Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem český středoškolák vyhrál světovou soutěž v powerpointu

jestliže naše školství exceluje právě v powerpointu, je to spíš k pláči než na oslavu.

Houžvička doufá, že mu vítězství v budoucnosti pomůže při hledání zaměstnání. ...
V našich poměrech je práce s prezentacemi v tomto programu základním předpokladem pro práci sekretářky. Touží student z Prahy stát se sekretářkou světové třídy?

tady bych s článkem úplně nesouhlasil - u nás dostane kdekdo za úkol zplodit Prezentaci, sekretářka vyjímečně. a může to být sebelepší technik, programátor, obchodník, vedoucí - nebýt firemní hlavičky, nikdo by nepoznal, že ty snůšky bezcenných textů a nelogické grafiky nesplácal momentálně zaostalý synovec. použití oného softu pro elektronické prezentace pak znamená 100% vítězství nevkusu a idiotských efektů nad vlastním obsahem.
ve školství "naučit se s powerpointem" degeneruje na sledy fotek podbarvené odpadní hudbou - tam věřím, že má oceněný mladý muž intelektuální náskok, ale co s tím tady.

power point je plevel. víc takových marků drtičů na ně!

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
víc takových marků drtičů na ně! dej pokoj.. :-) ale podařilo se ti vykouzlit mi na tváři úsměv, co…
marekdrtic 11.08.2013 14:52
marekdrtic
Z PowerPointu se dá maturovat? ::) U nás na škole vymysleli kde co, maturovali jsme ze základů Wordu…
Potkan007 11.08.2013 18:27
Potkan007
Jsou ještě podivnější věci, než maturita z PowerPointu. http://is.muni.cz/th/285647/ff_b/
karel 11.08.2013 20:53
karel
To je ještě dobrý ... sice se půlka práce zabývá popisem hry, ale v porovnání s tímto skvostem: http…
marekdrtic 11.08.2013 21:11
marekdrtic
už jen pro ten kinderfont bych střílel. poslední
touchwood 17.09.2013 09:30
touchwood

víc takových marků drtičů na ně!

dej pokoj.. :-) ale podařilo se ti vykouzlit mi na tváři úsměv, což se mi stává asi tak jednou za sto let, takže díky ;-)

teď k věci - takzvaná "Výuka práce v Powerpointu" by se měla ve školách radikálním způsobem změnit. Přesně jak popisuje brtník - dosavadní stav je takový, že to jsou sledy fotek podbarvené hudbou, ideálně s dvaceti efekty. Podobně vypadají i zadání maturitních zkoušek - "hoď tam text, udělej ho červeně, ať přiletí ve spirále na obrázek" (tímto děkuji vyšší síle, že jsem si při své maturitě vytáhnul téma "Virtualizace, OS Linux"). Spíš by to mělo být koncipováno tak, že se při hodinách bude povídat o základech typografie, členění, přehlednosti a blbosti jako efekty zmínit jen okrajově, že to existuje.

Dále hodně lidí ani neví, jak se má správná prezentace členit a hlavně - jak se má ústně prezentovat. Na to by se hlavně měl klást důraz, to se dá naučit jen praxí. Když někdo začne něco prezentovat a pouze čte jednotlivé nadpisy a body (nebo ideálně narve do prezentace celé odstavce, které předčítá, to už vidím rudě a absolutně ztrácím zájem), mám nutkání vzít propisku a začít s ní nahlas ťukat o stůl. Samozřejmě je v pořádku, když se někdo opírá o věty nebo informace někde na papíře - nervozita a tréma umí s člověkem pěkně zacloumat. Já se taky necítím moc silně, když se na mě kouká 200 lidí a mám jim něco říkat.

Tím samozřejmě neshazuju dotyčného, určitě umí a přeju další úspěchy; spíš opět nadávám na místy nedostatečný stav našeho školství.

Z PowerPointu se dá maturovat? ::) U nás na škole vymysleli kde co, maturovali jsme ze základů Wordu, Excelu, Accessu, Corelu, Photoshopu, HTML+CSS, ale na Powerpoint nepřišli ani u nás.
Já zase děkuju vyšší síle, že jsem si vytáhnul "Hardwarové součásti počítačových sítí".

edit: Jsi čerstvý maturant, předpokládám, že budeš pokračovat ve studiu. Kam plánuješ jít?

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru