Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Pokud se člověk narodí na Měsíci je mimozemšťan?

V USA začal hon na cizince a nový prezident je toho názoru, že ten, kdo se narodí v USA nemá nárok na občanství v USA. Pokud bych se teoreticky rodičům narodil na Měsíci měl bych nárok na to být občanem Měsíce nebo bych na to nárok neměl? Exekutivní příkaz proti právu na automatické občanství je součástí Trumpova rozsáhlého programu proti nelegální migraci. Na jeho základě by neměly úřady automaticky uznávat občanství dětem migrantů narozeným v USA. Trump také během svého prvního dne podepsal nařízení, na jehož základě musí úřady znemožnit migrantům překročení jižní hranice Spojených států.

Sám jsem měl podobný problém narodil jsem se 30.3.1953 na Slovensku v Piešťanech a nikdy jsem ale Piešťany neviděl a pořád žiji v Praze a neumím ani Slovensky, po rozdělení republiky v roce 1993 jsem požádal o České občanství. Moji rodiče nebyli Slováci a na Slovensku byli pracovně jenom velmi krátkou dobu.

Předmět Autor Datum
Měsíc je stát, že bys mohl získat jeho občanství?
Wikan 01.02.2025 15:44
Wikan
Jo, budes obcanem USL
Jan Fiala 01.02.2025 15:48
Jan Fiala
Uvidíme řekl slepý a pustil si televizi
GVKB 01.02.2025 15:54
GVKB
Co dneska není zítra zde už bude
GVKB 01.02.2025 15:52
GVKB
Tak až bude (nebo bude někomu patřit), pak se ptej. Dnes by byl (s vysokou pravděpodobností) takový…
L-Core 01.02.2025 15:58
L-Core
Jasně, že bude mimozemšťan, ale musí mu tam vystavit rodný list. Jinak bude chudák bezprizorní.
Prasak 01.02.2025 16:33
Prasak
A tak ho možná jako mimino bez občanství ani nepustí na území USA a bude tam muset zůstat navždy neb… poslední
Karel04 01.02.2025 16:45
Karel04

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru