Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem film z 2.sv války

Toho je fakt plno, záleží, jestli preferuješ spíš bojové akce nebo filmy z odboje v obsazených zemích. Z těch druhých mě zaujaly třeba filmy:
Černá kniha - příběh židovky v okupovaném Holandsku
Hlava v oblacích - epický příběh, začínající již ve 20. letech v Anglii, pak se děj přesunuje do paříže. První třetina - až polovina - je poklidná, spíše se to tváří jako romanticko-erotický film (klidně by se to mohlo jmenovat Hlava v rozkroku :-p), ale pak začne přituhovat a ke konci je z toho drama jak řemen. Hlavně mě okouzlila Charlize Theron - svou krásou i excelentním hereckým výkonem. Hraje pár se Stuartem Townsendem, se kterým zrovna v době natáčení chodila, a z toho filmu je fakt cítit, že nemuseli nic hrát, krásně to mezi nimi jiskří... :-) Charlize si každou scénu, v níž byla na plátně, doslova ukradla pro sebe. A ten její pohled do kamery v posledním záběru je prostě nepřekonatelný, z toho mě jde mráz po zádech kdykoliv si tu scénu vybavím... Zdatně ji taky sekunduje další kráska Penélope Cruz.
Vynikající je taky český dvoudílný TV film Operace Silver A.
A taky Spielbergův film Říše slunce - příběh 11letého anglického chlapce v Šanghaji, který se dostane do japonského zajateckého tábora.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat