Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rusko vs Ukrajina 9

Ruský generál zemřel na Ukrajině krutou hrou osudu. Zabili ho jeho vlastní vojáci

Obzvlášť ho zaujalo ukrajinské bojové vozidlo, pravděpodobně západní, možná dokonce americké výroby, které se Rusům dokonce podařilo Ukrajincům odebrat ve zcela funkčním stavu. Rozhodl se tedy osobně posoudit jeho technologie, zjistit, čeho je tento stroj schopen, jinými slovy vyjádřil přání se v něm povozit.

Generál Zavadskij nastoupil do vozu a vyrazil do terénu. Pohyboval se jen ve stanovené oblasti, snad na poli, kde bylo v zásadě bezpečno, a nebyl tedy důvod obávat se o jeho zdraví. Spontánní generálův nápad neměl ale stejně pozitivní ohlas u všech ruských bojových jednotek.

Žádnou z nich totiž nikdo neinformoval o tom, že v jejich zóně odpovědnosti bude generál Zavadskij provádět testování západních technologií. Proto, když viděli, že na jimi kontrolovaném území beztrestně drandí ukrajinské vojenské vozidlo, okamžitě na něj zahájili palbu. Podle Davydova se Rusové domnělého nepřítele snažili zničit 120milimetrovými minomety i dalšími zbraněmi, zasáhnout pohyblivý cíl se jim však nepodařilo.

Generál se nicméně ocitl pod těžkou palbou a logicky se pokusil ze zóny smrti ujet. Vyrazil i s bojovým vozidlem pryč. Zamířil přímo do nedalekého minového pole, kde, jak je již známo, najel se svým vozem na minu a zemřel. „Jméno Zavadského, odvážného důstojníka a hodného člověka, navždy zůstane v kronice slávy vlasti,“ napsal o tom guvernér Voroněžské oblasti Alexander Gusev, který vedle mnoha dalších vyjádřil soustrast rodině, přátelům a kolegům zesnulého důstojníka.

Těžko říct, jestli je to pravda. Nedivil bych se, kdyby jo. Nejsou oni prostě kouzelní?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat