Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Klienty Raiffeisenbank naštvala kalkulačka uhlíkové stopy

https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-klienty-raiffeisenbank-nastvala-kalkulacka-uhlikove-stopy-banka-ji-umozni-vypnout-40505573
Tak další kravina alá ekologický život. Stačí si třeba koupit nějaké oblečení nebo zaplatit nájem a už klientům ukazují, jakou mají uhlíkovou stopu a jak škodí planetě. Prý si to klienti přáli.:-D
Stejně jsou to nesmysly, banka nevidí, co jste kupovali, jen podle obchodu a utracené částky spočítá nějaký naprosto nesmyslný údaj.
Něco z diskuze:

- „Tuto možnost jsme přidali do mobilního bankovnictví v reakci na jejich přání. Pouze v jednotkách případů jsme zaznamenali negativní přijetí,“ řekla Novinkám mluvčí Tereza Kaiseršotová.
- A ještě budou lhát, že si to prý lidé přáli. To je fakt hnus. Úplně vidím, jak člověk nutně potřebuje vidět ve své bankovní aplikaci uhlíkovou stopu a žadoní u své banky, aby to zavedla….
- Raiffreisen Bank je velmi svérázná ,,banka". Internetové,nebo mobilní bankovnictví má přeci sloužit ke správě účtu(ů),a nikoliv váš školit,co byste podle vaší banky měli dělat.
- Jednoznačně,banka okupantů školí své klienty o uhlíkové stopě! Doufám,že počítají kolik ruský tank má uhlíkovou stopu.
- Sranda tyhle pseudovypocty, nedávno jsme něco takového zahlédl na své letence... Působilo to tak že kdybych si ji nekoupil, spoj by asi neletěl a planeta by byla o mou uhlíkovou stopu čistší.

Předmět Autor Datum
Je to kravina. Navíc to počítá nějakým podivným koeficientem na základě druhu nákupu, protože nemají…
Jan Fiala 22.01.2025 11:47
Jan Fiala
Je krasne, ked sa tu o vsetci na niecom aj zhodneme;o). Pod tu poslednu vetu sa podpisujem.
fleg 22.01.2025 11:51
fleg
Priklady: odvod zdravotního a sociálního pojisteni: 51,2kg emisí Někdo se chlubil, že tam má přes tu…
Jan Fiala 22.01.2025 11:55
Jan Fiala
Tak to je prd. U mě jeden jediný převod v rámci banky přes 100 kg. Na druhou stranu, kdyby nevyšel t…
Wikan 22.01.2025 14:15
Wikan
Mám mám u Raiffky jen internetové bankovnictví, v mobilu ne, tam jen aplikaci "RB klíč". V IB (u his…
L-Core 22.01.2025 18:10
L-Core
Taky tvrdím, že ty výpočty jsou úplná blbost. Protože jestli si třeba v Tescu koupím za pár stovek o…
Karel04 22.01.2025 11:54
Karel04
Prý je dle jednoho příspěvku v debatě pod článkem jedno, jestli si na benzince načepuješ opravdu pal…
Zdenál 22.01.2025 14:19
Zdenál
když si tam koupím třeba jen dárkovou kartu, u které vlastně žádná stopa nevznikla U všeho existuje…
IQ37 22.01.2025 15:18
IQ37
Stačí si třeba koupit nějaké oblečení nebo zaplatit nájem a už klientům ukazují, jakou mají uhlíkov…
Ale 22.01.2025 14:31
Ale
Ne, musis zmenit banku :))
Jan Fiala 22.01.2025 17:09
Jan Fiala
Nebo nemusíš mít účet v žádné bance, také to jde. Před rokem 1990 jsi musel držet hubu a krok kvůli…
nerady 22.01.2025 18:56
nerady
Pokud žádné peníze nemáš, pak to bez banky jde. Pokud ale ano, třeba i jen ten důchod, je pohodlněj…
L-Core 23.01.2025 08:51
L-Core
Nejsem paranoidní, ale peníze do banky po zkušenostech naší rodiny a mojí za posledních 80 let nedám…
nerady 23.01.2025 11:23
nerady
Měli jsme telefon, pevnou linku. Když jsme si pořídili mobilní telefony, platili jsme asi 3kKč ročně…
Yarda 23.01.2025 11:58
Yarda
To vám (viz ty špatné zkušenosti) banka peníze ukradla? Pravda, před nějakou dobou to bylo horší: -…
L-Core 23.01.2025 13:41
L-Core
Tam je důležité to 80 let - přišli o peníze při komunistické měnové reformě
gilhad 23.01.2025 13:54
gilhad
Ale to bylo úplně jedno, jestli ty peníze měl člověk doma ve strožoku nebo v bance. Kromě pár stovek…
L-Core 23.01.2025 15:33
L-Core
Při měně přišli moji prarodiče o vše co tam měli uložené a nebyly to žádné malé peníze. V 90 letech…
nerady 23.01.2025 20:03
nerady
Prý se to dá vypnout (viz fejsbú) Dobrý den, Jane, rozumíme tomu, že zavedení nové funkce, jako je…
L-Core 23.01.2025 09:00
L-Core
[99545-80533089-2543604625919416-116279-jpg] ale jinak ten povyk stejne nechapu... ja raifku teda n…
merlouska 22.01.2025 23:24
merlouska
Jiste, to je taky moznost. Pokud ti nevadi vetsi a vetsi snahy sledovani, ze strany statu, bank...Ve…
Jan Fiala 23.01.2025 04:40
Jan Fiala
Naprostý souhlas. Stačí si jen vzpomenout jaký byl internet bez reklam před 20 lety. Další věcí je s…
nerady 23.01.2025 08:40
nerady
Počítá vám vaše banka uhlíkovou stopu vašich plateb či vás školí, abyste byli „udržitelnější“ a odči…
Jan Fiala 30.01.2025 06:32
Jan Fiala
To je zase kravina hodná "žlutého-černého moru". poslední
Jako 01.02.2025 15:43
Jako

Je to kravina. Navíc to počítá nějakým podivným koeficientem na základě druhu nákupu, protože nemají podrobné informace.
Podobně to zkoušela i KB, pak od toho ustoupila, když jí začali ubývat klienti.
Prostě ve vedení banky je nějaký zelený mozek, který chce být za každou cenu v čele zelených z nejzelenějších.

Taky tvrdím, že ty výpočty jsou úplná blbost. Protože jestli si třeba v Tescu koupím za pár stovek oblečení, boty, maso nebo zeleninu, tak to banka stejně neví a bere to zřejmě jako nákup potravin a podle obchodu a zaplacené částky to podle nějakého koeficientu "spočítá". A když si tam koupím třeba jen dárkovou kartu, u které vlastně žádná stopa nevznikla, tak to taky nepoznají.

Stačí si třeba koupit nějaké oblečení nebo zaplatit nájem a už klientům ukazují, jakou mají uhlíkovou stopu a jak škodí planetě. Prý si to klienti přáli.:-D

Aha, takže aby sme nemali uhlíkovú stopu, tak máme ísť po ulici nahý?

Pokud žádné peníze nemáš, pak to bez banky jde.

Pokud ale ano, třeba i jen ten důchod, je pohodlnější a levnější účet mít. A jestli někde někdo sleduje, co důchodce s penězi dělá, kde nakupuje, to toho důchodce opravdu - pokud není nadmíru paranoidní - bolet nemusí :-)

Nejsem paranoidní, ale peníze do banky po zkušenostech naší rodiny a mojí za posledních 80 let nedám. Co jde tak utratím a dál to neřeším. Ty čtyři složenky měsíčně vypíšu a jelikož v naší vesnici Rakušan poštu nezrušil a jsem od ní vzdálen cca 150 metrů tak nic neřeším. Udržuje mě to v duševní svěžesti stejně jako přikládání do kamen či kotle. Pokud "vypneš" tak to jde s tebou rychle z kopce. Každý den jsem 4 hodiny v dílně a vždy si nějakou práci kolem domu vymyslím. Musíš mít pořád nějakou činnost, jak fyzickou tak duševní.

Měli jsme telefon, pevnou linku. Když jsme si pořídili mobilní telefony, platili jsme asi 3kKč ročně jen za to, aby telefon překážel na poličce, tak jsem ho odhlásili.
Platili jsme ho přes SIPO, jiné poplatky jsme platili přes SIPO co jsme zdědili po rodičích, mysleli jsme, že SIPO jen na telefon nám přestane chodit (platili jsme ho trvalým příkazem bance). Ale přišla nám další složenka na 5Kč za převod předchozí platby do jiné banky. Když jsem to řešil na poště říkali, že když to zaplatím příkazem, přijde mi další složenka na dalších 5Kč. Tak jsem tu pětikačku zaplatil hotově, abych se toho zbavil. Skásli mne ještě asi o 30Kč za platbu v hotovosti.
Ono je asi mnohdy výhodnější se s těmi bankovními službami i "službami" smířit. Akorát se bojím, že mne někdo přinutí si k tomu pořídit smartfoun s appkami a výýýhodným tarifem, zatím se tomu bráním.
:-(

Citát klasika:
Lepší než vyloupit banku je založit banku.

To vám (viz ty špatné zkušenosti) banka peníze ukradla?

Pravda, před nějakou dobou to bylo horší:
- dříve bylo blbé, že banky byly nenažrané ohledně poplatků. Dnes všichni nabízejí vedení účtu, karty atd. zdarma.
- dříve bylo blbé, že vklady nebyly pro případ krachu banky pojištěny. Dnes je to 100.000€ na jedno rodné číslo v každé bance.

Pokud ale všechno utratíš, není co řešit :)

Ale to bylo úplně jedno, jestli ty peníze měl člověk doma ve strožoku nebo v bance. Kromě pár stovek 1:5 šlo vše za 1/50. Za to banky nemohly.
Jedině je předtím utratit; což za tehdejší paniky (bez ohledu na proslovy Tondy Ušatce) pomalu nebylo za co, obchody byly vymetené.

Při měně přišli moji prarodiče o vše co tam měli uložené a nebyly to žádné malé peníze. V 90 letech jsem jako vedoucí organizace čekal několik měsíců na peníze naší organizace při krachu dvou bank. Když byla krize v roce 2008 tak např. u ČSOB naběhlo vedení z Belgie a odvezlo všechny Eura z ČR do své vlasti, kde stáli lidé fronty na výběr peněz v hotovosti. Štěstím klientů této banky bylo, že ještě nemáme Eura jako národní měnu. Jen poznámka k pojištění. Pokud nastane totální krach (většinou jde o dominový efekt) tak peníze budou nenávratně pryč. Jsem "konzerva" a 70 let mého života mě v tom neustále utvrzuje.

Prý se to dá vypnout (viz fejsbú)

Dobrý den, Jane, rozumíme tomu, že zavedení nové funkce, jako je kalkulačka uhlíkové stopy, může vyvolat různé reakce. Zavedení této funkce bylo připraveno na základě přání části našich klientů získat lepší přehled o environmentálním dopadu svých financí. Funkci můžete kdykoliv vypnout v nastavení aplikace Menu – Nastavení – Zobrazení uhlíkové stopy. Hezký den, Adam, RB.

Jiste, to je taky moznost. Pokud ti nevadi vetsi a vetsi snahy sledovani, ze strany statu, bank...Vetsi a vetsi snahy ridit, co by sis mela myslet, kupovat, jist...
Snahy o zavedeni CDBC, kde budou daleko vetsi moznosti, jak to sledovani provadet a mechanizmy, jak ti znemoznit koupit to, co nekdo jiny rozhodne, ze bys kupovat nemela nebo na zaklade tveho chovani a nazoru nemohla. Snahy o zruseni hotovosti, abys system nemohla obejit.

Pokud hned na zacatku, kdy je to ve stavu "pouhe blbosti" nevyjadris nazor, ze s tim nesouhlasis, pak se nediv, ze dalsi kroky budou mnohem raznejsi. Salamove metody funguji.

Počítá vám vaše banka uhlíkovou stopu vašich plateb či vás školí, abyste byli „udržitelnější“ a odčinili si vypití ranní kávy jízdou do práce na kole? Podle Evropské centrální banky (ECB) by právě takové chování měly evropské banky ještě více posílit a své klienty v otázkách klimatu angažovat, přestože to „není v současné době v určité části politického spektra v módě“. Člen výkonné rady ECB Frank Elderson míní, že to unijní banky „zvýhodňuje“ oproti americkým, které od podobného chování upouštějí.

Opet dalsi priklad, jak byt konkurenceschopny v podani EU

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru