Olympiáda 2024
Na zahájení se vždy těším, kromě roku 1984, kdy jsem byl na vojně, mi od Mexika 68 žádné neuniklo.
Tentokrát jsem přenos po pár desítkách minut vypnul a šel spát. Ráno jsem to ze záznamu proletěl, od okamžiku, kdy už lodě skončily.
Zajímavé momenty: Arno z Assassin’s Creed Unity od Ubisoftu (tohle mě napadlo bezprostředně, co se tam objevila ta postava s kápí), Nadal + další nosiči pochodně mimo Francii.
Vůbec - ale opravdu vůbec - se mi nelíbila taneční choreografie vč. vystupujících.
A dělat to ve městě a ne na stadionu, nevím, jestli to byl opravdu takový supr nápad. Všechno rozházené, jinde tribuny, jinam vedla cesta ohně a ten balón na závěr mě také nějak nenadchnul.
Jsem prostě konzerva
-------
P.S. Zahájení her v Londýně už asi nikdy nic nepřekoná…
Tohle neni prvni "podivné" zahajeni. Koukni se na zacatek predchozich.
https://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/450225/rozporuplne-zahajeni-olympijskych-her-podvod-s-ohnem.html
Když tam není opravdový oheň, nemuseli by tam být ani opravdoví sportovci.
Jen pripomenu:
Takze to ubohe LGBTXYZ zesmesnovani posledni vecere pri zahajeni je co?
Hm, mírně nechutná událost: Seinu kvůli olympiádě čistili roky, stačil jeden déšť a je zase plná výkalů
Situace, mírně řečeno, na hovno.
Mne se to zahajeni celkem i libilo. Bylo to zas neco trochu jinyho nez ty klasicky stadionovy show, hlavne ty lode s vypravami mi prisly jako celkem zajimavy napad
Ale stejne si z toho za par mesicu uz moc pamatovat nebudu. Stejne jako z Londyna. Z toho si pamatuju akorat Jamese Bonda s kralovnou, Mr. Beana, hromadu posteli a holinky. Tohle nejspis dopadne podobne. V hlave zustane par utrzku a nazdar.
Olympiádu jsem sledoval dříve jen kvůli atletice, ale snad už od Athén to nesleduji vůbec, nicméně nějaké povědomí co se tam děje mám, nicméně, že se děje tohle tak jsem vážně znechucen: https://www.top-fight.cz/dva-muzi-na-olympiade-boxuji-v-damskych-kategoriich-zeny-dostavaji-totalni-bidu-video/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1328611&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=1328611&dop_vert_id=int1&dop_req_id=4RFwDunCjm3-202407310705&dop_id=31295589
Bojkot, nic jiného to nevyřeší.
Proc bojkot? At si zalozi zvlastni kategorii bezpohlavnich a v te se mohou vyradit. Bude to spravedlive na rozdil od soucasneho stavu, kdy neschopny sportovec prohlasi, ze se citi jako zena a jde zbabele soutezit s zenskymi.
Monty Pythoni to resili uz kdysi. Pkud mate malo casu, tak od 1:20
-ZYDDFnUjeM
Tak včera se na silničním závodě objevil i Sagan :)
https://x.com/UCI_cycling/status/1819675938826629355
No, po rozpačitém zahájení se mi nakonec tahle olympiáda celkem líbila - až tedy na ty babochlapy v ringu či problémy s kvalitou vody v Seině. Hodně mě zaujal ten princip dočasných sportovišť s mobilními tribunami, navíc v krásném prostředí (hřiště na plážový volejbal pod Eifellovou věží, plac pro jezdecké soutěže a moderní pětiboj u zámku Versailles, prostory pro šermířské soutěže ve Výstavním paláci, ...). Myslím, že tohle je lepší řešení, než stavět nákladná nová sportoviště.
No a našim to sice zacinkalo méně, než na předešlých akcích, nicméně tam vidím celkem dost mladých nadějí (cca do 20 let), kterým to může zacinkat třeba už příště.