).
Jinak nic, to je tak všechno.