Česku hrozí obří pokuta za diskriminaci Romů ve školách
Vojín Kotas, já mám dotaz: Brání někdo cikánským nebo romským dětem ve vzdělávání v normálních školách? A pokud ano, proč?
BTW: Kdysi si někdo dal práci a spočítal kolik spolků má u nás.v názvu nebo ve stanovách slovo Rom nebo Cikán. Snad asi 180.
BTW2: Kdysi dostala tisková slepice ministerstva školství dotaz, jak hodlá její ministerstvo prošustrovat miliony co dostalo na vzdělávání romských dětí. Z její odpovědi:
"Předpokládáme revizi stávajících analýz, využití validních a aktuálních dat a pochopitelně i realizaci šetření v oblastech a tématech, které dosud monitorovány nebyly, a přesto jsou pro zabezpečení efektivního proinkluzivního prostředí nezbytné."
https://www.aktualne.cz/r~i:article:706069/?lp=1
Ostatně soudím, že Evropská Unie musí být zničená.
Aby bylo všechno OK, musí romské děti dostat od státu důchody hned po narození,
ve školách a školkách pak zdarma jídlo a pití, dále ošatné pro děti i rodiče.
Nejhorší známku, kterou může romské dítě obdržet, je dvojka! Pak přestanou mluvit o diskriminaci. Možná...
Tuhle obligátní větu z ministerstva sem dáváš už asi po padesáté.
A poslední věta naznačuje, že jsi asi taky byl ve škole diskriminován.
Jestli tou poslední větou myslíš tu o Evropské Unii, jen jsem si vzpomněl na slavný citát a trochu jsem ho pozměnil.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Carthago_delenda_est
A to předtím, pokud je pravda, kolik neziskovek i ziskovek se stará o blaho Romů a Cikánů, bylo by účelné zjistit, kolik peněz už se na to prošustrovalo a jaký užitek z toho byl.
Užitek z toho je ten, že pak úmysl EU nás pokutovat je menší.
Pokutovat za co? Myslis, ze to obvineni z diskriminace je oprávněné? Je to jen způsob nátlaku na prosazování ideologii EU a nutnosti placení neziskovek z našich peněz. Neziskovka jednou za rok vydá brožurku a možná vezme děti na výlet. Těch, co nějakým způsobem skutečně pomáhají je minimum.
Ale já nic nerozporuji a nehodnotím.
Jen (čistě logicky) konstatuji, že když bude dostatek neziskovek a utracených peněz , bude EU spokojenější a riziko pokut se sníží.
Jednodušší bude zrušit zákon o povinné školní docházce a problém se vyřeší sám.
Ti se nikdy ne resocializacují maj to v sobě . Nemaj snahu . To jsou hold zkušenosti s nima . Technicky vzato jeden člověk kdysi v tv řekl myslím že to bylo v pořadu na vlastní kůži Naložit je a odvést do indije a dokonce je tam někdo zval nějaká indka a byl z toho poprask.
Ja bych vsechny ty diskriminovane chudacky poslal tem kdo chce rozdavat nejake pokuty - at se o ne postaraji. Ale je jasny, ze decko za to nemuze, kdyz ten bordel doma vidi, takze decka na prevychovu, dospele nahnat do prace. Ale nejake, kde se to da uhlidat.
A dyť přece zvláštní i pomocné školy se přejmenovaly na základní. Měl jsem za to, že tím se problém vyřeší. (Do té ex-zvláštní stále chodí typově ti samí. Do pomocné chodí spíš různě postižení. Tedy je asi vše při starém.)
Jinak posílání do zvláštní školy bylo snad normální bez ohledu na barvu pleti. Na exkurze nás pro změnu vodili do pomocné školy, asi byla nejochotnější hostit školky (když si to tak promítám, byla od školky nejdál, míjí se cestou 2 základní školy a ta zvláštní je trochu bokem, ale blíž). Kdo se neohradil (teda samozřejmě jeho rodiče; pětiletému dítěti to je fakt fuk), ten skončil ve zvláštní. Mě tam prý taky chtěli dát. Naopak bylo několik cikánských/romských dětí (jsem si jistej, že slovo rom se tehdy nepoužívalo), které posílali do základní školy a rodiče protestovali. Tatínek jedné holčičky prý vyhrožoval soudružce učitelce, že ji rozbije hubu (když nepůjde do zvláštní školy). Tak moc chtěl aby jeho dítě chodilo do zvláštní školy.
Takže pokud někde byla nějaká diskriminace, v našem městě to určitě nebylo. Do zvláštní posílali všechny a čekalo se, kdo se ozve. A ozývali se (teda minimálně v jednom případě) naopak ti, co jejich děti chtěli posílat do základní školy.
Dnesni Novinky
Myslim, ze by to vyresilo odebrani prispevku rodicum, kterych deti do skoly nechodi. Skolni dochazka je stale povinna a za deti odpovidaji rodice.
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-bezplatne-svaciny-a-zimni-obleceni-skola-na-slovensku-se-snazi-vyresit-obri-absence-romskych-deti-40591992
Dočti to až do konce. V současné době je možné dávky odebrat a spravuje je obec ve prospěch dětí. Podrobněji se k tomuto tématu nemá cenu vyjadřovat, pár let jsem na Východním Slovensku bydlel.
Ja jen reagoval na pristup. Davat detem svaciny, abych je dostal do skoly vs sahnout rodicum na davky. Co bude ucinnejsi?
Nechce sa mi zakladat nove vlakno, ale niekde v DE napadlo volaku miestnu vrchnost, ze novootvorene kupalisko bude v jeden den len pre ciernych...ze aby sa etablovali.
Chce sa mna blej velebnosti.
Ja mam pocit, ze som obkoleseny samymi blbcami.