Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Konec hotovosti

Já vidím jeden velký zádrhel, totiž kdo tu tržní cenu bude určovat? Takže k dani budete každej rok platit odhadce, který vám nemovitost nacení?
Daň z motorových vozidel tady máme v podobě povinného pojištění (prý nejoblíbenější pojistný produkt, zapomněli ve statistice ale na zdravotní pojištění, to je ještě oblíbenější, to maji úplně všichni). Dlouho je tu snaha zdanit tak i nemotorová vozidla nebo aspoň elektrokola. Zatím se to teda prosadilo u elektrokoloneběžek, ale několikrát se to vymýšlelo i na jízdní kola.
Tohle podle mě nutně povede k tomu, že majitelé nemovitostí je budou udržovat v zanedbaném stavu, aby nenavyšovali příliš hodnotu své nemovitosti.
Tranakční daň je holý nesmysl, a nenechme se ukolébat tím, že se nebude týkat obyčejných lidí, to možná ze začátku, než politici přijdou na to, jak je to skvělý penězovod a než se transakce přesunou mimo banky. Sotva jsme vymetli nenažrané banky (na Slovensku prý dokonce mají banky zakázáno počítat poplatek za převod uvnitř banky, v čechách tohle nemáme a některé banky si takový poplatek počítají), které si nechali platit i za dobrý den, tak vymyslíme něco jiného, tentokrát zhora a pro všechny. Podle mě se prostě co nejvíc plateb přesune do hotovostí, jako v devadesátkách (tehdy to bylo z jiných důvodů. platba na dřevo znamenala jistotu, pamětníci vzpomenou, jak to bylo tehdy s platební morálkou). A bude se řešit, jak zdanit tyto transakce. Jen si to na Slovensku užijte, snad se naši volení neinspirujou.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat