Českioslovensko
Ked sa rozdelilo czsk, prečo ste si zobrali viac územia?
Ked sa rozdelilo czsk, prečo ste si zobrali viac územia?
Předmět | Autor | Datum |
---|---|---|
To vy jste po Trianonu sebrali Uherákům severní část jejich pískoviště. Prasak 03.11.2014 19:52 |
Prasak | |
Jestli to čte slota, máš ho na svědomí ]:) L-Core 03.11.2014 20:54 |
L-Core | |
Slota, česky Nečas. karel 03.11.2014 21:24 |
karel | |
Na naseho najslovenskejsieho Slovaka nam nesahaj...vas Necas je nimand proti Janicatovi, vies ty vob… fleg 04.11.2014 08:00 |
fleg | |
Ale ten překlad odpovída :-) Není slota na slovensku špatné počasí? Stejně tak u nás nečas. JR_Ewing 04.11.2014 08:09 |
JR_Ewing | |
Fu tak to si ma prekvapil, normalne som sa musel pozriet do synonymickeho slovnika a mas pravdu. A k… fleg 04.11.2014 09:57 |
fleg | |
Ono totiž zřejmě se to používá v Čechách častejí, plýskanice, slota, nečas.. to jsou všechny docela… JR_Ewing 04.11.2014 10:08 |
JR_Ewing | |
našel jsem tuto:
Slota je slovo obecně slovanské a znamená plískanici, nečas, ve významu přeneseném… kmochna 04.11.2014 10:10 |
kmochna | |
[8387ca6f1c7118c02cf6418e44e6b829.jpg] poslední Karell 04.11.2014 16:51 |
Karell |
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
To vy jste po Trianonu sebrali Uherákům severní část jejich pískoviště.
Jestli to čte slota, máš ho na svědomí![]:)](//common4.poradna.net/images/smiley/evilsmile.gif)
Slota, česky Nečas.
Na naseho najslovenskejsieho Slovaka nam nesahaj...vas Necas je nimand proti Janicatovi, vies ty vobec, co on vsetko dokazal?
Len namatkou
- kradol auta v Rakusku a bol za to odsudeny
- parkrat bol totalne opity na obrazovke a tvrdil, ze nepil
- vymocil sa parkrat na verejnosti
- chcel ist "na tankoch" na Budapest
- opity zramoval na aute nejake zaparkovane auta a par stromcekov
- znicil parkrat vlastnu stranu
- zapaloval vatry nezvislosti a naroduhrdosti a neviemesteake ohne
atd
Co dokazal vas Necas? Akurat si zavesit na krk preambiciovanu zensku. Ako vravim babrak.
Ale ten překlad odpovída
Není slota na slovensku špatné počasí? Stejně tak u nás nečas.
Fu tak to si ma prekvapil, normalne som sa musel pozriet do synonymickeho slovnika a mas pravdu. A ked som siel hlboko do svojho vnutra, tak v starych rozpravkach sa to naozaj pouzivalo ako vyraz zleho pocasia, takze nejake spomienky z detstva mam.
To, co je, aby Cech ucil mna Slovaka slova z mojho jazyka? To, kde sme?
Ono totiž zřejmě se to používá v Čechách častejí, plýskanice, slota, nečas.. to jsou všechny docela používáné (i když slota v dnešní době už asi tolik ne) označení pro špatné počasí. Slota bude nejspíš výraz přejatý ze Slovenčiny.
našel jsem tuto: