Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
jaký máte názor na Ebolu Žádný. Do půl roku to je v Evropě a dost možná se z toho vyklube další pra…
Dale Cooper 03.10.2014 22:11
Dale Cooper
Nezmizí to, dokud se na to nenajde super lék a naočkuje se jím celá populace. Samozřejmě to někdo za…
Prasak 03.10.2014 22:14
Prasak
My (tedy krom mé maličkosti). Paranoici do sebe budou nechat cpát jedy s milionem sekundárních negat…
mif 03.10.2014 22:19
mif
Ona ta celková anestezie se občas hodí - nevím, jestli by sis nechal odoperovat slepé střevo bez usp… nový
Moas 10.10.2014 06:09
Moas
Ebola ma nesere, ale mam jednu otazku tykajucu sa liekov (to je trochu silne slovo, ale...) a vobec…
blue5 03.10.2014 23:32
blue5
::) Jako školní křídu? Standardní uhličitan vápenatý (kalcit) se používá jako antacida či katalyzáto…
mif 03.10.2014 23:58
mif
Tak vam obom dakujem, za potvrdenie mojho nazoru. :beer: A myslim, ze na zaciatku bol uplne v poria…
blue5 04.10.2014 00:16
blue5
No jo, jenomže vlk! By mě zajímalo, kde mají vlci křído-markety. Vlci jsou perverzáci. Když si vzpom…
IQ37 04.10.2014 00:22
IQ37
Vždycky si při předčítání Červené karkulky pomyslím, jak ďábelský obrat v zápletce by mohl nastat, k… poslední
Moas 10.10.2014 06:11
Moas
najväčšia prča je v tom,že za socializmu sa sem ebola nikdy nedostala a to sem chodilo z afriky x št…
audax 09.10.2014 18:27
audax
Čoveče že by to bylo tím, že se virus Ebola poprvé objevil v r 1976 a od té doby nikdy nebyla ani zd…
Roker 09.10.2014 18:47
Roker
objavenie vírusu pre vedu spôsobí to,že vírus začne byť skutočne problémom ? s tými súdruhmi to bolo… nový
audax 09.10.2014 22:45
audax
objavenie vírusu pre vedu spôsobí to,že vírus začne byť skutočne problémom ? V daném kontextu a tak… nový
Zarniwúp 09.10.2014 22:59
Zarniwúp

Nezmizí to, dokud se na to nenajde super lék a naočkuje se jím celá populace. Samozřejmě to někdo zaplatí.

My (tedy krom mé maličkosti). Paranoici do sebe budou nechat cpát jedy s milionem sekundárních negativních účinků (ovšem na ebolu naprosto bezzubé), jen aby nakrmili nenažrané farmakoncerny. A bylo to snad někdy jinak? Možná před vznikem farmakoncernů... :x:

edit: A nejsou to jen vakcíny a antivirotika. Co takhle statiny (původně balzamovací prostředky)? Nebo antikoagulanty (původně jed na krysy /mimochodem se používají dodnes/)? Či snad betablokátory (původně prostředek ke snížení libida úchylů)? Super věc je taky celková anestézie - za hoďku operačního "spánku" ti vyrabuje víc neuronů, než dvacet let denně konzumace litru vodky. Tak bychom mohli pokračovat donekonečna. Postulát: chceš-li být zdráv, nechoď k doktorovi (anebo jím předepsané dryáky nežer)

edit2: Ale musím se zastat i doktorů - můžou si za to pacoši sami. S každou koninou jdou k ošetřujícímu, an jim v rámci doporučených postupů musí nabídnout globálně "prověřenou" medikaci. Že by si tukani upravili životosprávu a mrkli na /třeba/ bylinky, to je ani nenapadne. Tlačí do sebe jedy a pak zjišťují, že sice primární příznaky vymizely, nicméně jiné /dříve nezažité/ nastaly. Ó, hovadství...

Ona ta celková anestezie se občas hodí - nevím, jestli by sis nechal odoperovat slepé střevo bez uspání. Osobně bych raději ty neurony obětoval. Samozřejmě situace, kdy se někdo nechá uspat jen proto, aby si nechal voperovat prsa, jsou a priori na palici a tam nejsme ve při. Chrocht.

Jinak je to přesně jak píšeš - lidi s každou ptákovinou běží za doktorem a ten jim MUSÍ nabídnout globálně přijímané léčivo. Pokud to neudělá, riskuje žalobu kvůli ohrožení života pacienta, je-li pacient vůl a chce se domoci svých patáků soudně. Bohužel i tací jsou mezi námi.

Ebola ma nesere, ale mam jednu otazku tykajucu sa liekov (to je trochu silne slovo, ale...) a vobec neviem kam s nou, tak to skusim tu:
Ide o to, mam zrovna rozcitanu jednu knizku a hlavny hrdina v nej zjedol kriedu, aby mu zjemnel hlas. A ja by som sa rad spytal ako to ta krieda akoze dokaze?! Osobne si myslim, ze je to nezmysel, ale viete ako to je, nie som lekar ani lekarnik. Snazil som sa googlit ale nasiel som iba skolopovinnych blbcov, co ju zjedli kvoli horucke. Diky za pripadne vysvetlenie.

::) Jako školní křídu? Standardní uhličitan vápenatý (kalcit) se používá jako antacida či katalyzátory. Jestli hrdina knihy prošel po požití této nádhery hlasovou mutací, zřejmě nebyl od začátku příběhu zcela v pořádku...

Tak vam obom dakujem, za potvrdenie mojho nazoru. :beer:

A myslim, ze na zaciatku bol uplne v poriadku, ja ten usek mozem pre nazornost citovat: "Vlk sa rozbehol do najbližšieho obchodíka, kúpil si veľký kus kriedy, zožral ho a hlas mu zjemnel".

najväčšia prča je v tom,že za socializmu sa sem ebola nikdy nedostala a to sem chodilo z afriky x študentov a "študentov" a ani do bývalých imperialistických štátov sa to nedostalo tiež,čo súdruhovia robili lepšie ? kde bola,tam bola,bola jedna ebola,a kde ešte nebola,tam bude ebola....

Čoveče že by to bylo tím, že se virus Ebola poprvé objevil v r 1976 a od té doby nikdy nebyla ani zdaleka taková epidemie tohoto viru v Africe jako nyní...?
Druhá věc je, že i když zde bylo několik afrických "studentů", tak migrace mezi Afrikou a Evropou nebyla ani zdaleka taková jako je dnes...

Takže oni soudruzi ani nic extra dělat nemuseli, je to asi to samé, jako bychom soudruhům tleskali za to, že v době jejich působení neexistovala kyberšikana a žádný člověk nebyl okraden na internetu ;-)

objavenie vírusu pre vedu spôsobí to,že vírus začne byť skutočne problémom ? s tými súdruhmi to bolo myslené ako recesia,volne sa necestovalo len v bývalom sovietskom bloku,tam cestovanie bolo otázkou vyvolených,ale ebola ako taká určite existovala nezávisle na tom,kedy jeho pôvodcu niekto oficiálne neoznačkoval a neobjavil pre vedu...Sierra Leone,Libéria a podobné krajiny nikdy v minulosti ,ani v súčasnosti nepatrili k nejakým vyhladávaným turistickým destináciám,nanajvýš sa tam zhromažďovali francúzske légie,bojovníci frontu Frelimo a mozambickí komunisti z Frontu oslobodenia Farabunda Martího,ebola sa stala problém teraz,keď niekoho napadlo ťahať chorých do Europy a do Ameriky,robia sa opatrenia,z lietadla tých nakazených misionárov ťahali v skafandroch,lekári,čo sa o nich starali v nemocnici,dostali gumené rukavice......akurát Češi majú infekčný pavilon vybavený skafandrami a podobnými záležitosťami,že by len oni to mysleli s nákazou eboly vážne/u nás sa zatial nepodniká absolutne nič/ ?

objavenie vírusu pre vedu spôsobí to,že vírus začne byť skutočne problémom ?

V daném kontextu a tak jak jsi podal, že s ním za socialismu neměli problém - ano. Až určení viru, jeho pojmenování způsobí, že s ním začne být problém. ;-)
Na neidentifikované rychlé infekce se za socíku na infekčních odděleních pochopitelně umíralo. IMHO se to děje i dnes.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru