Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem eDoklady a další vládní "digitalizace"

Dostal jsem složenku na daň z nemovitých věcí. Částka co mám teď platit byla o něco hodně větší než co jsem platil dosud. No budiž, někde se ty prachy na nákup fedrpuší, šněrovaček, stíhaček F35 a pomoc Ukrajině vzít musí.
https://debaty.net/discussions/3218573-nenasytni-duchodci
Ale protože se s bratrem a jeho manželkou dělíme o poplatky (něco jde za mnou, něco za nimi), potřeboval (a ještě potřebuji, ale už na tom pracuji) vědět, jak se ty daně zvedly u konkrétních položek. Navštívil jsem finanční ouřad, paní mne odkázala na Mojedane.cz a DIS+.
Tam jsem se dozvěděl, co mám dělat, aby mne to pustilo dál:
Buď bankovní identitou (nemám) nebo občanským průkazem s čipem (zatím nemám, až ho letos dostanu, bude potřeba si pořídit nějakou čtečku čipu?), jako třetí možnost mi to nabídlo Přidělení přístupových údajů Finanční správou ČR, tak jsem to zkusil.

Přístupové údaje přidělené Finanční správou ČR slouží výhradně pro účely přihlášení do daňové informační schránky. Osoba, které byly přiděleny přístupové údaje nebo jiné jedinečné údaje potřebné pro přístup do daňové informační schránky, je povinna s nimi zacházet tak, aby nemohlo dojít k jejich zneužití.
...
V následujícím kroku vyplňte informace potřebné pro přidělení přístupových údajů Finanční správou ČR.
Po jejich odeslání navštivte finanční úřad, kde bude ověřena Vaše totožnost a přístupové údaje Vám budou aktivovány.
...

Cosi se mi zobrazilo. tak jsem si to vytisknul a vydal jsem se znovu na finanční ouřad, aby mi to tam požehnali a já jsem se k těm informacím konečně dostal. Tentokrát tam byla ochotnější paní a vytiskla mi výpis co za co platím, tak teď už je na mně, abych to dešifroval a pocvičil se v počítání.

Zlepšovací návrh:
Když se posílají složenky na zvýšení daně, nebylo by možné, aby přímo v těch dopisech byl i rozpis co a za co se platí?
Stačilo by nějak stručně:
Pol. 8888 dřív xxxKč nyní yyyyKč

:beer:

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat