Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Celý život říkám, že je třeba jíst to dobré a nezdravé, než mi to doktoři zakážou.:-D Takže teď neza… nový
Karel04 05.08.2025 20:10
Karel04
Souhlasím, aspoň budeme mít na co vzpomínat, to vegani nebudou mít ani vzpomínky v důchodu.:-D nový
nerady 05.08.2025 21:34
nerady
Zdravé nemusí znamenat, že to není dobré chuťově. A zároveň příklad s vegany není moc dobrý, protože… poslední
shark.jdd 22.08.2025 15:10
shark.jdd
Žádný. To je taky názor. nový
Prasak 05.08.2025 21:45
Prasak
Dtto. Ani nevím, co to je a hledat to nebudu. nový
L-Core 06.08.2025 08:23
L-Core
Výňatek z klasika: Za prvé nevím co to je a za druhé mě to uráží. :beer: nový
Yarda 06.08.2025 10:56
Yarda
Je to hlúposť nad hlúposť. Ak mám hlad, tak sa najem. A zjem to, čo mi chutí, kašľať na nejaké hodno… nový
yYy 14.08.2025 11:44
yYy
ničím nepodložený bodovací systém,ktorý nerozlišuje žiadnu kvalitu surovín,napr. u tukov udáva len c… nový
hhhhhhhh 16.08.2025 20:07
hhhhhhhh
Asi stejný jako na uhlíkové šlápoty a energetické třídy a podobné umělé bio- eko- nesmysly. Prostě n… nový
mll 21.08.2025 18:12
mll

Zdravé nemusí znamenat, že to není dobré chuťově. A zároveň příklad s vegany není moc dobrý, protože veganské neznamená zdravé (ani nezdravé), je to prostě jen označení pro jiný styl stravování. Znám vegany, kteří se vyhýbají masu a dodržují další zásady zdravého stravování + řeší doplňky stravy, které kvůli veganské stravě chybí.

A pak znám hodně veganů, kteří prostě nejedí maso a živočišné produkty, ale smažené hranolky jedí často, protože to je vegan friendly, na doplňky stravy kašlou, poměr omega3 a omega6 neřeší (a to je zrovna u veganů velký problém) apod.

ničím nepodložený bodovací systém,ktorý nerozlišuje žiadnu kvalitu surovín,napr. u tukov udáva len celkové množstvo tukov,ale nerozlišuje pojem nenasýtené,nasýtené mastné kyseliny a transmasné kyseliny a podobných záležitostí je v tomto hodnotiacom systéme velké množstvo,takže celé Nutri Score je de facto úplne nanič,pokial ten systém zaradí potravinu do červeného varovného stupňa len preto,že celkovo obsahuje 10 gramov cukrov na 100g výrobku,je to celé o ničom,pokial z toho bude len 1g repného pridaného cukru na 100g výrobku a zbytok 9g budú len prírodné oligosacharidy,cukry tvoriace celulozu a fruktozu,lebo výrobok je rastlinného pôvodu a obsahuje aj časti ovocia,takýto hodnotiaci systém je úplne od veci,celé zle....

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru