Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Za jak dlouho vyhlásí ČR bankrot?

Probíhající celosvětová ekonomická válka postupně ničí státy a dovádí je k bankrotu. ČR v této válce úspěšně prohrává. Odhaduji že rozkradená a vytunelovaná ČR s nefunkční ekonomikou zkrachuje se zavřením jedné automobilky atp. Dávám tomu 5 let a koupí nás třeba Čiňani v dražbě se vším všudy jako svoji kolonii pro výrobu sádrových trpaslíků.
Česká ekonomika se nemůže zvetit, je za bodem zvratu.:.(

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Uz se ztracim v odpovedich, napisu to takhle, nakonec i to prispiva k tomu krachu statu. Zdravotnic…
RedMaX 05.09.2013 16:03
RedMaX
Teď vyčítáš Svobodným málo pravicovosti?
Zarniwúp 05.09.2013 17:36
Zarniwúp
viz. M-Polova krasna veticka o smlouvicce na x let, tim vas dobehl a ja evidentne taky vzhledem k nu…
RedMaX 05.09.2013 18:12
RedMaX
Tak třeba nedokážou zrušit tuhle dotaci, kterou upekli jejich předchůdci, ale zruší x dalších. Důlež…
Niko Bellic 05.09.2013 18:21
Niko Bellic
Nemluv o te "zelene" dotaci (me se jen libilo, jak vas M-Pol nachytal :-)), mluvme o tom zdravotnict…
RedMaX 05.09.2013 19:08
RedMaX
tak jsem si delal takovy pruzkumecek Promiň, ale nějaký průzkumeček (ani nepíšeš kolik těch lidí by…
Niko Bellic 05.09.2013 19:28
Niko Bellic
Protoze tenhle smer je proste nerealnej, a zase opakuju, podivej se na Hegera, kterej chtel usetrit…
RedMaX 05.09.2013 19:42
RedMaX
Pak ale ten socialismus musíš zavést všude, aby schopní neměli kam odejít.. Jinak nebude mít dlouhéh…
Niko Bellic 05.09.2013 19:51
Niko Bellic
Ja si ale nemyslim, ze by socialismus byl nejak vyrazne horsi nez kapitalismus. Podivej se dneska, j…
RedMaX 05.09.2013 19:58
RedMaX
nemyslim, ze by socialismus byl nejak vyrazne horsi nez kapitalismus V ideálu možná ne. Ale pokud b… poslední
Niko Bellic 05.09.2013 20:17
Niko Bellic

Uz se ztracim v odpovedich, napisu to takhle, nakonec i to prispiva k tomu krachu statu.

Zdravotnictvi.
Tahle kapitola produkuje jenom ztratu, kdyby lide byli opatrni, minimalizovali by urazy, kdyby zdrave jedli, pohybovali se (pozor to jde casto proti tem urazum), nebyli by tolik nemocni a nebylo by je treba lecit. Ceske zdravotnictvi ma neobycejny ve svete nevidany prijem, ktery platime formou povinneho zdravotniho pojisteni (tzv. skryte dane), ma ale i neobycejne vydaje.
Jednou (pardon) dvakrat si zkusili dva ministri na konto omezeni neuveritelnych vydaju neco rici. Poprve to byl ministr Rath smerem k ceskemu lazenstvi, nic takoveho neexistuje nikde na svete, jednoduse z toho duvodu, ze je zjisteno, ze lazne se na lecbe pacientu vzhledem k obrovskym nakladum podili jen nepatrne a lazenstvi je naprosto ekonomicky zavrzenihodna zalezitost. No Rath si to tenkrat okamzite schytal, pochopil, ze tudy cesta neveda a uz byl radeji zticha. Druhy pokus ucinil ministr Heger a vsichni vime, jak to dopadlo. Lekari a podnikatele ve zdravotnictvi si soustredenym utokem vymohli vice penez nez meli predtim. Puvodni myslenka ministra Hegera byla usestrit. :-D

Tady vidite naprosto zrejmy priklad, kdy muzete usetrit miliardy, omezit nevykonne lazenstvi - zprivatizovat ho, omezit vydaje praktickym lekarum, omezit byrokracii - nesmyslne vytvareni zakazu prodeje leku bez receptu (mimochodem za komunistu polovina dnesnich leku na recept sla koupit bez receptu!). Zprivatizovat lecbu zubu. Vytvorit system zdravotnich knizek pacientu, ktere nebudou pouze pro lekare a pacient si bude svou zdravotni knizku vlastnit a sam se moci rozhodovat jakou formu lecby zvoli.
Zdravotnictvi je velmi dobry priklad toho, kdy stat temer nepotrebujete. Ten musi navrhnout jen spravedliva pravidla a kontrolovat jejich dodrzovani. Bude to levnejsi a pece bude minimalne stejne dobra jako ta dnesni, pravdepodobneji vsak mnohem lepsi. Presto tvrdim, ze si nikdo ani Svobodni nedovoli opatreni, ktera jsem tu jen v rychlosti nacrtl zavest!

viz. M-Polova krasna veticka o smlouvicce na x let, tim vas dobehl a ja evidentne taky vzhledem k nulove odezve a tomu, ze jste se zmohli na konstatovani, ze nejsou Svobodni dostatecne pravicovy. :-p

Tohle jsou totiz prakticke priklady, na kterych sam vidis, jak Svobodni zvatlaji, ani se "zelenou" energii ani s prodelecnym zdravotnictvim nic neudelaji, protoze to proste nejde. A takhle to proste dopadne se vsim, tohle je realita a ikdyz je mi jasne, ze to nechces slyset, tady mas jasny duvod proc ona proklamovana pravicova politika (ve smyslu programu Svobodnych, ted nemam na mysli "pravici" ODS a TOP) proste nefunguje, protoze to je proste utopie jako ten komunismus.

Nemluv o te "zelene" dotaci (me se jen libilo, jak vas M-Pol nachytal :-)), mluvme o tom zdravotnictvi.

Nasel jsem si to v programu Svobodnych a precetl. Moc se mi nezda, ze takovou kapitolu, ktera je jednim z nejvetsich konzumentu verejnych penez odbyli takovym odstaveckem, ale dobre jsou tam nastineny zakladni teze. Naprosto 100% se vsim souhlasim. Presne tohle rikam uz asi 10 let. Ale je to naprosto nerealne.

Jelikoz me tahle oblast dost sejri, tak jsem si delal takovy pruzkumecek, kdy jsem lidem (i tem, kteri o sobe tvrdili, ze jsou zasadne pravicovy volici a socialismus je svinstvo) pokladal dotazy ve smyslu toho programu Svobodnych, nenasel jsem JEDINNEHO sympatizanta, vsichni mi rekli, ze si snad delam blazny, ze oni nebudou platit u doktora, ze to je povinnost statu se postarat o jejich zdravi!!! Namital jsem, ze preci si zridi pojisteni a nasledne jim to proplati pojistovna, coz muze probihat i bezhotovostne a k doktorovi zadne penize nosit nebudou, ze jde jen o to, aby bylo jasne, jaky vykon doktor provedl a ze ten vykon provedl tomu dotycnemu za ty jasne dane penize. Pry jsem se zblaznil, placam nesmysly, ...

Pokud budou Svobodni toto opravdu prosazovat, nejen ze je nikdo priste volit nebude, ale tohle je zrale na revoluci. Opakuji se, ale podivej se jak dopadl Heger, kdyz chtel na zdravotnictvi usetrit par korun, zacali lekari vyhrozovat odchodem do zahranici (at tahnou!!!), zacali stavkovat, brat si nemocne za rukojmi, lidem zacali tvrdit, ze az onemocni, tak je nebude mit kdo lecit a to se delo. Nakonec Heger couvnul a misto toho setreni jim jeste pridal.

Tady jednoznacne vidis, ze program Svobodnych je naprosto nerealny a vubec nema cenu se s nim zabyvat. Radeji budu volit komunisty, kteri mi neslibuji vzdusne zamky, ale realnou socialni politiku.

tak jsem si delal takovy pruzkumecek

Promiň, ale nějaký průzkumeček (ani nepíšeš kolik těch lidí bylo) mě jaksi nemůže přesvědčit o tom, jestli jsou Svobodní pro lidi volitelní, nebo ne. To ukážou až volby.. Budu se opakovat, ale je důležitý ten směr, kterým půjdou. Čím víc by toho prosadili, tím líp. A pokud s tím v zásadě souhlasíš, proč volíš levici nejhrubšího zrna? Myslíš, že komouši v duchu sociální politiky budou pracovat na nějakém zefektivnění zdravotnictví?

Protoze tenhle smer je proste nerealnej, a zase opakuju, podivej se na Hegera, kterej chtel usetrit par korun a nakonec jim musel pridat.

A pokud s tím v zásadě souhlasíš, proč volíš levici nejhrubšího zrna?

Vysvetlim na prikladu, ti lekari se k tomu vylozene hodi. Lekari chteji zit v socialismu, chteji byt statem dobre placeni, tak jak tomu je nyni, co v zadnem pripade nechteji, aby doslo k zefektivnovani zdravotnictvi a platbe za skutecne provedeny ukon nikoli statem, ale objednatelem a prijemcem toho zdravotnickeho ukonu v jedne osobe. Kdyz se ale lekare zeptas, zda-li by mel byt ve spolecnosti zaveden socialismus, okamzite to odmitnou a reknou ze to je nesmysl. Toto chovani je minimalne v CR typicke (jak je to jinde nevim), kazdy chce zit v socialismu, ale jen ON SAM, ostatni maji podle nej zit v kapitalismu.

Uznavam tedy, ze onen striktni kapitalismus (v pojeti programu Svobodnych) je utopie, proto navrhuji druhou moznost, kterou sam uznavam a tedy pokud nejde abychom vsichni zili v kapitalismu, pojdme tedy zit v socialismu, ale vsichni! Uplne ta nejhorsi moznost je prave to, aby nekdo zil v socialismu (lekari, "zeleni" podnikatele, ...) a zbytek zil v kapitalismu (a musel na tyhle vychcanky makat).

Ja si ale nemyslim, ze by socialismus byl nejak vyrazne horsi nez kapitalismus. Podivej se dneska, je tu korupcni mafianskej stat a stejne lidi masove neodchazeji pryc, ani vetsina tech schopnych.

Jinak pouzil jsem slovo kapitalismus, abychom si rozumeli, cely program Svobodnych jsem necetl, ale budeme-li uvazovat tu kapitolu zdravotnictvi (je mozne, ze zbytek bude na stejne urovni), tak ja tomu nerikam kapitalismus, ale spravedliva spolecnost, nemyslim si, ze ty terminy jsou shodne. Nicmene je mozne, ze program Svobodnych zahrnuje pod slovem kapitalismus vytvoreni spravedlive spolecnosti, ale prave to je ta utopie, to je stejne jako kdyz Ewing psal o zakladnim prijmu, samozrejme ze by to bylo super, kdybys mel idealni lidi, ale nemas je, mas k dispozici korupcniky a nemakacenky, utopicke veci proste nerealizujes. (Navic se dostavame zpet ke komunismu, taky v zakladu dobra, ale utopicka myslenka.)

nemyslim, ze by socialismus byl nejak vyrazne horsi nez kapitalismus

V ideálu možná ne. Ale pokud budeš mít vedle sebe dva státy, v jednom socialismus (státní monopol, plná zaměstnanost, sociální jistoty, kolektivní přístup), ve druhém kapitalismus (šíthlý stát, svobodné podnikání, individuální přístup), tak bude prostě hospodářsky výkonnější ten druhý.. Musel bys kapitalismus navždy vymýtit všude a to se ti nepodaří, protože jsou země, kde si lidé váží svobody a nikdy ji nevymění za pohodlí. Takže budovat ve středu Evropy nějaký ostrůvek socialismu je blbost..

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru