Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Placení kartou

Ovšem nárok na výplatu v hotovosti v zaměstnání stále je, na účet mohou posílat jen po dohodě.
K tomu Šofarovi: jeho věc, že nechce platební karty, ovšem termín elektrické peníze zná jen asi on nebo autorka toho článku.
Jinak je to dobrý paranoik, to i v supermarkeu čeká, až bude u kasy jen on a pokladní, aby ho nikdo neviděl?
A tahat sebou stále 10 tisíc moc smysl nedává. Mně na běžný nákup stačí pár stovek a když už něco kupuji dražšího, tak o tom vím předem, že to jdu koupit. Ale stejně platím vše kartou. Ovšem on má manželku, tak se pak může stát, že při společné procházce po městě najednou těch 10 tisíc nečekaně potřebuje.:-) A při blackoutu nenakoupí nic ani za hotovost, nepůjdou pokladny ani osvětlení a obchody se zavřou, snad kromě několika vietnamských krámků.

„Nebojuji proti elektrickým penězům, ale část peněz nemusím mít v nulách a jedničkách a nemám zájem na tom, aby někdo věděl, kde a kdy jsem. Když si něco kupuji, jsem tam jen já a obchodník a nechci, aby v tom byl někdo třetí,“ vysvětluje vedoucí edičního oddělení v nakladatelství.
Kdybych s sebou neměl 10 tisíc korun v hotovosti, když jdu ven, připadal bych si jak idiot.
Šofar je navíc přesvědčen o tom, že společnost čeká dřív či později kvůli snaze o plnou elektrickou mobilitu blackout a až nastane, nebude si s tím nikdo umět poradit a bude chaos. Hotovost mu v takovém případě pomůže.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat