Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem nespravedlivé důchody

teda už mne to vážně štve, důchody budou přes 20 tisíc korun za nicnedělání, důchodci mají dopravu zdarma, všelijaké výhody, cpe se jim horem dolem, přitom je to velká zátěž i pro zdravotnictví, vysávají peníze nejen prostřednictvím nadstandardních důchodů, ale i lékařskou péčí, kde jsou pečení vaření a podobně. mělo by se to už pořádně upravit, přece není normální, aby měli stejné peníze jako běžný pracující

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A co my s tím, že tě to štve? Máme tě utěšovat, že bude (pro tebe) ještě hůř, ať si zatím užíváš zla…
L-Core 21.05.2023 07:40
L-Core
Asi myslel MHD. Třeba v Praze je od 65 let zdarma. Důchodci jezdí logicky mnohem méně než pracující…
RedMaX 21.05.2023 08:37
RedMaX
U nás senioři nejezdijou zadarmo, ale za polovinu, ta sleva platí jenom pro Pražáky, to je teprove n… nový
ouiz 21.05.2023 12:58
ouiz
Medián mezd za 4Q/2022 je přes 37 tisíc, medián pouze u mužů přes 40 tisíc. Medián je střed, ne (pon… nový
L-Core 21.05.2023 15:35
L-Core
To nejsou dobré příklady. https://www.zboziaprodej.cz/2023/02/13/kaufland-a-lidl-znovu-zvysuji-mzdy-… nový
Prim n.r. 21.05.2023 20:43
Prim n.r.
Zrovna ty řetězce často slibujou spoustu peněz a benefity a až když nastoupíš, tak ti řeknou, že v t… nový
RedMaX 21.05.2023 22:40
RedMaX
Příště si u benzinky dávej bacha, jestli se kolem nepotuluje idiot se sirkami. :-) nový
IQ37 21.05.2023 12:09
IQ37
Výše důchodů (mimo invalidní důchody) se odvíjí od toho kolik důchodce odpracoval let a jaký měl výd… nový
nerady 21.05.2023 16:48
nerady
Závist je hrozná vlastnost. Doporučuji rozhlédnout se po vyspělých zemích kolem nás, kam chceme taky… nový
petrm 21.05.2023 19:06
petrm
Nekrmte trotla! 3-[ nový
Yarda 22.05.2023 14:25
Yarda
Tak to je super, takový výhody, máme se všichni na co těšit! I TY! nový
Prasak 22.05.2023 17:02
Prasak
Jemu dřív rupne cévka nový
Jan Fiala 22.05.2023 19:29
Jan Fiala
Jsem rád, že nejsem sám. Vidím to úplně stejně. Důchodcům se podstrojuje zcela neuvěřitelně, přičemž… nový
Taky tvrdě pracující 25.05.2023 18:29
Taky tvrdě pracující
20 000 čistého je i na Vysočině těžký podprůměr, rozhodně ne běžná mzda. nový
Wikan 25.05.2023 18:39
Wikan
20K čistého je mimo Prahu zcela běžný příjem za 8 hodinovou práci. Lidé sice mají obvykle víc, ale t… nový
RedMaX 25.05.2023 19:00
RedMaX
Ono hodně záleží na tom, jak to má důchodce s bydlením. Něco jiného je nájem většího (a již pro třeb… nový
L-Core 25.05.2023 19:11
L-Core
Je to tak, my co máme svoje bydlení a neplatíme hypotéky, jsme pořád vysmátý. Kdo žije v nájemním, t… nový
RedMaX 25.05.2023 19:22
RedMaX
A proč baba nejde bydlet někam, kde by jí důchod zcela určitě dobře stačil? Pokud chce někdo snobske… nový
Taky hodně tvrdě pra 27.05.2023 13:05
Taky hodně tvrdě pra
To je zase velice jednoduché. Kdo potřebuje zdravotní péči? No především lidé staří, protože jak člo… nový
RedMaX 27.05.2023 14:37
RedMaX
A třeba tam taky žili celej život. nový
Prasak 27.05.2023 14:58
Prasak
Jasně, no já narazil na řadu lidí, kteří tvrdili, jak na starý kolena půjdou na venkov, včetně mýho… poslední
RedMaX 27.05.2023 20:41
RedMaX
Protože manželka právě hledá novou práci, tak vím celkem dobře, kolik se teď nabízí. 20 čistého je d… nový
Wikan 25.05.2023 19:15
Wikan

A co my s tím, že tě to štve?
Máme tě utěšovat, že bude (pro tebe) ještě hůř, ať si zatím užíváš zlatých časů? :-p

----
1. Důchod je VŽDY za nicdělání.
2. Běžný pracující nemá 20 tisíc. Pokud jsi tedy nemyslel "běžného pracujícího, který to má za nicnedělání" (standard za minulého režimu), pak to tak být může.
3. Zda je doprava zdarma netuším, jezdím autem a u benzínky platit bohužel musím. Tak se budu muset příště zeptat, jestli neplatím zbytečně, jestli to nemá ve vyšších daních zaplatit nějaký tvrděpracující…

Kdybych nevěděl, že jsi jen troll, upozornil bych tě na riziko prasknutí cévky ]:)

Asi myslel MHD. Třeba v Praze je od 65 let zdarma. Důchodci jezdí logicky mnohem méně než pracující nebo školáci, kteří jezdí do práce a do škol minimálně 5x týdně tam a zpátky. Naprostá většina důchodců jezdí mnohem méně a byrokracie okolo vydávání síťovek by stála víc než, když jezdí zadarmo. Mladej je střevo, který ještě hodiny ekonomie za sebou nemá, tak mu tohle nedojde. Nejhorší je, že dost možná žádnýma hodinama ekonomie nikdy neprojde, nejedná se o standardní povinný předmět, takže podobně jako český premiér nikdy ekonomii chápat nebude. ]:)

Běžný pracující nemá 20 tisíc.

Kolik má? Znám dost lidí, kteří berou za standardní práci standardní příjem bez příplatků za přesčasy +- 20 tisíc. Namátkou zdravotní sestra u zubaře, prodavačka.

Zrovna ty řetězce často slibujou spoustu peněz a benefity a až když nastoupíš, tak ti řeknou, že v tom jsou přesčasy a benefity jsou možné až po jednom roce, přičemž fluktuace je vysoká, takže už dopředu počítají s tím, že to zdaleka každý zaměstnanec nedostane.

/ / Překvapilo mě, jak málo platí Seznam. Jen tak mimochodem, když už jsme na ty nízké mzdy narazili.

Výše důchodů (mimo invalidní důchody) se odvíjí od toho kolik důchodce odpracoval let a jaký měl výdělek, u OSVČ kolik si odváděl na důchodový účet. V současné době se průměrné důchody v naší republice pohybují okolo 45% průměrné mzdy v ČR. Ne každý důchodce má více jak dvacet tisíc a ne každý pracující má více jak 40 tisíc. Vše záleží v jakém odvětví pracuje, jaké má vzdělání a jaká je poptávka po jeho osobě. Pokud ses nic nevyučil a bydlíš v Ústeckém či Karlovarském kraji a děláš práci, "kterou by za pytel banánů" dělala opice tak máš smůlu. Levnou dopravu nabízí důchodcům politici, jelikož je jich více jak 2,5 miliónů a více jak 95% jich může volit. Další věcí je, že tě s největší pravděpodobností bude ošetřovat lékař v důchodovém věku, jelikož ti mladí utíkají z republiky. Ani v prvním tvém příspěvku a ani v druhém jsi nenapsal, zda jsi vyučený a v jakém oboru pracuješ. Možná by ti tu někdo poradil ať změníš obor či kraj v kterém pracuješ. Příště až budeš přispívat tak můžeš nastínit např. že mladí čumí furt do telefonu a nic nedělají a kolik času během své pracovní doby stráví na mobilu.:-)

Jsem rád, že nejsem sám. Vidím to úplně stejně. Důchodcům se podstrojuje zcela neuvěřitelně, přičemž třeba u nás na Vysočině je v této době běžný plat 20-22 tisíc čistého. 20 za normál, 24 za tvrdý přesčasy, víkendy. Takže určitě ne 30. Mně by vůbec nevadilo, že se mají dobře. Mně vadí ta jejich neuvěřitelná nepokora a pokrytectví, jakou drtivá většina z nich předvádí. Celý život nás od mala učili, že máme být skromní, pokorní, nic vlastně ani třeba od rodičů nechtít a teď? Dělají přesný opak jejich rétoriky. Já tomu říkám "skromní snobové". A že jezdí na silnicích málo? To možná ano, ale blbě a všude jich je plno, takže když pak jede někdo normální, tak má dojem, že na silnicích jsou JENOM důchodci, protože normální řidič pozná už z dálky, když nějaký auto jede vysloveně blbě. Já vždycky partnerce říkám "vsaď boty, že je to důchodce.." a většinou vyhraju. :D

20K čistého je mimo Prahu zcela běžný příjem za 8 hodinovou práci. Lidé sice mají obvykle víc, ale to je i s přesčasama.

Ono to v podstatě nastavuje zrcadlo těm závistivcům, kteří důchodcům těch 20K závidí. Nedá se z toho pořádně vyžít, proto lidé dělají přesčas, aby měli víc. A proto je správné, aby důchodce měl aspoň 20K, protože to na hodně skromný život důchodce, který už příliš necestuje, jakžtakž stačí. V opačném případě zůstávají důchodci v práci a dělají při důchodu dál, aby mohli na stará kolena ještě něco užít.

Ono hodně záleží na tom, jak to má důchodce s bydlením. Něco jiného je nájem většího (a již pro třeba samo-důchodce nevyužitelného) bytu ve větším městě a něco jiného malý, energetický úsporný domeček. A hned máš rozdíl na měsíčních nákladech deset tisíc i více.

Je to tak, my co máme svoje bydlení a neplatíme hypotéky, jsme pořád vysmátý. Kdo žije v nájemním, tomu nezávidim. Zrovna jednu důchodkyni, která už skoro 3 roky přesluhuje, znám, bydlení byť v malém nájemním bytě v Praze je drahá sranda, takže raději dál pracuje a o práci se bojí. Jenže už to začíná být znát, že na nové věci nestačí, je to problém a rozhodně není na vině ona jako pracující důchodkyně. :-/

To je zase velice jednoduché. Kdo potřebuje zdravotní péči? No především lidé staří, protože jak člověk stárne, už nemá takovou imunitu, přichází různé nemoci, kosti už nejsou tak pevné, oslabuje svalstvo.

A kde je nejlepší dostupnost lékařské péče? No přeci v Praze. :-)

Dává teda smysl, že důchodci chtějí být na stáří v Praze a nikam ven, kde lékaři nejsou nebo by za nima museli mnoho kilometrů autem, nechtějí. Mimochodem další problém, důchodci by ve věku cca nad 70 let už neměli řídit auto, je to individuální, ale každopádně všichni postupně ztrácí schopnost rychlé reakce a tu v autě potřebuješ. Kde je MHD a k lékaři, na nákup, ke kadeřníkovi, prostě všude nepotřebuješ auto, protože máš MHD? Je to právě ve velkých městech jako je Praha. Je zde pro důchodce nejlépe.

Není to teda ani náhodou nějaká snobárna, ale jen prosté logické uvažování a sečtení plusů a mínusů.

Jasně, no já narazil na řadu lidí, kteří tvrdili, jak na starý kolena půjdou na venkov, včetně mýho tatíka a jak přišel důchod a přišly nemoci, tak je z Prahy nikdo nedostane. Táta mi radši chalupu daroval a teď už tam jezdí jen přes léto vždy na pár dní a zase zpět. :-)
Přitom si pamatuju, jak léta tvrdil, že konečně v důchodu vypadne z blbý Prahy a bude trvale žít na chalupě. Celej život byl v Praze jen když musel (práce) a v důchodě ho nikdo pryč nedostane. No a já to mám teď stejně, taky být v Praze moc nechci a těšim se na důchod, až Prahu navždy opustim. :-)

Protože manželka právě hledá novou práci, tak vím celkem dobře, kolik se teď nabízí. 20 čistého je dnes málo i u částečného úvazku. Např. obyčejná prodavačka v drogerii má za 6hodinový úvazek cca 22 čistého bez přesčasů.
A stejně jim tam ty inzeráty často visí docela dlouho, protože jim to za tak málo nikdo nechce dělat.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru