
Máte rádi pálivé jídlo?
Zdravím,
najdou se tady stejní šílenci, kteří si myslí, že jídlo, které nepálí je nudné? Včera jsem byl v Brně na Chillibrani a měl jsem možnost ochunat psychárnu, která se tam jedla ve finále. Jde o The Source extrakt (7.1 mil SHU). Totalní peklo, po exutí 3 jogutů jsem se poblil. Nechápu jak to mohli ti závodníci vydržet 4x...
jedlo má byť jedlom,trhanie rekordov je o trhaní rekordov,nie o jedle ako takom,pokial si dám napr. baraninu,chcem ju v jedle cítiť,pokial idem skúsiť rekordne štiplavú papriku,tak chcem cítiť rekordne štiplavú papriku,v tom prípade k nej nepotrebujem mať iné prímesy a la ryžu,knedle a spol,dobré a chutné jedlo je o tom,že všetky chute v ňom budú vyvážené,nie o tom,že nejaká korenina prebije chuť všetkého ostatného...osobne nemám problém zjesť 8-10 kusov Bhut Jolokia/Red Scorpio/Habanero papričiek naraz,ale určite by som si ich nenakrájal do napr.vepřo-knedlo-zela,aby to malo tú správnu chuť....pre mňa osobne bolo napr. velkým sklamaním wasabi,kým som o tom len čítal,aké je to extrémne štiplavé,tak som si o tom myslel svoje,ale keď som to prvý krát naozaj ochutnal,tak som skonštatoval,že v podstate nič moc,resp.štípe to v podstate rovnako ako europsky chren,žiaden extrém.....takže môj osobný záver je,že dobré jedlo je o vyvážení chutí jednotlivých komponentov,nie o ich zabití jednou prevažujúcou....
No, co se wasabi tyce - to co se tu zhusta prodava je evropskej kren a k tomu treba 5% susenyho wasabi. Dostat se mimo japonsko k cerstve nastrouhanymu cistymu wasabi je velmi obtizny ukol, nehlede na financni narocnost.
10ks Bhut Jolokia najednou? Snesu dost(letos jeden Carolina Reaper), ale tohle bych chtel nekdy videt.
Co ale vim, tak jedna Jolokia nepretluce chut masa, porad rozeznam hovezi od jehneciho uplne bez problemu. S cim souhlasim, do VKZ chilli nepatri, byt kousek bokem k dobre propecnymu masu, proc ne.
Ty jsi dal celou Carolinu i se semínky?? Tohle jsem zkusil s Morugou, dal jsem jeden hryz a nedopadlo to moc dobře - žaludek to nedal...
Pulku ty nejvetsi co sem mel, druhou pulkou jsem dostal nejakyho inda. Morugu sem dal celou. Nj, tyhle sily uz jsou docela o zaludku.
Chilli jsem nikdy samotný neochutnal, max. ve formě nějakýho prášku v jídle. :) Před lety jsem ochutnal wasabi a to mi stačilo. Tehdy jsme to s přítelkyní slušně oplakali a zalili litrem vody. Do extrému o kterém povídáš bych nešel.
Paliva jedla su nezdrave moze si ich davat len blbec
Jakou máš spotřebu?
http://debaty.net/debates/21131-ceskioslovensko
Tihle si to vychutnali.
http://www.novinky.cz/koktejl/352644-orchestr-sporadal-nejostrejsi-chilli-papricky-na-svete-pak-se-dal-do-hrani.html
Dovolím si vytáhnout toto vlákno...
Mám rád pálivé, pravda, jsem stále začátečník. Červené Tabasco je mi už slabé, aktuálně si dávám Amazon Very Hot, prý 30 procent Habanero papriček, jako je to silnější než to Tabasco ale čekal jsem to horší.
No a protože v restauraci, kam chodím na oběd, jsem měl po objednání Chilli pocit, že jím dětskou přesnídávku, tak jsem se rozhodl, že si pořídím nějakou "kapesní" omáčku, kterou to jídlo vždycky zachráním. Takže hledám něco
- v kapesním balení (5 oz. je moc velké)
- může být s vinným octem, ne však s česnekem a dalšími dochucovadly
- silnější než Tabasco ale zase ať to neleptá díru do talíře
- čistě založeno na papričkách, žádný extrakt
- nechci žádné lebky, plameny a podobné puboš chujoviny na obalu, ať se to nemusím stydět vytáhnout u jídla
Doporučíte?
Bez tohoto na oběd nejdu...
http://sriracha2go.com/products/srirachaforyou
česnek :(
http://www.seminka-chilli.cz/chilli-omacky/
nebo
http://www.seminka-chilli.cz/chilli-koreni/
Kolega dotáhl do práce cosi od My-Chilli, myslím že z paprik s chmelem nebo co, pálila dost strašně ale hafo dobrá![]:)](//common4.poradna.net/images/smiley/evilsmile.gif)
Dneska ses zaregistroval a hned taháš nahoru starou debatu. Když chceš reklamu, tak si ji na férovku zaplať, tohle je ubohý.
Ať už je to reklama nebo ne, tak mezi chilli fanoušky je věc známá, že produkty my-chilli.eu jsou nejlepší domací chilli omáčky na našem trhu. Dělají to kluci, co pořádájí chillibraní v Brně, takže profíci každým coulem, a je to fakt lahoda!