Pánska móda
Ahojte,
aj vás frustruje pánka móda a oblečenie čo sa bežne dnes v obchodoch predávajú? Mám pocit že keď dnes vojdem do obchodu tak je to ako keby som prišiel do pohrebného či gotického salónu, iná farba než čierna, šedá, modrá a sem tam hnedá sa snáď ani nenájde. Keď sa jedná o štýl, strih, látky atď, tak je to všetko úplne na jedno kopito. Všetko v štýle "slamených vriec a handier". A hlavne po Covide vidím že sa to ešte zhoršilo. A všetko je to z nekvalitných materiálov, čo sa žmolkujú už v predajni a vyzerá to tak zažmolkovane ako použitý tovar v sekáči, čo zabudli odžmolkovať. Ale aj keď sa jedna o materiál, látku, tkanie, švy, hrúbku, pevnosť, všetko je to totálne špatne. Hlavne švy sú často v pánskom oblečení taký problém, že mám pocit že už doma by som si lepšie uštrikoval ja sám, čo absolútne k tomu nemá vzťah a nikdy to nerobil. Ale vážne, čo pozerám ako pozerám, tak dizajn ako taký je katastrofa. A už viac krát som rozmýšľal že či už nemá väčší zmysel aby si muž kúpil radšej dámske oblečenie, čo vyzerá trochu "pánsky" ale je za to vyrobené s lepším dizajnom, kvalitou a materiálov.
(pôvodne som chcel dať do poradne "život" ale uvedomil som si že vlastne otázky ani nemám, než skôr že len blabocem).
Blaboceš, nebo chodíš do špatných obchodů
Mě tmavé vyhovuje, ale to je o vkusu.
Nic mi nežmolkuje, látka je pevná, drží i ve švech, střihy pohodlné ...
Ale když ti to nevyhovuje a zvládnul bys líp, tak ti nikdo nebrání
Taky jsem chtěl upíří plášť s kapucí, kde by šlo i nosit meč, žádný vhodný jsem neviděl, tak jsem si ušil podle sebe. Ale nelíbil by se ti, je sametově černý a pohodlný a přesně na mou výšku i šířku
A pokud najdeš nějaké dámské, co se ti bude líbit, nebudeš dnes jediný, kdo se tak oblíká
Stačí sledovat zákazníky Walmartu, https://www.peopleofwalmart.com/
Samozrejme sem drbnete najextrémnejšie a najabsurdnejšie.... absolútne som nemyslel nič takéto. A áno, to na tej stránke sú fakt takmer všetko psycho absurdity... jediné čo tam považujem za normálne je ten človek z jaštericou na pleci.
Ale zase se člověk pobaví, protože tolik magorů sám nikdy nepotká.
Tak, stále lepšie než dámske vložky či plienky na papuli ako rúško proti Covidu. Aj keď vlastne niekde na 30-40 strane tam je decko s igelitovým sáčkom kolem hlavy, ako ho matka drží... uh, riziko udusenia asi pre matku nič neznamená.
Ale inak ak hovoríme o magoroch, uh, tak bežne na uliciach dnes vidieť to najpodivnejšie čo sa dá. Ale ono dnes móda je skôr... ak vyzeráš čo najhlúpejšie, tak si "in".
Tady se dá koupit zajímavé tričko:
https://www.etsy.com/listing/772396784/i-support-lgbt-t-shirt-i-support-liberty
Co že se ještě neozval tenhle pán?
https://debaty.net/discussions/2866181-zakaz-vstupu-v-outdoorovem-obleceni-hlasa-nalepka-na-dverich-obchodu
Elastaky a cyklodress do obchodu nie? A to prečo? Pretože sa to "nesluší"? Kto určil čo je formálne a čo neformálne oblečenie? Kto určil čo je dámske a čo pánske oblečenie? Že "lebo sa to tak robí" mi môže byť u prdele. Ešte pár generácií dozadu ženy nemohli odhaliť lítka a sukne boli pre mužov (viď https://theglade.com.au/cdn/shop/articles/men-skirts-ancient-egypt-greece-rome-renaissance-fashion-history.jpg?v=1720412076&width=2048 ). Reálne si ľudia definujú sociálne normy do ktorých spadá aj móda. Dnes je trendy u žien mať kačkopery, byť poprepichovaný ako Indián, a nosiť chlpaté papuče k bazénu. Takže tak... tak aký zmysel má móda?
Samozrejme nejaké limity tu sú, ale zas kvôli cyklodresu či elasťákom mať zakázaný vstup do obchodu je ako keby som zakázal do obchodu škaredým, tučným, nízkym, vraskavým, atď. Ja si práve cyklodress, elasťáky, legíny, actiwear, a pod doprajem. Aspoň keď urobím šňúru (rozkrok 180°), tak mi to nerahne medzi nohami ako oblek či džínsy a košeľa. Z reálneho hľadiska sa sociálnymi normami len nezmyselne obmedzujeme, a hlavne v móde. A móda sa mení, a mení sa práve ľuďmi ako mi, čo nesledujeme módu tak ako v rozprávke Wall-E, https://youtube.com/watch?v=fRV7uVfCcCM
Už jsem myslel, že se na tuhle parádní diskuzi zapomnělo
Internet nezabúda.
No prečítal som si tvoje vlákno, a ty si riadny buran. Vieš o tom že formálne oblečenie akými sú džínsy vlastne boli pôvodne účelovo vytvorené pre najneformálnejšiu činnost robenú splodinou ľudstva (baníci)? Asi nevieš, ale vážne, baníci boli dakedy porovnávaný s otrokmi a džínsy boli považované ako oblečenie pre "splodinu spoločenstva".
E: Naopak obtiahnuté oblečenie z mäkkých materiálov akými su dnes napríklad legíny a rôzne športové oblečenie, alebo hodvábne oblečenie, a aj sukne u mužov boli primárne pre šľachtu a symbolom mužnosti a sily. Takže je to trocha paradox kde dnes sme. Hlavne v 19 storočí bol najväčší módny prevrat.
Vis, jak se džíny reknou španělsky (mexiko apod)? Vaqueros. A víš, co je vaquero?
Skotácký nebo honácký. Všichni co nosí rifle jsou tedy skotáci, to se týká tedy všech španělsky mluvících zemí. U nás to dle toho, je oděv pro pasáčky krav.
áno kovboj, aj pre nich potom boli džínsy určené, ale pôvodný názov ani nebol džínsy. Avšak termín pochádza z francúzskeho názvu pre farbu, použitom pri výrobe nohavíc.
Riflím se v šedesátých a ještě snad i v sedmdesátých letech u nás říkalo texasky.
Možná jsem dle tebe buran, ale aspoň nechodím v dámským
Když chceš kvalitnější materiál a zpracování, kupuj si třeba Hugo Boss, mají i jiné barvy. Dámské nosit můžeš, když ti nebude vadit jiný střih a opačné zapínání. Jo a kopito se nepíše asi ani v SR.
viem že sa píše kopyto, to nie je neznalosť gramatiky, ale keď chceš vyjadriť myšlienku keď nemáš moc času, a píšeš rýchlo a nedostatočne premýšľaš pri písaní tak sa stane že aj tak to napíšeš gramaticky nesprávne. Ale tak gramatické chyby nájdeš dokonca aj v knihách a aj slovníkoch. Jazyk slúži k tomu aby sme vedeli komunikovať, a verím že moju správu si pochopil, takže nevidím veľký problém. Zas nepíšem tak že by to bolo sto chýb v jednej vete, to potom súhlasím že je otras čítať. Ale nejaká hrubka za tisícky riadkov textu sa dá odpustiť.
K oblečeniu, opačné zapínanie je tiež ako divný "faktor" na základe ktorého rozhodujeme pohlavie. Inak toľko krát je mnoho oblečenia ani nerozoznateľných pre ktoré pohlavie je, a ľudia vlastne veria že je to "dámske" alebo "pánske" len na základe visačky, a pritom vlastne úplne zhodný tovar nájdeš v inom obchode označený pre opačné pohlavie. Trebárs v Ázii nosia tenšie opasky, tie čo sú u nás označené ako dámske sú vlastne u nich pánske.
Ďakujem inak za podporu, a áno, doma nosievam už viac dámske než pánske oblečenie. Je to jednoducho pohodlnejšie a cítim sa tak lepšie. Jemnejšie materiály, a k mojej postave to pasuje lepšie. Tak prečo nie?
