Dá se někde sehnat útočný nůž / krátký meč?
Já ani nevím, jestli neporušuju nějaká pravidla či zákony, ale zkusím se zeptat tu (u nás). Potřebuju sehnat (neptejte se proč, ale není to pro mě ) nůž / krátký meč s délkou čepele cca 35cm, titan, dvoubřitý. Ideálně se "zádovou" pochvou. Cena nerozhoduje. Pokud taková věc neexistuje nebo jdu proti zákonu, smažte to tu po mně.
Joj někdo s bude hrát na Krokodýla Dundee ? Legendární nůž The Outback
Jinak třeba -
http://eshop.krasnenoze.cz/4/578/kratky-cinsky-mec-han-jian-z-prekladane-oceli-vylestene-do-vysokeho-leskudrevena-pochva-c406.html
Mno, něco jako krokouš, ale "obousečný". Dík za odkaz, přepošlu. Historické chladné zbraně ne, ale nějak tak by to vypadat mělo (jen širší a delší). Takový kratší gladius.
Niekto si ho chce vystavit ako dekoraciu na stenu?
Nikolivěk. Bude to nošeno. Proto titan (lehkost a tvrdost). Víc říct nemůžu.
Tak z titanu, vzhledem k ceně a opracovatelnosti, to vidím bledě. Ani bych se nedivil, kdyby "titanová dýka" byla mximálně s povlakem a to ještě kdoví jestli. Viděl jsem například trenky s přídomkem "saténové" z polyesteru. Polyester má k bavlně poněkud daleko. Spolehl bych se na ocel, ta M-Polova kudlička vypadá pěkně.
Nemozem si pomoct, pride mi to ako uplny nezmysel. Co to ma byt, stylovy doplnok pre metrosexuala? Na obranu je to nepouzitelne, mozno tak na pracu (v lese), ALE potom nerozumiem tym poziadavkam. Sam vlastnim nieco podobne. Takto dlhy nastroj ma velmi obmedzene pouzitie, ak to ma mat "obojstranne ostrie" (akoze mec?) tak to podla mna bude uplne na hovno. A preco ten titan? Lahkost? Chces mi povedat ze ocel je tazka? Toz o dovod viac kupit si nieco v pouzitelnej velkosti, ked to neudrzi v ruke. Nechapem ani poziadavke na tvrdost, to s tym bude osekavat pieskovcove bloky do pravych uhlov a postavi si pyramidu?
A vidim ze sa tu uz zacali riesit shity typu noz Ramba, noz Krokodila Dundího a podobne. Nielen ze vyzeraju otrasne (krasne vylestenu cepel a zlate strienky ma kazdy "spravny" trznicovy noz), ale co s tym chcete robit? Na stiepanie absolutne nepouzitelne, na presekavanie lian v pralese je to este kratke, ako normalny nozik je to zas privelke. Vacsinou to je najlacnejsia nerezova ocel 420 alebo 440. Podla popisu vhodne aj pre namahavu pracu, rucka je nasadena iba na "trni", to sa pri namahavaj praci mozno uplne urve, ale pre mna za mna, hrajte sa a ked na to su prachy...
Za podobny peniaz sa da kupit kvalitny outdoorovy noz na cely zivot (napriklad) alebo skvely armadny noz (napriklad) a niekto je schopny radsej kupit noname nozik krokodila kokota. A potom sa cudujeme, ze niekto kupuje LC Power zdroje.
A ak sa chce hrat na hobita, tak zajst za najblizsim vyrobcom nozom a nechat si vyrobit kratky mec podla vlastnych predstav (ale prestal by som si predstavovat ten titan). Alebo teda kupit nejaky "macetonoz", ja vlastnim toto, ak ho netrapia prachy, zozenie na tej stranke aj omnoho lepsie kusy (co do kvality pouzitych materialov a spracovania).
Doporucujem vymenit kamarata, usetri to kopec casu a zbytocnych nervov.
Ne, skutečně to není pro mě (ač si to myslíš). Jen jsem se odhodlal zeptat se. Už to neudělám. Pokud jsem se dotknul tvého jemnocitu, omlouvám se.
- Pak zálezí k jakému duvodu to ta osoba (asi tvuj známy) chce, dekorativní jsou opravdu pekné, ale prakticky nepouziteĺé, pak lovecké, dle kategorie se zbrojním prukazem jsou docela nebezpečné.
- Videl jsem takové lovečáky s rukojetí z kopítka za 250€ i s pochvou, nebo vojenské určené k prezití, umēlá (mozná kaučukovou) rukojetí také s pochvou která obsahuje i kresadlo 300-350€ (Tusím anglické specialní vojenské jednotky)
Co to placas? Chladny zbrane v CR zadnej zakon specificky neresi. Drzet i nosit(i verejne,tj nikoliv skryte) muzes cokoliv, dokonce nejsou ani vyjmenovany v kategorii zbrani D, tedy nabyvat, drzet i nosit je muze opravdu kdokoliv, treba desetiletej kluk. Porad je to zbran, tedy "predmet schopny ucinit utok duraznejsi", coz je ovsem dle ceskyho prava i sutr. Tedy nenosit na demonstraci - tam jsou zakazany, ale za normalnich okolnosti ti nikdo nemuze rict ani pumpicka.
- V Cr nebydlim, nevim jak jaky je na to zakon. Mel jsem za to ze v EU bude zakon stejny jako i v jinych statech.
- Zde podle zakona: pouze nože s bočně výsuvnou čepelí, pokud její délka nepřesahuje 8,5 cm a nemá oboustranně nabroušené ostří.
- Tady jak se mezi sebou bijou gangy, tak nosi na bitku BERLE
Zrovna tohle si upravuje každý stát podle sebe. EU by to zřejmě ráda sjednotila, ale pevně doufám, že se jim to nikdy nepovede, protože určitě by se šrouby nepovolovaly, ale spíše se utahovalo podle nejpřísnějších podmínek.
Ja by som taky optimista nebol, pokial viem, tak obmedzenia na vlastnenie niektorych druhov nozov, ma viacero krajin. A ani sa im nedivim, napriklad ta dyka Commandos, ktoru sem hodil Coco, vyzera naozaj nebezpecne a asi by som na prechadzke horou nechcel stretnut debila, ktoremu preplo a hra sa "na specialne jednotky".
Co to je za logiku uvažování? Dýka Commandos je nebezpečná a motyka ne? Přesně tenhle způsob logiky je naprosto chybný a zvrácený, uplatňují ho právě ti zakazovači.
Nehledě na to, že pokud cokoliv zakážeš, zákaz bude fungovat jen na ty slušné, zákona dbalé. Temná strana na zákony sere.
A nie snad?! Ak by to bolo naopak, tak by SAS behali s motykami a kaslali by na nejake neefektivne dyky, nie?
Nemá to cenu, nemá to cenu, nemá to cenu.
- Tak by to dopadlo, kdyby tē nēkdo napadl lopatou
(pritom vojenská lopatka, Slouzí i k sebeobranē)
Whow, to musel být tak silný útok. Pojďme zakázat lopaty!
- Kazdá vēc je nebezpečná podle toho, kdo jí drzí v ruce, ne o jakou vēc jde.
Ne, vážně? Já myslel, že je třeba ta dýka Commandos tak hrozně zlá, nebo z lopatky ty zlé úmysly přímo čiší!
- Tak ale neblbni, prece nebudeme slovíčkarit
Ne, já jen chci dotáhnout greenovu úvahu ad absurdum, aby si to třeba uvědomil. Za pokus to stojí.
Já bych zakázal MacGyvera.
To jo, ale s lopatkou sa da, vraj, napriklad celkom slusne kopat. Rad by som pocul alternativne vyuzitie upilovanej brokovnice alebo tej utocnej dyky.
Takže pokud proto nenajdem využití, tak to zakážem? A dobrý taky je v názvu použít slovo "útočný", lidi to vnímají negativně a zakazuje se líp, že. Třeba taková útočná puška.
Nechápu proč bych ti měl vymýšlet další alternativní využití nějaké věci, ty zdůvodni proč to chceš zakázat a to s nějakým validním argumentem. Že něco může posloužit k útoku a učinit útok důraznější je totiž principem a definicí zbraně. Třeba kamenu. Takže, zakážem kameny a svět bude sluníčkovej.
A ako inak by si chcel nazvat utocnu pusku? Pristroj na vystrelovanie konfiet to fakt nie je.
//
A ja som nikde nevravel nic o zakaze! Ale aspon plnoletost by clovek, ktory si chladnu zbran kupuje, preukazat mohol (nepamatam sa, ze by po mne niekto chcel pri kupe noza obciansky preukaz). Nevidim ani dovod, preco neviazat moznost nosit podobne, jasne utocne, dyky a noze iba na nieco v style zbrojneho preukazu. Su to zbrane, nie kamene.
No přece puška obranářka! Záleží, kdo ji drží. U Rusa je to jasně útok, u USA je to jasná obrana.
No jasne, ze ma to nenapadlo
A co by sis od toho podmínění prodeje nožů od osmnácti let sliboval? Jaké by to podle tebe neslo výsledky? Jak bys chtěl tu podmínku uplatňovat, v neposlední řadě kontrolovat?
EDIT: Pojem útočná puška je původně ideologický, Sturmgewehr...Používá se samozřejmě do dneška, ale ani v zákoně to není, je to prostě samonabíjecí puška. Jestli je útočná či obranná se řídí tím, kdo ji drží a ty rozdíly se často smazávají a překrývají....
Já s ním souhlasím a šel bych ještě dál!
Zpřísnil bych vlastnění penisů (třeba až na základě uspokojivých výsledků psychotestů), znásilnění a prznění dětí stojí mimo zákon (stejně jako vražda) již stovky let, ale pořád se to děje a důvodem patrně bude, že pachatelé mají nástroj, kterým tuto trestní činnost páchají!!!
No, zakázat lopaty by taky nebylo marné.
Ale v tomto případě by to chtělo spíše zakázat Photoshop nebo nějaký 3D animační nástroj.
Protože ten "fešák" je umělý...
Sorry, už tento dred nesleduju. Dal jsem doporučení, tím to pro mě hasne.
Zdravím, když se tu rozvinula zrovna taková debata o nožích a mečích, chtěl bych se zeptat na Katany. Samurajové mě vždy fascinovali a už dlouho mám tuhle dekorativní Katanu za pár stovek katana-samurajsky-mec-last-samuraj a taky nějaké Wakizashi a podobně, šumty. Chtěl bych sbírat Katany na zeď, ale ty dekorativní mě příjdou teď takový umělý, "falešný" hračky :( tak sem si vyhlídl tuhle stránku, kde jsou za tisíce kč v rubrice "funkční". Na tohle taký žádný zbroják nepořebuji? samurajske-mece případně nějaké rady na lepší obchod? Je to dobrý kup ikdyž budou na zeď?
Zbrojní průkaz nepotřebuješ, proč taky...
tak zase mi příjde blbý, že si takový věci můžou koupit děti, vzpomínám si, když jsem jako malej chtěl airsoftky nebo větší kuličkovky tak tam měli aspoň prodejdné od 18 let
Airsoftka i kuličkovka se vzdáleně podobá zbrani, takže pokud s ní neopatrně manipuluješ na veřejnosti nebo děláš vtípky v temné uličce, riskuješ, že tě nějaký oprávněný držitel smázne, jiný důvod to nemá. Airsoftky jsou zbraně kat. D - 18 let.
Měčík či katanu si opravdu může koupit každý, bez rozdílu věku, rasy a pohlaví. Stačí příslušný obolus v peněžence a kus železa je tvůj.
Nie, to si vazne nemyslim.
Myslim ze vsetky moznosti som vypisal, nie si konkretnejsi takze tazko radit nieco blizsie. Nevieme k comu to je takze tazko radit material, ani ako to ma presne vyzerat (raz ako Frodov mec, potom staci velky, skaredy noz).
Na tej stranke ktoru som uviedol sa da najst vselico, tak hladaj (ale kratky mec asi fakt nie, to by nikto nekupil).
Kazdopadne trvam na tom, ze titanovy mec je kravina - a hlavne ten Dandí bowie, za tie prachy.
Titan je kravina. Mam kdyztak kontakt na chlapika, co by podle vykresu z titanu dlouhou dyku asi vyrobil - normalne z titanu dela jiny veci - ale bude to strasna palka(desitky tisic korun) za kterou takova vec nestoji.
Kvalitni ocel, poptat u nozire. Tam se clovek do par tisic vejde a bude to, mozna, pouzitelna vec.
Dneska jsem v Kauflandu viděl přesně to, co popisuješ. Stálo to 169,- Kč a z dálky to vypadalo velmi věrně.
Proti zákonu to bude, až v této souvislosti zmíníš třeba nějaké jméno - například Kalousek.
Takže hlavně nejmenovat... a jednat! Bohužel...
Nemá to nic společného se "zasranýma prázdninama"? Vzal bych klasickou ocel.
Nemá, neboj. Jen (tímto dotazem) činím službu mému kamarádovi. Jestlis viděl "pána prsténků", tak něco jako Frodovo "žihadlo". Svítit to nemusí .
Já Ti nevím, ale není to vzhledem k materiálovým vlastnostem protichůdný požadavek? Ono to snad nedrží ostří, což u meče bývá na škodu.
http://www.jatagan.eu/vyrob-si-nuz/titan/
A zde reklamovaný titanový nůž má čepel z oceli:
http://www.trapper.cz/nuz-crkt-m16-14t-titanovy/
Jak píšu výše (a dle mejlů), zatím se kámošovi líbí nejvíc Linder Bowie z "krokouše". Jen, byl-li by delší. Takže titan ne?
Až ta revoluce propukne, tak mě nezapomeň včas informovat. Podruhé si už dám záležet!
Vyřešeno. Byl zakoupen (objednán) krokodýlák. Zúčastněným děkuju, M-Polovi zvláště.
Su hnusný, ale prej to nejde koupit (nasraný kámoš). M-Pole, jak na to?
Jestli nepotřebuje někoho probodnout okamžitě, tady prý dodají do týdne.
Jebal ho had.
Pro nás, co jsme byli odchovaní nožíkem "Rybička" za 2,- Kčs je to snobárna!
tohle je snobárna
http://www.mikov.cz/cz/produkty/mikov-doplnky-exklusivni/130-DI-1/mikov-exklusivni-zaviraci-kapesni-nuz--investicni-rybicka.html
169.400 Kč
Jo, koukali jsme na ní v Mikulášovicích. Mají i stříbrné, vykládané Českými granáty, či čím.
Holt, zlatý kapitalismus.
Pokud to byla jen omezená série, tak snad odepsali i důvod nerealizace.
(osobně bych si našel firmu/výrobce která se zabývá chladnými zbraněmi a nechal "kudličku" vyrobit na zakázku přesně dle požadavků i za cenu která bude asi vysoká, tak to dělají historický šermíři aby měli zbraně funkční a ne jenom atrapu na zeď)
Opravdoví frajeři jenom někde "znárodní" muzeum.
Možná by kamarádovu psychickou touhu saturoval tenhle člověk.
Ovšem hned to asi nebude, ale kdo vyrábí funkční mačety a jiné věci se toho určitě zhostí dobře.
Zadej si do hledače black-knives.com.
http://black-knives.com/noze/ipage00357.htm
Pozn: sakryš jak se sem dává odkaz schovaný za jiné slovo? V pc-poradně kliknu na zeměkouli a mám tam kursor v hranatých závorkách. Tady jsem jelenem.
takto
Nakopíruju si odněkud link sem. Vyberu link myší, kliknu na zeměkouli a dopíšu slovo, za které se má link schovat.
L core:
Snažil jsem se o soukromou zprávu, hodilo to chybu serveru.
Žádnou zeměkouli tady nemám. Jen hranaté závorky s písmenky b i url guote a tak dál Obrázek zaměkoule bych hledal pod (url).
Na pc poradně v pohodě, tady nee.
Omlouvám se mifovi za odklon od témata mečů.
J.
Mifovi se neomlouvej. Ten je rád za každý den, kdy ten jeho "kámoš" ten meč nemá.
Zeměkouli vedle "I" nemáš?
Celá debata se mi objevuje jako nebarevná. Nahoře nabídka poraden jen písmena na bílém podkladě, při psaní příspěvku tam chybí ony obrázkové symboly typu zeměkoukle.
Jinde, t.j. akva, tera, bazar, kutil vše v barvě a s ikonkami. Jen debaty ne.
Až tak často sem nepíšu, teď poprvé s obrázkem a odkazem pro mifa mi to seplo, že to není tak úplně v pořádku.
J.
Můžeš přiložit printscreen jak debaty vypadají a připojit info o prohlížeči?
Jo ale dám to na pc poradnu, tady to právě nedokážu.
tak se nauč bb kódy, když máš hloupý prohlížeč.
Přijde mi to škoda peněz. Dopadne to nějak takto:
https://www.youtube.com/watch?v=7YyBtMxZgQs