Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ukradené české děti a socialistická přetvářka

Když už tady někteří jedinci vehemntně dělí na pravici a levici, komunisty a kapitalisty, socialisty a liberály, přičemž se tu neustále vyskytují témata, kde se od některých dočítám, že socialismus bylo to pravé ořechové a levicové myšlení je to jediné správné pro "inteligentní lidi", narazil jsem na jeden článek/blog, který je podle mého názoru velmi trfný a bohužel pro ně do puntíku pravdivý.
Takže, kde jsou všichni ti dobrosrdeční "pachatelé dobra"? Že by měli plné ruce práce s obhajováním projevu "našeho" prezidenta, boje za ruská práva, boje za ty romská nebo muslimská a vymýšlení, co zase kuje západ?
Notabene jako náhodou se ani v diskuzi nevyskytují, na iDnes jindy tak hojní, bojovníci internacionály, kteří jsou v jiných tématech tak sveřepí a neústupní ve svém "svatém boji".

Čím to že to musí zachraňovat ti asociální libertariáni, bez kousku empatie v těle?

Pokud chce někdo namítat, že kvůliva vlastnímu prospěchu, tak neměli by náhodou nebýt vůbec slyšet přes zástup řvoucích a angažujících se Dinstbierů, Zemanů, Filipů, Marxových, Semelových a jiných vysoce sociálních a milujících bytostí?

Předmět Autor Datum
Ponechám stranou tvé hlavní téma (levice-pravice, socialismus-kapitalismus). Tenhle případ (a další…
L-Core 12.11.2014 06:38
L-Core
Ponechám stranou tvé hlavní téma (levice-pravice, socialismus-kapitalismus). Nebylo to úhlavní téma…
Roker 12.11.2014 23:38
Roker
Jenom poznámka :-) Ti, kteří obhajují vystupování Zemana a práva Rusů nejsou ti samí, kteří obhajují…
JR_Ewing 12.11.2014 07:30
JR_Ewing
Né že by mě to překvapilo, ale to je zase blábol... Můžeš mi vysvětlit, který nacistický skupiny je…
cejna 12.11.2014 08:22
cejna
Počkat, co takhle použít základní pravidla logiky. To, že Rusko podporuje fašistické/nacistické skup…
JR_Ewing 12.11.2014 10:30
JR_Ewing
Zkus se nad tím zamyslet. Píšeš furt něco jinýho. Nebo mi objasni jaks to myslel. V příspěvku, na kt…
cejna 12.11.2014 10:54
cejna
Aaaha, chyba v prekladu. To se omlouvam. Uz v puvodnim melo byt, ze Rusko podporuje. Moje chyba. Roz…
JR_Ewing 12.11.2014 11:05
JR_Ewing
OK. V tom případě bys mohl napsat i nějaký konkrétní evropský nacistický organizace, který Rusko pod…
cejna 12.11.2014 11:50
cejna
Tak v tomhle se neschodneme. Nacionalismus je dobrý jen do určité míry, pak se z něj vyvíjí představ…
JR_Ewing 12.11.2014 12:14
JR_Ewing
Neshodneme. To mi je jasný. Ale stejně bys mi aspoň pro pořádek napsat, který konkrétní nacistický h…
cejna 12.11.2014 13:43
cejna
Nacionalismus je dobrý jen do určité míry, pak se z něj vyvíjí představa vlastní výjímečnosti Souhl…
Chocholoušek 12.11.2014 17:08
Chocholoušek
Ti, kteří obhajují vystupování Zemana a práva Rusů nejsou ti samí, kteří obhajují práva národnostníc…
Roker 12.11.2014 23:45
Roker
Ve Finsku také kradou děti, jako v nacistickém Norsku. Ukradli jedno ruské matce
IQ37 12.11.2014 19:15
IQ37
jako v nacistickém Norsku Úžasné... Právě jsme se dozvěděli, že norští socialisté, kteří si libují… poslední
Roker 12.11.2014 23:45
Roker

Ponechám stranou tvé hlavní téma (levice-pravice, socialismus-kapitalismus).

Tenhle případ (a další v Anglii) mi opravdu zvnějšku připadá jak z jiného světa, jiné doby. Jako když gestapo (nebo Stalin a podobní) odebíralo rodičům děcka a převychovávalo si je k obrazu svému, pro své potřeby. Někdo si něco vymyslí (protože tě nemá rád, protože na rozdíl od něj máš práci nebo pěknější postavu), někdo tě obviní, sociálka dojede a děcka odveze. Basta fidli, šlus.

Neznáme ale samozřejmě podrobnosti, třeba je to trochu jinak, než podávají média. Být mladým novomanželem, bych si ale přestěhování a pořízení dětí v těchto zemích asi rozmýšlel.

Možná tyhle státy usilují, aby ze svých dětí vychovávali parchanty (nesmíš na dítě zakřičet, nesmíš je plesknout po zadku). V Norsku se jim to nakonec v případě Breivika celkem slušně podařilo.

Ponechám stranou tvé hlavní téma (levice-pravice, socialismus-kapitalismus).

Nebylo to úhlavní téma, samozřejmě musím přiznat, že mi to nedalo nerýpnout si, kdeže jsou ti nejsociálnější ze sociálních, když jindy mají plné držky toho co je "spravedlivé" a bla bla bla... Takže když jsem tento článek našel, nedalo mi si toto k němu nepřipsat. Samozřejmě jsem však neočekával, že by se chytli za nos, nebo by to cokoli změnilo, to opravdu ani v nejmenším... Pojede se vesele dál.

Tenhle případ (a další v Anglii) mi opravdu zvnějšku připadá jak z jiného světa, jiné doby. Jako když gestapo (nebo Stalin a podobní) odebíralo rodičům děcka a převychovávalo si je k obrazu svému, pro své potřeby. Někdo si něco vymyslí (protože tě nemá rád, protože na rozdíl od něj máš práci nebo pěknější postavu), někdo tě obviní, sociálka dojede a děcka odveze. Basta fidli, šlus.

Tak že je ve státě kde vládnou, řekl bych "ultrasocialisti" skoro neomezená svévůle sociálky, je tak nějak logické. Ono toto "převychovávání" atd. se dělo vždy ve státech, režimech s vládou a ideologií, které měli již ve svém principu, že "vědí" sami nejlíp, co je pro ostatní nejlepší, přiznám se, že to pro mě není až takové překvapení. Překvapením pro mě spíš je nynější apatie politických špiček. Pokud se jedná o sankce proti rusku, kde mají minimální účinek (ač můj názor na "matičku rus" je tak nějak znám), tak se jdou přetrhnout v horlivých vystoupeních a emotivních projevech, ale tady? Samozřejmě že kecy nic nevyřeší, chce to jednat a to setsakramensky tvrdě! Tady by byly ty nejdůraznější sankce naprosto na místě...

Možná tyhle státy usilují, aby ze svých dětí vychovávali parchanty (nesmíš na dítě zakřičet, nesmíš je plesknout po zadku). V Norsku se jim to nakonec v případě Breivika celkem slušně podařilo.

S tím nelze, než souhlasit...!

Jenom poznámka :-) Ti, kteří obhajují vystupování Zemana a práva Rusů nejsou ti samí, kteří obhajují práva národnostních menšin. Tyto dvě skupiny se naopak velmi nesnáší. Rusko totiž v Evropě (a ostatně i u nich je to vidět na omezování práv zahraničních podnikatelů například) podporují nacistické skupiny.

Né že by mě to překvapilo, ale to je zase blábol...
Můžeš mi vysvětlit, který nacistický skupiny je člen Zeman? A Klaus? Asi ne. Takže to je první blábol.
A hned druhej:

a ostatně i u nich je to vidět na omezování práv zahraničních podnikatelů například

Tím asi máš na mysli sankce "západu" proti Rusku...
Asi se moc v NS skupinách neorientuješ. V Evropě rozhodně nepanuje žádná velká shoda. Část podporuje Ukrajinu a část Rusko.

Zkus se nad tím zamyslet. Píšeš furt něco jinýho. Nebo mi objasni jaks to myslel.
V příspěvku, na kterej jsem reagoval píšeš, že Rusko podporují nacistický skupiny v Evropě.
A v tomhle příspěvku zase píšeš, že ty skupiny v Evropě podporuje Rusko. Tak jak to teda je?

Tak v tomhle se neschodneme. Nacionalismus je dobrý jen do určité míry, pak se z něj vyvíjí představa vlastní výjímečnosti a pohrdání vším ostatním a to je špatně. A pro Rusko je určitě lepší rozhádát státy a pak udržovat chaos, než když se státy dohodnou a spolupracují (například společné úsilí velkého trhu o nižší ceny plynu).

Neshodneme. To mi je jasný. Ale stejně bys mi aspoň pro pořádek napsat, který konkrétní nacistický hnutí. skupiny, strany v Evropě ti Rusové podporují.

pak se z něj vyvíjí představa vlastní výjímečnosti a pohrdání vším ostatním a to je špatně

Tak to ale přeci není.

když se státy dohodnou a spolupracují

Ale ano. A přesně o tom je ten nacionalismus. Dva (nebo více) suverénní státy se dobrovolně dohodnou na spolupráci v oblastech, ve kterých je to pro všechny výhodné. A v tom je právě obrovská výhoda toho nacionalismu. Ty suverénní státy spolu spolupracovat mohou, ale nemusí. Narozdíl od v podstatě totalitních slepenců typu EU, pro který je nacionalismus nepřítel č.1.

Ti, kteří obhajují vystupování Zemana a práva Rusů nejsou ti samí, kteří obhajují práva národnostních menšin.

Tak to bezesporu, ne všichni "slabí, nemohoucí, diskriminovaní a ubozí" jsou obsazeni, že? Vždy se dá najít ještě nějaká skupinka, která je tak nějak "volná" a dá se jejím hájením a srdceryvným bojem za jejich práva zviditelnit. Co by se ale z eráru urvalo pro tuto nově obsazenou skupnu "ubohých", mohlo by zase chybět skupině jiných "ubohých", které zase hájí druzí "filantropové", proto si jdou i tito pachatelé dobra navzájem po krku...

Tady v tomto případě je to ovšem bojem na kurevsky dlouhou a trnitou trať, proto na to všichi socialističtí lidumilové pěkně z vysoka serou...

jako v nacistickém Norsku

Úžasné... Právě jsme se dozvěděli, že norští socialisté, kteří si libují ve zpívání internacionály jsou nacisté. :-D

Pokud jsi to myslel tak (nebo autor článku), že komunista a nacista v podstatě jedno jest (stejná špína), tak pak nezbývá než souhlasit... Sice trošku nešťastně prezentováno, ale souhlasit by se dalo. Proč mám ale pocit, že je to jen "obrana formou (smysl naprosto postrádajícího) útoku" na článek, na který prostě vy "pachatelé dobra" nemáte co říci?

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru