Právě jsem narazil třicítku: 11° Otakar nepasterovaný
Přišlo míň lidí než jsem čekal, takže svorně s manželkou tuto dobrůtku pozvolna dopíjíme ještě teď. Moc pěkná neděle...
Primátor 12°. Donedávna jsem pil 11°, ale přesedlal jsem
Projímátor
O tom žádná, ale je to prostě dobrý
Ale jó, u nás to točí v jedné putyce a dobré to je
Zadne
Ja alkohol jen vyjimecne a teda i vcetne piva, lahvovy vubec. Teda nejsem expert, ale kdyz nahodou v hospode jsem a presto, ze bych si dal radeji mineralku, podivam-li se do ceniku, tak je jasny, ze nakonec dam to pivo, kdyz za tretinku mineralky chtej kolikrat vic nez za pul litr piva.
Me treba vadi piva jako jsou Svijany, ktery se malem ani nemohli oznacovat pivem, kdyby ten navrh EU my a Nemci nezablokovali. Ted nevim, co v tradicni vyrobe porusujou, bud nejak pridavaji cukr nebo lih? Mozna me opravite a upresnite to. No kazdopadne proste chci klasicky pivo, takze se nebranim te Plzenske 12tce, ikdyz tu na ni nadavate. Ale neni to podminka, slusnych piv se u nas vari vic, otcovi v posledni dobe zachutnal Pardal, no me treba docela chutnala ta klasicka Budejovicka 12ka, ale tak je to spis nasladly a to kazdej nemusi, proto taky toho Pardala varej.
Pivo zejmena male pivovary.. Chotebor, Poutnik,Koucour, Broumy, Zatec.. Nake ty "ponozkace"..tedy Rauchbiery a podobne.. Z velkych pivovaru preziju obcas dobre osetrenou Plzen, Starac nefiltr, Budvar-Pardal 11 a semtam Kozel. Vzdy lezak, desitka mi chutna jen Chotebor, pac je podobna lezaku a Unetice taky dobry.
Poutnik
Jednou jsem si to lahvové koupil. Nechal vychladit, otevřel, přivoněl, pozvedl obočí, ochutnal, vylil. Do stejné kategorie patří Starobrno. Co mi chutnalo z "malých" byl Harrach ve Velkém Meziříčí. Prozřetelně jsem tam cestoval vlakem a pěšky a ne autem. To bych o hodně přišel, pivo to bylo výborné.
Chotěboř je taky mazlík... nádherně hořkej.
Poutník z lahve 10tka i tocena je mocka, ale dej tocenej ležsk 12 či výroční 13tku a budes spokojen..
Studený, neodstátý, z čistých trubek.
Nechodím do hospody. už.
V tom bude lubňa
Spíš půlroční syn.
btw jsi mi připomněl dva základní důvody, proč muž chodí do hospody.... 1. když nemá ženu 2. když má ženu
V hospodě mám nejraději takové, co ho natočí na jednou, po skle a ne na 3x z výšky 0,5 m.
Jinak co se týče značek, tak mám raději malé pivovary a nejlepší, co jsem v poslední době pil bylo pivo od Martina Matušky (pivovar Matuška), nějaký polotmavý ležák. Tuhle jsem si u nás v Piváriu koupil Starokladno a rovněž bezva.
Dle statistik na beerborec.cz mám ochutnáno 371 značek piva, ale moc si nepamatuju... Matuška umí!
Po 371 pivech už bych si asi nepamatoval vůbec nic.
Záeží na tom, za jak dlouho bys je vypil. Jestli za dva rýdny, nebo za dva roky.
mám ochutnáno 371 značek piva
znamená, že za třeba 10 let ochutnal tolik značek. Nikoli to, že vypil tolik piv. Vypít jich mohl třeba 30 000.
Většinou nealko, třeba Birrel - obvykle jsem autem a když už nic jiného, tak bývá levnější než nějaký přeslazený tlamolep. A zapíjet tlamolepem vepřiknedlozélo taky není to pravé mandlové.
My z kraje razoviteho pijeme Radka dvanactku. V poslední době mi zachutnal třeba vojkovický Koníček...
tak tak konicek 11 se da taky :)
Koníček je výborné pivčo. Jinak Radek 12°.
Host (já): Co máte za pivo? Číšníka: Staroprame, Stellu, Heineken... Host: Tak si dám kolu.
Piju už dlouho jen Poličku. Když kluci dovezou Rohozec 11°, ten není k zahození, Sentice supr - to je takovej pololék, ale druhej den se musí hodně větrat na záchodě
Pijte Poličské pivo denně.V malých dávkách posílíte svého ducha, při větších uchováte alespoň své zdraví.
tak polička je vynikající pivo. v praze jí čepujou na pražského povstání, sejít ulicí k vodě směrem ke krupovi a po stu metrech narazíte.
Na to ,které, má >=0.5l a čekám na něj do 2 minut.
Pít samotné pivo je úchylnost. Za každým pivem musí být velká režná. To je jistá záruka zdraví a dlouhověkosti. Ve 40 letech je potřeba úspěšně absolvovat protialkoholní léčení a pak nechlastat. Dalších 60let žijete bez zdravotních problémů. Máte dobrý základ. A nekouřit.
Hocičo okrem Corgoňa, teplého piva a piva poľského pôvodu.
Právě jsem narazil třicítku: 11° Otakar nepasterovaný
![[otakar%20etiketa.gif]](http://pivotekahavirov.cz/_files/otakar%20etiketa.gif)
Přišlo míň lidí než jsem čekal, takže svorně s manželkou tuto dobrůtku pozvolna dopíjíme ještě teď. Moc pěkná neděle...
Primátor 12°. Donedávna jsem pil 11°, ale přesedlal jsem
Projímátor
O tom žádná, ale je to prostě dobrý
Ale jó, u nás to točí v jedné putyce a dobré to je
Zadne
Ja alkohol jen vyjimecne a teda i vcetne piva, lahvovy vubec. Teda nejsem expert, ale kdyz nahodou v hospode jsem a presto, ze bych si dal radeji mineralku, podivam-li se do ceniku, tak je jasny, ze nakonec dam to pivo, kdyz za tretinku mineralky chtej kolikrat vic nez za pul litr piva.
Me treba vadi piva jako jsou Svijany, ktery se malem ani nemohli oznacovat pivem, kdyby ten navrh EU my a Nemci nezablokovali. Ted nevim, co v tradicni vyrobe porusujou, bud nejak pridavaji cukr nebo lih? Mozna me opravite a upresnite to.
No kazdopadne proste chci klasicky pivo, takze se nebranim te Plzenske 12tce, ikdyz tu na ni nadavate. Ale neni to podminka, slusnych piv se u nas vari vic, otcovi v posledni dobe zachutnal Pardal, no me treba docela chutnala ta klasicka Budejovicka 12ka, ale tak je to spis nasladly a to kazdej nemusi, proto taky toho Pardala varej.
Pivo zejmena male pivovary.. Chotebor, Poutnik,Koucour, Broumy, Zatec.. Nake ty "ponozkace"..tedy Rauchbiery a podobne.. Z velkych pivovaru preziju obcas dobre osetrenou Plzen, Starac nefiltr, Budvar-Pardal 11 a semtam Kozel. Vzdy lezak, desitka mi chutna jen Chotebor, pac je podobna lezaku a Unetice taky dobry.
Jednou jsem si to lahvové koupil. Nechal vychladit, otevřel, přivoněl, pozvedl obočí, ochutnal, vylil. Do stejné kategorie patří Starobrno.
Co mi chutnalo z "malých" byl Harrach ve Velkém Meziříčí. Prozřetelně jsem tam cestoval vlakem a pěšky a ne autem. To bych o hodně přišel, pivo to bylo výborné.
Chotěboř je taky mazlík... nádherně hořkej.
Poutník z lahve 10tka i tocena je mocka, ale dej tocenej ležsk 12 či výroční 13tku a budes spokojen..
Studený, neodstátý, z čistých trubek.
Nechodím do hospody. už.
V tom bude lubňa
Spíš půlroční syn.
btw jsi mi připomněl dva základní důvody, proč muž chodí do hospody....
1. když nemá ženu
2. když má ženu
V hospodě mám nejraději takové, co ho natočí na jednou, po skle a ne na 3x z výšky 0,5 m.
Jinak co se týče značek, tak mám raději malé pivovary a nejlepší, co jsem v poslední době pil bylo pivo od Martina Matušky (pivovar Matuška), nějaký polotmavý ležák. Tuhle jsem si u nás v Piváriu koupil Starokladno a rovněž bezva.
Dle statistik na beerborec.cz mám ochutnáno 371 značek piva, ale moc si nepamatuju...
Matuška umí!
Po 371 pivech už bych si asi nepamatoval vůbec nic.
Záeží na tom, za jak dlouho bys je vypil. Jestli za dva rýdny, nebo za dva roky.
znamená, že za třeba 10 let ochutnal tolik značek. Nikoli to, že vypil tolik piv. Vypít jich mohl třeba 30 000.
Většinou nealko, třeba Birrel - obvykle jsem autem a když už nic jiného, tak bývá levnější než nějaký přeslazený tlamolep. A zapíjet tlamolepem vepřiknedlozélo taky není to pravé mandlové.
My z kraje razoviteho pijeme Radka dvanactku. V poslední době mi zachutnal třeba vojkovický Koníček...
tak tak konicek 11 se da taky :)
Koníček je výborné pivčo. Jinak Radek 12°.
Host (já): Co máte za pivo?
Číšníka: Staroprame, Stellu, Heineken...
Host: Tak si dám kolu.
Piju už dlouho jen Poličku. Když kluci dovezou Rohozec 11°, ten není k zahození, Sentice supr - to je takovej pololék, ale druhej den se musí hodně větrat na záchodě
tak polička je vynikající pivo. v praze jí čepujou na pražského povstání, sejít ulicí k vodě směrem ke krupovi a po stu metrech narazíte.
Na to ,které, má >=0.5l a čekám na něj do 2 minut.
Pít samotné pivo je úchylnost. Za každým pivem musí být velká režná. To je jistá záruka zdraví a dlouhověkosti. Ve 40 letech je potřeba úspěšně absolvovat protialkoholní léčení a pak nechlastat. Dalších 60let žijete bez zdravotních problémů. Máte dobrý základ.
A nekouřit.
Hocičo okrem Corgoňa, teplého piva a piva poľského pôvodu.
Když točenej, tak Bernard.