Olympiáda 2024
Na zahájení se vždy těším, kromě roku 1984, kdy jsem byl na vojně, mi od Mexika 68 žádné neuniklo.
Tentokrát jsem přenos po pár desítkách minut vypnul a šel spát. Ráno jsem to ze záznamu proletěl, od okamžiku, kdy už lodě skončily.
Zajímavé momenty: Arno z Assassin’s Creed Unity od Ubisoftu (tohle mě napadlo bezprostředně, co se tam objevila ta postava s kápí), Nadal + další nosiči pochodně mimo Francii.
Vůbec - ale opravdu vůbec - se mi nelíbila taneční choreografie vč. vystupujících.
A dělat to ve městě a ne na stadionu, nevím, jestli to byl opravdu takový supr nápad. Všechno rozházené, jinde tribuny, jinam vedla cesta ohně a ten balón na závěr mě také nějak nenadchnul.
Jsem prostě konzerva
-------
P.S. Zahájení her v Londýně už asi nikdy nic nepřekoná…
No, po rozpačitém zahájení se mi nakonec tahle olympiáda celkem líbila - až tedy na ty babochlapy v ringu či problémy s kvalitou vody v Seině. Hodně mě zaujal ten princip dočasných sportovišť s mobilními tribunami, navíc v krásném prostředí (hřiště na plážový volejbal pod Eifellovou věží, plac pro jezdecké soutěže a moderní pětiboj u zámku Versailles, prostory pro šermířské soutěže ve Výstavním paláci, ...). Myslím, že tohle je lepší řešení, než stavět nákladná nová sportoviště.
No a našim to sice zacinkalo méně, než na předešlých akcích, nicméně tam vidím celkem dost mladých nadějí (cca do 20 let), kterým to může zacinkat třeba už příště.