Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Elektromobilita

Zpoplatnění nejen, že zabíráte místo po ukončení nabijeni, ale už i za nabíjení nad 90%

Tesla už dříve zavedla u svých Superchargerů tzv. Idle Fee, tedy „poplatek za nečinnost”, kdy majitelé museli platit 50 centů (asi 11 Kč) za každou minutu, kdy „okupovali” dobíjecí místo po plném nabití baterie.

Nově se tak místo 50 centů alias 11 Kč za minutu bude platit 1 dolar, tedy asi 22 Kč za minutu. Ale za co? Už nepůjde o zbytečné blokování nabíječky, ale jen o nabíjení kapacity baterie na víc jak 90 procent. To je relativně pomalé a neefektivní, ale pokud chcete beztak mizerný dojezd maximalizovat, abyste dojeli k další nabíječce, 100 procent můžete oprávněně potřebovat. Tesla vám takovou věc i v rušnější dny umožní, ale jen za peníze.

Nově se tak místo 50 centů alias 11 Kč za minutu bude platit 1 dolar, tedy asi 22 Kč za minutu. Ale za co? Už nepůjde o zbytečné blokování nabíječky, ale jen o nabíjení kapacity baterie na víc jak 90 procent. To je relativně pomalé a neefektivní, ale pokud chcete beztak mizerný dojezd maximalizovat, abyste dojeli k další nabíječce, 100 procent můžete oprávněně potřebovat. Tesla vám takovou věc i v rušnější dny umožní, ale jen za peníze

https://www.autoforum.cz/predstaveni/tesla-zavadi-zacpove-poplatky-minuta-cekani-na-nabiti-bude-majitele-stat-22-kc/

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat