Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vs Ukrajina 10

RF:
Podstatná část zařízení na těžbu je západní výroby; nemají servis, nemají náhradní díly a jen málo kvalifikovaných zaměstnanců. Nějakou dobu to bude fungovat z podstaty a pak se to začne postupně hroutit.
Bankovní převody i z/do Číny a Indie jsou tak složitý a pomalý, že se o platebním styku už mluvit nedá; spousta plateb se nerealizuje, banky z Číny/Indie je odmítnou provést.
Po útocích jim odchází rafinerie a sklady paliva; UA jim ničí letiště a letadla. Vojenská pozemní technika je ničena obrovským tempem. Neustále vysávají svou pracovní sílu ve prospěch armády; vojáci jsou zabíjeni po tisících denně.

Ano, najeli na válečnou ekonomiku, výroba pro armádu/válku roste, ale tohle nejde dělat dlouhodobě.

Spoléhají na prodej plynu přes plynovod Síla Sibiře 2; ten se ale nezačal stavět; Čína si klade podmínky, na který RF nechce/nemůže přistoupit.

Jejich nedávná chlouba, vojenská technika na vývoz, nět analoga, se ukazuje ve válce jako nic moc. To je další pokles příjmů do státního rozpočtu. Demografie je neúprosná, vymírají. Zahraniční pracovníci ze zemí bývalýho SSSR, na který jejich ekonomika spoléhá se přesouvají do jiných států.

Kdo by si na začátku roku 91 pomyslel, že nesporná světová velmoc se rozpadne a nástupnický státy budou jen stínem minulé velikosti? I v tom současným Rusku se to může během pár měsíců překotit, že se budou divit.

Japonsko 1945 bylo neporazitelný, Německo 1941 bylo neporazitelný, SSSR 1991 byl neporazitelný. A víme, jak to nakonec dopadlo.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat