Předmět Autor Datum
Takových replik retro počítačů a konzolí existuje spousta... C64 Maxi Amiga TheA500 mini Atari 2600…
host 15.02.2025 20:06
host
Vypadá to stejně, ale asi by mi chybělo to známé pištění z kazeťáku a to napětí, jestli se to vůbec…
Karel04 15.02.2025 21:14
Karel04
Vypadá to hezky a přijít to o pár let dřív, tak bych to vzal, ale teď si stavím vlastní 8biťák a pak…
gilhad 16.02.2025 09:23
gilhad
Mě tyhle stroje úplně minuly. Na přelomu 70. a 80. let jsem vyměnil Polytron 6006 za programovateln…
L-Core 16.02.2025 11:10
L-Core
Co třeba tohle: https://pajenicko.cz/stavebnice/programovatelny-kalkulator-et-58-stavebnice měl jsem…
Yarda 16.02.2025 16:43
Yarda
TI 58 stál 600. Ještě ho mám schovanej. Zespodu jsou přidané FRB konektory s vyvedeným displejem a t… poslední
Prim n.r. 17.02.2025 09:52
Prim n.r.

Mě tyhle stroje úplně minuly.

Na přelomu 70. a 80. let jsem vyměnil Polytron 6006 za programovatelnou kalkulačku TI-57 (ještě někde doma bude, díky akumulátoru ale nefuknční). Na škole jsme měli Teslu 200, diplomku jsem dělal na třinecké IBM 360 a po škole jsem cca 8 let o výpočetní techniku (nepočítám stolní kalkulačku) nezavadil. Až začátkem 90. let jsem pořídil PC 386SX, jako pracovní nástroj - ale také na hry :)

Bohužel ta přetržka po skončení školy způsobila, že jsem nenavázal na to, co jsem uměl (assembler, Cobol, Fortran) a programovat v něčem aktuálním jsem se už nikdy nenaučil - a dnes se do toho pouštět už pro mě nemá cenu. Zůstal jsem jen (relativně) zdatným uživatelem hotových programů jako dBase, Excel, později různých nástrojů reverzního inženýrství z oblasti her.

Co třeba tohle:
https://pajenicko.cz/stavebnice/programovatelny-kalkulator-et-58-stavebnice
měl jsem originál z tuzexu, mám dojem že stál podobně, ale v bonech, onehdy se mi připletla krabice s ním, tak jsem ho (taky kvůli baterkám a snad i síťovému zdroji nefunkční) věnoval jednomu sběrateli.
Kdysi jsem na něm spáchal prográmek pro přepočítání zápisníku letů plachtařům v aeroklubu, bylo vidět, kdo to počítal poctivě a kdo tam mastil hausnumera že to stejně nikdo nebude kontrolovat.

TI 58 stál 600. Ještě ho mám schovanej. Zespodu jsou přidané FRB konektory s vyvedeným displejem a tlačítky. Kolega V.J. vymyslel a postavil externí klávesnici která nahrávala každý stisk při programování na magnetofon.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru