film z 2.sv války
Ahoj nevím jestli se to sem hodí ale myslím že ano.Dost se zajímám o 2.sv válku a doporučili b jste mi fakt dobrý film? Viděl jsem toho hodně hlavně nejvíce se mi líbili filmy jako kluk v pruhovaném pižamu,lidice a na východ od berlína.Díky
A jitra jsou zde tichá. Lyrika "vo vrémja otčestvěnnoj vojny". A jsou tam hezké holky. Staré jak Metuzalém (film, ne ty holky ).
Jo, tak tohle je FILM.
Der Untergang
Nepřítel před branami
Untergang stojí za to.
Je jich přemnoho. Tebou doporučené jsou skvostné, vzpomněl bych si na minimálně sto dalších. Ať sokolík užije vlastní invence a pátrá.
ano nepřítel před branami jsem viděl na oba dva další se mrknu díky oboum.
Tých je strašne veľa. Ale mne sa asi najviac páčil Hon na Werwolfa.
Jdeme do drsna? Tak potom Inglourious Basterds.
Neviděl jsem, ale je to k tématu:
Valkýra
Valkýra je zprofanovaná, ale líbila se mi. Mám rád Toma Cruise z Rain Mana a Minority. Jinak si o něm myslím své (nepříliš lichotivé).
Á. Ako som len mohol zabudnúť. A tie legendárne hlášky. Napríklad: You probably heard we ain't in the prisoner-takin' business; we in the killin' Nazi business. And cousin, business is a-boomin'.
Sedmnáct zastavení jara
Zítra vstanu a opařím se čajem
Super!
Das boot, idealne directors cut v originale s titulky.
Není to tedy přímo válečný film, ale s válkou úzce souvisí: http://www.csfd.cz/film/9877-nejlepsi-leta-naseho-zivota/
Docela silný zážitek, to vidět.
Tucet spinavcov :)
Operace žralok
Most přes řeku Kwai
Von Ryanův expres
Král Krysa (1965)
Bitva o Midway
Vyšší princip
Tyto fimly mě asi chytly nejvíce, tak bych je doporučil...
Edit: Ještě mě napadá Boxer a smrt
Toho je fakt plno, záleží, jestli preferuješ spíš bojové akce nebo filmy z odboje v obsazených zemích. Z těch druhých mě zaujaly třeba filmy:
Černá kniha - příběh židovky v okupovaném Holandsku
Hlava v oblacích - epický příběh, začínající již ve 20. letech v Anglii, pak se děj přesunuje do paříže. První třetina - až polovina - je poklidná, spíše se to tváří jako romanticko-erotický film (klidně by se to mohlo jmenovat Hlava v rozkroku ), ale pak začne přituhovat a ke konci je z toho drama jak řemen. Hlavně mě okouzlila Charlize Theron - svou krásou i excelentním hereckým výkonem. Hraje pár se Stuartem Townsendem, se kterým zrovna v době natáčení chodila, a z toho filmu je fakt cítit, že nemuseli nic hrát, krásně to mezi nimi jiskří... Charlize si každou scénu, v níž byla na plátně, doslova ukradla pro sebe. A ten její pohled do kamery v posledním záběru je prostě nepřekonatelný, z toho mě jde mráz po zádech kdykoliv si tu scénu vybavím... Zdatně ji taky sekunduje další kráska Penélope Cruz.
Vynikající je taky český dvoudílný TV film Operace Silver A.
A taky Spielbergův film Říše slunce - příběh 11letého anglického chlapce v Šanghaji, který se dostane do japonského zajateckého tábora.
Tora tora tora
Příliš vzdálený most
Velký útěk
Děla z Navarone
Kam orli nelétají
a seriál Haló, haló
Tak seriál Haló! Haló! je opravdu klasika. Vedle Červeného trpaslíka, Černé zmije a bohužel neúplné sbírečky Tenké modré linie, to je moje oblíbené.
Jinak, pokud chce opravdové "maso", pak: "Jdi a dívej se!"
podrobne-vyhledavani
Svoje školní léta jsem prožíval v sedmdesátých letech minulého století a s tím byl spojeny i s povinnou návštěvou sovětských válečných filmů, které jsme pochopitelně tehdy nesnášeli. postupem času jsem se propracoval k zájmu o historii a to především o 2. sv.válku. A tedy i o filmy s touto tématikou. A tak jsem časem dospěl k názoru, že nejlepší, co kdy bylo o tomto tématu natočeno, je sovětská(!) pětidílná epopej Osvobození. Jedná se o velmi autenticky natočenou věc s neskutečně realistickými exteriéry a interiéry, ba i bojová technika odpovídá, na rozdíl od jiných filmů - i těch amerických, skutečnosti. Historické postavy jsou neuvěřitelně věrně zahrány, dokonce Rusy hrajou Rusové, Němci Němce, Angličany Angličané . Jasně, občas se najedou scény poplatné době, ale jsou to naprosté vyjímky. A vojáci Rudé armády tu nejsou líčeni, jak bylo tehdy zvykem, jen jako neskuteční hrdinové a Němci jen jako padouši (myslí se Němci jako celek). Výborně jsou tu také zakomponovány autentické záběry. Viz též zde: http://www.csfd.cz/film/33584-osvobozeni/.
Naopak jsou až hanebně historicky špatně natočené filmy vzniklé na západě - např. Bitva v Ardenách, Pearl Harbor
A ještě vzpomínám na tři české filmy - Dny zrady, Sokolovo a Osvobození Prahy. První dva filmy celkem reálně popisují historické události, bohužel ten poslední - Osvobození Prahy už je jen snůška blábolů, lží a polopravd. Pane režisére Vávro, to jste neměl zapotřebí.
Tyto filmy si můžeš stáhnout na známém českém úložišti souboru - víš jakém viď. A posuď sám.
Hlava XXII, ale kniha sa oplati viacej.
Inak najlepsie filmy o vojne su tie dokumentarne. Videl som snad uz vsetky.
hlavu XXII. bych snad ani nepřirovnal k válečné knize, film mě nenapadlo ani zkouknout. knížka je bomba. pokud se zalíbí, koukněte na http://www.csfd.cz/film/99087-jdi-a-divej-se/
nerozkládej jim kmochno armádu, pacifisto.
My sme to museli pozerat na strednej povinne na anglictine a film nie je tak hrozny, aj ked na knihe som sa smial samozrejme ovela viacej.
Je to z obdobia II.svetovej, bojuje sa tam, je to vojnova kniha.
Schindlerův seznam ?
Jo, zrovna teď (4.5. od 15:15) dávají na STV1 prvý díl "Boj o Moskvu".
Bratrstvo neohrožených
Zítra (v sobotu 10.5.) dávají na ČT2 Bitvu o Británii - dává i STV 1 okolo 11. Na STV 1 dávají v neděli v 15:05 druhý díl Bitvy o Moskvu.
Jo, Letku 633 dávali nedávno.