Předmět Autor Datum
Autora opravdu nemusím, takže necítím potřebu se s jeho minulostí seznamovat a ještě za to platit. A…
Karel04 08.01.2025 12:44
Karel04
a jezdit na jachtě. :-D:-D:-D
nerady 08.01.2025 18:04
nerady
Číst knihu od někoho s nulovou sebereflexí? Právě dnes je s ním rozhovor na iDnes, ani jsem to nedoč…
Prasak 09.01.2025 10:04
Prasak
Je to tenhle článek: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozstrel-milos-zeman-rozhovor-petr-pavel-fia…
Yarda 09.01.2025 10:32
Yarda
Nevím, co ti přijde k smíchu, je to spíš smutný, kolik negativních emocí ten žlučovitý stařec dokáže…
Prasak 10.01.2025 12:32
Prasak
Smutny je spis to, ze spouste lidem vyhovuje mluvici hlava bez vlastniho nazoru. Tim, ze si koalice…
Jan Fiala 10.01.2025 16:45
Jan Fiala
Alespoň neškodí. U Zemana jsem takový pocit neměl, protlačování vlastních a kamarádských zájmů, hra…
Prasak 10.01.2025 22:58
Prasak
Mas pravdu, neni o nem vubec slyset, takze to je zrejme lepsi. Na rozdelovani spolecnosti si najali…
Jan Fiala 11.01.2025 07:32
Jan Fiala
Objevil se tam nazor, ze bychom s tim meli neco delat Odříc kontrakt na letouny F 35. :-D
nerady 11.01.2025 15:39
nerady
Rozlozit armadu zvladne Cernochova u nas, podobne jako gynekolozka v Germanii. Uz mame nakoupene pon…
Jan Fiala 11.01.2025 15:59
Jan Fiala
Jelikož jsem během základní vojenské služby působil jako ženista a půl roku dělal velitele čety most… poslední
nerady 11.01.2025 18:33
nerady
Tohle si do pamětí asi nedal: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-navzdory-trem-rozsudku…
Karel04 09.01.2025 14:04
Karel04

Alespoň neškodí. U Zemana jsem takový pocit neměl, protlačování vlastních a kamarádských zájmů, hra na vlastní důležitost a ohýbání ústavy pro zvýšení prezidentských pravomocí. Hlava státu, která českou společnost rozdělovala neuvěřitelným způsobem, takový emoce jsem nezaznamenal ani u Klause, když udělal amnestii.

Mas pravdu, neni o nem vubec slyset, takze to je zrejme lepsi. Na rozdelovani spolecnosti si najali Foltyna a zvytek zvladne soucasna vlada.
Zaregistroval jsi kdo pojede na inauguraci Trumpa? Fiala ani Pavel pozvani nebyli.
Objevil se tam nazor, ze bychom s tim meli neco delat, abychom zase patrili na zapad ]:)

Rozlozit armadu zvladne Cernochova u nas, podobne jako gynekolozka v Germanii.
Uz mame nakoupene pontonove mosty, jen se asi zase projevila chybna elektronka E13 nebo nam Nemci poslali spatne hmotnost Leopardu. Ale zase se ty pontony mohou upotrebit, kdyz nam velka voda odnese nejaky most, kdyz uz to ty tanky neunese...

Jelikož jsem během základní vojenské služby působil jako ženista a půl roku dělal velitele čety mostních automobilů AM 50, tak pokud někdo kupuje pontony na vybudování mostů aby je u nás použil, nemůže mít hlavu v pořádku. Zažil jsem stavění mostů na Labi a na Váhu. Na Labi to byl proces domluvit se, aby nebyla zastavená plavba nákladních lodí a most se stavěl maximálně na dobu dvou hodin. Na Váhu to byl zase proces s proměnlivým průtokem této řeky když postupně ráno naběhly vodní elektrárny. Výška hladiny byla velmi proměnná a most se také stavěl také na krátkou dobu. V podstatě k tomu jsou i pontonové mosty určené, aby vojsko překonalo vodní překážku a pokračovalo dál v boji a most (pontony a čluny) se zase naloží na nákladní vozy (tenkrát Tatra 813) a jede se dál. Levnější by bylo udělat vždy na řekách místa vhodná k brodění a v případě nutnosti je využít. Jinak se ponton dá v podstatě využít pouze jako základna pro potápěče při nějakém neštěstí (rok 1976 Zlaté piesky u Bratislavy pád letadla do vodní nádrže).

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru