Krajské a senátní volby 2024
V pátek 20. 9. a v sobotu 28. 9. 2024 by u nás měly zuřit krajské a někde i senátní volby. Pokud se vyplní vyhrožování meteorologů. může být, že některé volební místnosti budou zaplavené a lidem v množství větším než malém se asi do deště nebude moc chtít jít volit. Jak se to může projevit ve volebních výsledcích?
Nijak, maximálně bude nižší účast. Ze statistického pohledu budou zaplaveni voliči všech stran v poměru své "volební síly". Povodeň voliče nerozlišuje.
Ono má pršet až do 20.9.? A pokud budou některé volební místnosti zaplavené dřív, obce jistě určí náhradní, tedy neopren a šnorchl potřebovat nebudeš.
Pěkný translátor komentářů politiků po volbách:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-kraj-volici-vyslali-jasny-signal-co-znamena-kdyz-politik-rekne-ze-260887
Ja pripojim Piraty, kde vedeni nabidlo odstoupeni. Libil se mi Bartošův komentář;
A jeste vyjadreni vrchniho signala
Takze to pro ODS (a obecne petikoalici) není neúspěch? Nevím co mu v té bublině, ve které žije napovidali. Predstavuju si to asi jako ve filmu Pátý element, když kolem Rubiho Rhoda pobíhala jeho suita.
Hele, já ti vlastně nevím…
Krajské volby by vůbec neměly reflektovat celostátní politiku, protože kraje a jejich poslanci na ni nemají žádný vliv (na činnost parlamentu, na zákony).
Tady u nás (IMHO zaslouženě) vyhrál Grolich. Ne kvůli tomu, že je z KDU-ČSL, které je součástí SPOLU.
V Jižních Čechách zase Kuba. Ne kvůli ODS.
Spíše kvůli své práci v kraji. Možná to posuzuji neobjektivně, třeba díky tornádu..
Jinde nemám přehled, jak si to tam ANO zasloužilo. Tipnul bych si, že je to i bezmyšlenkovitý výsledek nasranosti/nespokojenosti lidí se současnou vládou. Bezmyšlenkovitý proto, že kraje s celostátní politikou nijak nesouvisí. Důchodce volí v krajských volbách ANO, protože Babiš jim přidal. Odpůrce migrace či EU volí SPD, protože Okamura je nechce. Atd atd... co s tím má společného kraj, netuším.
Pro ODS a Spolu to neúspěch samozřejmě je.
A minule to projel Hašek. Jeho ego poslalo k volbám i ty, co běžně nechodí, jen aby Haška vyšachovali, což se povedlo.
IMHO je smutné, když někdo nevolí toho o kom si myslí si myslí že bude nejlepší ale tak aby někdo konkrétní zvolený nebyl.
Já jsem volil toho o kom jsem si myslel že bude nejlepší naposled při prezidentských volbách.
On A.B. někde kandidoval?
Diviš se lidem? Teď po volbach prohlasil Rakušan:
Tim myslel ty předvolební sliby, se kterými si vlada od začátku vytrela svou panskou zadnici?
A další Rakušan;
Neskodila by trocha sebereflexe? Neuspela petikolka predtim se svym nesmyslnym "antibabiš"? Ona vlastně pro lidi ani nic jiného nabídnout nemůže...
Kdyby plnili předvolební sliby místo neustálých lži, nálepkování, nadávání lidem s odlišným názorem, tak tu v klidu mohli vladnout dál. Teď budou jen plakat, co všechno pro lidi dělají a jak je lidi nechápou. Do toho Řeporyjec označí půl národa za debily, Etzler čtvrtinu naroda za retardy, tak je vymalováno.
Ještě, že Lukáš Valenta má trochu sebereflexe k současné vládě (i když si to možná neuvědomuje):
Pravdu máš Lukáši, tu mafii je třeba vymést.
Ja len dodam, ze v nejakom kraji hned po volbach vyvorili vladne strany koaliciu s ANO, cize ano tieto volby vobec neodrazaju pomery v parlamente a je bezne, ze na krajoch spolupracuju opozicni a koalicni poslanci spolu (aj u nas), co je v parlamene nemozne.
Pirati to posrali a ich vyjadrenia vratane Bartosa su smiesne.
Fiala reagoval ako vzdy...bezpohlavne. Samozrejme, ze je to neuspech pane premiere, co tak to tak aspon pomenovat?
Jasne. Lidi, kteri makali, bylo za nimi neco videt a nehrali si na "mala domu", tak zustali. Moc jich neni.
Ja se jen bavim, jak se petikolce vratil antibabis, diky kteremu se dostali k moci. Ted 3 roky nedelaji nic jineho, nez nasiraji lidi, tak jim to lidi vratili.
Nedovedu si predstavit, jakym zpusobem by ten jimi nastaveny trend chteli zvratit.
Martin Exner (STAN):
Cim vic Foltynovi bude pridano, tim vetsi poměr sviní v populaci bude?
Co je to za funkci a jaký má význam a smysl?
Tak za nějakých 80-100 tisíc měsíčně bude 9 měsíců předpokládat, pak začne monitorovat a než začne komunikovat, tak po volbách skončí.
To předpokládání je odtud
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/dobes-da-stamiliony-z-eu-na-romske-deti-taji-na-co/r~i:article:706069/
ale myslím, že se to hodí i sem.
Tak mne napadlo, přímo v hlavě, že pan Fiala (předseda vlády) si teď možná rve šediny a myslí si:
"Proč já blbec jsem ty volby neodložil, ty štrapáce co zrovna prožívám jsem si mohl ušetřit nebo aspoň odsunout na jindy".
Když jsi maprosto odtržený od reality a na velkych dávkách oblbovaku, pak si můžeš klidně dovolit prohlásit:
https://www.novinky.cz/clanek/volby-do-senatu-fiala-jednoznacne-jsme-jako-vlada-vyhrali-40490872
Tak 15 z 27 (třetina senátu) je nadpoloviční většina, ne?
Pravdu o výhře (nějakým způsobem) může mít více subjektů, záleží na jejím podání a k čemu bude vztažena. Takže zároveň jak ANO, tak pěti/čtyřkoalice.
Vyhrat ve volbach neznamena udrzet si vetsinu (zvladt v senatu, ktery obmenujes po tretinach), ale ziskat vic mandatu, nez jsi mel.
Sice jim nadpolovicni vetsina zustala, ale o vitezstvi muze mluvit tezko. V planu mel 7-8 mandatu (dle jeho slov), ziskal 6.
To je perfektní hláška, poprskal jsem si klávesnici a monitor
Nechci se chlubit cizím peřím, myslím že je to po někom kdo nesměl být Největším Čechem.
https://debaty.net/discussions/3271935-krajske-a-senatni-volby-2024?from=2024-09-29
Ani jsem netušil, že i u nás máme Ministerstvo Administrativních Záležitostí.
https://www.csfd.cz/film/74621-jiste-pane-ministre/prehled/