Já si loni kupoval zimní bundu Rossignol a překvapilo mě, že má opačný zip. Jsem zvyklý, že se do té "západky" dole nasazuje pravá strana do levé, tady je to opačně, jakoby přizpůsobené pro leváky. Je to trochu nepohodlné, ale ne natolik, že bych tenhle nákup zavrhl. Že by to byla obdoba ženského zapínání knoflíku (a já koupil babskou bundu), si nemyslím.
Je priam neuveriteľné že by niekto riešil "uch, túto bundu si nekúpim lebo mám medzi nohami penis ale gombík na bunde je na ľavej strane, a ľudia s penisom musia mať na bunde gombík na pravej strane"... to mi príde tak absurdné ako povedať "autá s ŠPZ začínajúce na písmená A až M sú pre ženy, a šoférovať by je mali len ženy, a s ŠPZ N až Z je pre mužov a mali by je šoférovať len muži". Absurdita... vlastne ako celé delenie módy podľa pohlavia... jediný zmysel označenie "oblečenie pre ženy" alebo "oblečenie pre mužov" vidím u oblečenia akými sú podprsenky či nohavičky/boxerky/slipy/tangá... pretože v rozkroku samozrejme je medzi pohlaviami výrazný rozdiel (anatómia nepustí), ale mimo rozkroku, vážne netuším čo riešime.
p.s. pred nedávnom som si kúpil legíny GATTA Briliant, "jednoznačne" dámske. A prekvapivo to mne mužovi pasuje.
Asi ti vyhovuje, když tě to tahá přes gule.
Ono se dá oblíknout snad cokoliv ženskýho na chlapa, je to jen o komfortu.
A práve to je ten paradox že je to naopak, väčšina pánskych nohavíc reže do gulí alebo tlačí na gule... a tieto legíny v podstate vôbec.
Copak tě někdo odsuzuje za to, co nosíš? Mě je naprosto šumák, co si kdo na sebe oblékne. Maximálně se můžu v duchu pousmát, když kolem mne projde chlupatý chlap v růžové baletní sukni. Ale je to každého věc. Takže jestli se cítíš pohodlně v dámských legínách, super. Klidně můžeš zkusit kilt. Je to ještě pohodlnější a budeš vypadat zajímavěji.
Móda a její každoroční trendy je jen způsob, jak z lidí vytáhnout peníze.
Sukně jsou perfektní. Kdysi před cca 15 lety jsme byli na maškarním plese (ne dětském, ale dospěláckém) a já byl v "stařenkovském kroji", tedy mj. v sukních zhruba 10cm pod kolena. Velice se mi to - co se pocitu a pohodlí týče - líbilo. A minimálně 30 let spávám ne v pyžamu, ale mnohem pohodlnější, volnější noční košili. Prodávají se i pánské.
Žiaľ niektorý áno.
Tak ďalší level.... kúpil som si nohavičky
áno, dobre počujete nohavičky. A to dokonca od Poľského výrobcu, čo Poľsko je všeobecne známe že väčšina značiek sú šmejdy.
Ale Dámske predĺžené nohavičky Bermudy sú úplne iná kategória a poviem vám, pasujú pre muža a jeho anatómiu lepšie než 99% pánskych.
Vážne je tu odporučím každému mužovi.
Ale jo, klidně si je užívej a ani tu nemusíš vypisovat, jakým konkrétní způsobem tě nejlíp uspokojí :)
Vykastrovaným to asi sedne a pak je tu skupina fajšmekrů, kteří mají rádi natěsno.
Nie som vykastrovaný a nie je to na tesno. A to aj napriek tomu že chýba 3D vrecko, ale keďže materiál je silne elastický, tak to netlačí na šulína. Naopak mnoho pánskych tiež nemá 3D vrecko a aj tie čo majú, tak sú zvyčajne dizajnovo nevyhovujúce. Ale ak mi vieš tu odporučiť boxerky z dobrých materiálov, čo by boli elastické, malo 3D vrecko, protioderové panely a pasovali by správne na telo, a nemali šije na nevhodných miestach, tak prosím. Rád budem ak mi nejaké sem odporučíš.