Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Dá se někde sehnat útočný nůž / krátký meč?

Já ani nevím, jestli neporušuju nějaká pravidla či zákony, ale zkusím se zeptat tu (u nás). Potřebuju sehnat (neptejte se proč, ale není to pro mě :-)) nůž / krátký meč s délkou čepele cca 35cm, titan, dvoubřitý. Ideálně se "zádovou" pochvou. Cena nerozhoduje. Pokud taková věc neexistuje nebo jdu proti zákonu, smažte to tu po mně.

loading...
Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Niekto si ho chce vystavit ako dekoraciu na stenu?
blue5 23.08.2014 10:19
blue5
Nikolivěk. Bude to nošeno. Proto titan (lehkost a tvrdost). Víc říct nemůžu.
mif 23.08.2014 13:26
mif
Nemozem si pomoct, pride mi to ako uplny nezmysel. Co to ma byt, stylovy doplnok pre metrosexuala? N…
blue5 28.08.2014 10:52
blue5
Ne, skutečně to není pro mě (ač si to myslíš). Jen jsem se odhodlal zeptat se. Už to neudělám. Pokud…
mif 28.08.2014 22:35
mif
- Pak zálezí k jakému duvodu to ta osoba (asi tvuj známy) chce, dekorativní jsou opravdu pekné, ale…
CoCoChanel 28.08.2014 22:46
CoCoChanel
Co to placas? Chladny zbrane v CR zadnej zakon specificky neresi. Drzet i nosit(i verejne,tj nikoliv…
bahno 29.08.2014 00:11
bahno
Zdravím, když se tu rozvinula zrovna taková debata o nožích a mečích, chtěl bych se zeptat na Katany…
Mojmír 16.09.2014 10:35
Mojmír
Zbrojní průkaz nepotřebuješ, proč taky...
Redsnake 16.09.2014 11:29
Redsnake
tak zase mi příjde blbý, že si takový věci můžou koupit děti, vzpomínám si, když jsem jako malej cht…
Mojmír 16.09.2014 11:49
Mojmír
Airsoftka i kuličkovka se vzdáleně podobá zbrani, takže pokud s ní neopatrně manipuluješ na veřejnos… poslední
Redsnake 16.09.2014 12:02
Redsnake

Nemozem si pomoct, pride mi to ako uplny nezmysel. Co to ma byt, stylovy doplnok pre metrosexuala? Na obranu je to nepouzitelne, mozno tak na pracu (v lese), ALE potom nerozumiem tym poziadavkam. Sam vlastnim nieco podobne. Takto dlhy nastroj ma velmi obmedzene pouzitie, ak to ma mat "obojstranne ostrie" (akoze mec?) tak to podla mna bude uplne na hovno. A preco ten titan? Lahkost? Chces mi povedat ze ocel je tazka? Toz o dovod viac kupit si nieco v pouzitelnej velkosti, ked to neudrzi v ruke. Nechapem ani poziadavke na tvrdost, to s tym bude osekavat pieskovcove bloky do pravych uhlov a postavi si pyramidu?
A vidim ze sa tu uz zacali riesit shity typu noz Ramba, noz Krokodila Dundího a podobne. Nielen ze vyzeraju otrasne (krasne vylestenu cepel a zlate strienky ma kazdy "spravny" trznicovy noz), ale co s tym chcete robit? Na stiepanie absolutne nepouzitelne, na presekavanie lian v pralese je to este kratke, ako normalny nozik je to zas privelke. Vacsinou to je najlacnejsia nerezova ocel 420 alebo 440. Podla popisu vhodne aj pre namahavu pracu, rucka je nasadena iba na "trni", to sa pri namahavaj praci mozno uplne urve, ale pre mna za mna, hrajte sa a ked na to su prachy...
Za podobny peniaz sa da kupit kvalitny outdoorovy noz na cely zivot (napriklad) alebo skvely armadny noz (napriklad) a niekto je schopny radsej kupit noname nozik krokodila kokota. A potom sa cudujeme, ze niekto kupuje LC Power zdroje.
A ak sa chce hrat na hobita, tak zajst za najblizsim vyrobcom nozom a nechat si vyrobit kratky mec podla vlastnych predstav (ale prestal by som si predstavovat ten titan). Alebo teda kupit nejaky "macetonoz", ja vlastnim toto, ak ho netrapia prachy, zozenie na tej stranke aj omnoho lepsie kusy (co do kvality pouzitych materialov a spracovania).

ale prej to nejde koupit (nasraný kámoš)

Doporucujem vymenit kamarata, usetri to kopec casu a zbytocnych nervov.

- Pak zálezí k jakému duvodu to ta osoba (asi tvuj známy) chce, dekorativní jsou opravdu pekné, ale prakticky nepouziteĺé, pak lovecké, dle kategorie se zbrojním prukazem jsou docela nebezpečné.
- Videl jsem takové lovečáky s rukojetí z kopítka za 250€ i s pochvou, nebo vojenské určené k prezití, umēlá (mozná kaučukovou) rukojetí také s pochvou která obsahuje i kresadlo 300-350€ (Tusím anglické specialní vojenské jednotky)
[ka-bar-couteau-poignard-lame-armee-militaire-commando.jpg]
[fairbairnsykeshb4.jpg]

Co to placas? Chladny zbrane v CR zadnej zakon specificky neresi. Drzet i nosit(i verejne,tj nikoliv skryte) muzes cokoliv, dokonce nejsou ani vyjmenovany v kategorii zbrani D, tedy nabyvat, drzet i nosit je muze opravdu kdokoliv, treba desetiletej kluk. Porad je to zbran, tedy "predmet schopny ucinit utok duraznejsi", coz je ovsem dle ceskyho prava i sutr. Tedy nenosit na demonstraci - tam jsou zakazany, ale za normalnich okolnosti ti nikdo nemuze rict ani pumpicka.

Zdravím, když se tu rozvinula zrovna taková debata o nožích a mečích, chtěl bych se zeptat na Katany. Samurajové mě vždy fascinovali a už dlouho mám tuhle dekorativní Katanu za pár stovek katana-samurajsky-mec-last-samuraj a taky nějaké Wakizashi a podobně, šumty. Chtěl bych sbírat Katany na zeď, ale ty dekorativní mě příjdou teď takový umělý, "falešný" hračky :( tak sem si vyhlídl tuhle stránku, kde jsou za tisíce kč v rubrice "funkční". Na tohle taký žádný zbroják nepořebuji? samurajske-mece případně nějaké rady na lepší obchod? Je to dobrý kup ikdyž budou na zeď?

Airsoftka i kuličkovka se vzdáleně podobá zbrani, takže pokud s ní neopatrně manipuluješ na veřejnosti nebo děláš vtípky v temné uličce, riskuješ, že tě nějaký oprávněný držitel smázne, jiný důvod to nemá. Airsoftky jsou zbraně kat. D - 18 let.

Měčík či katanu si opravdu může koupit každý, bez rozdílu věku, rasy a pohlaví. Stačí příslušný obolus v peněžence a kus železa je tvůj.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru

loading...