Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Pánska móda

Ahojte,

aj vás frustruje pánka móda a oblečenie čo sa bežne dnes v obchodoch predávajú? Mám pocit že keď dnes vojdem do obchodu tak je to ako keby som prišiel do pohrebného či gotického salónu, iná farba než čierna, šedá, modrá a sem tam hnedá sa snáď ani nenájde. Keď sa jedná o štýl, strih, látky atď, tak je to všetko úplne na jedno kopito. Všetko v štýle "slamených vriec a handier". A hlavne po Covide vidím že sa to ešte zhoršilo. A všetko je to z nekvalitných materiálov, čo sa žmolkujú už v predajni a vyzerá to tak zažmolkovane ako použitý tovar v sekáči, čo zabudli odžmolkovať. Ale aj keď sa jedna o materiál, látku, tkanie, švy, hrúbku, pevnosť, všetko je to totálne špatne. Hlavne švy sú často v pánskom oblečení taký problém, že mám pocit že už doma by som si lepšie uštrikoval ja sám, čo absolútne k tomu nemá vzťah a nikdy to nerobil. Ale vážne, čo pozerám ako pozerám, tak dizajn ako taký je katastrofa. A už viac krát som rozmýšľal že či už nemá väčší zmysel aby si muž kúpil radšej dámske oblečenie, čo vyzerá trochu "pánsky" ale je za to vyrobené s lepším dizajnom, kvalitou a materiálov.

(pôvodne som chcel dať do poradne "život" ale uvedomil som si že vlastne otázky ani nemám, než skôr že len blabocem).

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Když chceš kvalitnější materiál a zpracování, kupuj si třeba Hugo Boss, mají i jiné barvy. Dámské no…
Karel04 03.12.2024 10:58
Karel04
Já si loni kupoval zimní bundu Rossignol a překvapilo mě, že má opačný zip. Jsem zvyklý, že se do té…
L-Core 04.12.2024 07:11
L-Core
Je priam neuveriteľné že by niekto riešil "uch, túto bundu si nekúpim lebo mám medzi nohami penis al…
Ale 04.12.2024 11:37
Ale
Asi ti vyhovuje, když tě to tahá přes gule. Ono se dá oblíknout snad cokoliv ženskýho na chlapa, je…
Prasak 04.12.2024 20:37
Prasak
A práve to je ten paradox že je to naopak, väčšina pánskych nohavíc reže do gulí alebo tlačí na gule… nový
Ale 04.12.2024 22:17
Ale
Copak tě někdo odsuzuje za to, co nosíš? Mě je naprosto šumák, co si kdo na sebe oblékne. Maximálně… nový
Jan Fiala 05.12.2024 12:02
Jan Fiala
Sukně jsou perfektní. Kdysi před cca 15 lety jsme byli na maškarním plese (ne dětském, ale dospěláck… nový
L-Core 05.12.2024 13:27
L-Core
Žiaľ niektorý áno. nový
Ale 06.12.2024 01:43
Ale
Tak ďalší level.... kúpil som si nohavičky áno, dobre počujete nohavičky. A to dokonca od Poľského… nový
Ale 11.12.2024 20:36
Ale
Ale jo, klidně si je užívej a ani tu nemusíš vypisovat, jakým konkrétní způsobem tě nejlíp uspokojí… nový
gilhad 12.12.2024 19:30
gilhad
Vykastrovaným to asi sedne a pak je tu skupina fajšmekrů, kteří mají rádi natěsno. nový
Prasak 12.12.2024 22:53
Prasak
Nie som vykastrovaný a nie je to na tesno. A to aj napriek tomu že chýba 3D vrecko, ale keďže materi… poslední
Ale 12.12.2024 23:27
Ale

Já si loni kupoval zimní bundu Rossignol a překvapilo mě, že má opačný zip. Jsem zvyklý, že se do té "západky" dole nasazuje pravá strana do levé, tady je to opačně, jakoby přizpůsobené pro leváky. Je to trochu nepohodlné, ale ne natolik, že bych tenhle nákup zavrhl. Že by to byla obdoba ženského zapínání knoflíku (a já koupil babskou bundu), si nemyslím.

Je priam neuveriteľné že by niekto riešil "uch, túto bundu si nekúpim lebo mám medzi nohami penis ale gombík na bunde je na ľavej strane, a ľudia s penisom musia mať na bunde gombík na pravej strane"... to mi príde tak absurdné ako povedať "autá s ŠPZ začínajúce na písmená A až M sú pre ženy, a šoférovať by je mali len ženy, a s ŠPZ N až Z je pre mužov a mali by je šoférovať len muži". Absurdita... vlastne ako celé delenie módy podľa pohlavia... jediný zmysel označenie "oblečenie pre ženy" alebo "oblečenie pre mužov" vidím u oblečenia akými sú podprsenky či nohavičky/boxerky/slipy/tangá... pretože v rozkroku samozrejme je medzi pohlaviami výrazný rozdiel (anatómia nepustí), ale mimo rozkroku, vážne netuším čo riešime.

p.s. pred nedávnom som si kúpil legíny GATTA Briliant, "jednoznačne" dámske. A prekvapivo to mne mužovi pasuje.

Copak tě někdo odsuzuje za to, co nosíš? Mě je naprosto šumák, co si kdo na sebe oblékne. Maximálně se můžu v duchu pousmát, když kolem mne projde chlupatý chlap v růžové baletní sukni. Ale je to každého věc. Takže jestli se cítíš pohodlně v dámských legínách, super. Klidně můžeš zkusit kilt. Je to ještě pohodlnější a budeš vypadat zajímavěji.

Móda a její každoroční trendy je jen způsob, jak z lidí vytáhnout peníze.

Sukně jsou perfektní. Kdysi před cca 15 lety jsme byli na maškarním plese (ne dětském, ale dospěláckém) a já byl v "stařenkovském kroji", tedy mj. v sukních zhruba 10cm pod kolena. Velice se mi to - co se pocitu a pohodlí týče - líbilo. A minimálně 30 let spávám ne v pyžamu, ale mnohem pohodlnější, volnější noční košili. Prodávají se i pánské.

Nie som vykastrovaný a nie je to na tesno. A to aj napriek tomu že chýba 3D vrecko, ale keďže materiál je silne elastický, tak to netlačí na šulína. Naopak mnoho pánskych tiež nemá 3D vrecko a aj tie čo majú, tak sú zvyčajne dizajnovo nevyhovujúce. Ale ak mi vieš tu odporučiť boxerky z dobrých materiálov, čo by boli elastické, malo 3D vrecko, protioderové panely a pasovali by správne na telo, a nemali šije na nevhodných miestach, tak prosím. Rád budem ak mi nejaké sem odporučíš.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru